Hallitseva mestari toipui JJK:n salama-alusta ja nousi voittoon

08.04.2017

2017-03-07 JJK Official Veikkausliiga Portraits 88 web

JJK iski jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi maalia, mutta toisella jaksolla IFK Mariehamn jyräsi lopulta 5-2-voittoon.

JJK sai ottelulle ja siten myös kaudelle upean alun, kun Toni Tahvanainen ja Tomi Petrescu veivät vieraat johtoon jo ennen kuin 10 minuuttia oli takana.

JJK pääsi terävällä alullaan yllättämään IFK:n ja hallitsi ottelua alkuminuuttien ajan täysin. 5.minuutilla Mikko Manninen alusti totutun taidokkaaseen tapaansa tilanteen Tahvanaiselle, jonka viimeistely oli vuorenvarma ja näin Tahvanainen pääsi iskemään JJK:n kauden 2017 ensimmäisen maalin!

Toista maaliakaan ei tarvinnut odottaa kauan: 10.minuutilla puolestaan Antto Tapaninen laittoi oikealta laidalta upean pitkän pystypallon, jonka Petrescu vei hienosti puolustuksen estelyistä huolimatta. Tahvanaisen tapaan viimeistely oli vuorenvarma ja lukemiksi jo 0-2!

Juha Pasoja joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 22.minuutilla, kun Matti Lähitie ei pystynyt jatkamaan ottelua ja kentälle puolustuslinjaan tuli Felix Gustavsson.

Puoliajan edetessä IFK pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan ja Aleksei Kangaskolkka hätyytteli JJK:n maalia pariinkin otteeseen – 44.minuutilla kärjellä oli loistopaikka tasoitukseen, mutta ohjaus lähietäisyydeltä meni ohi. Oma maali puhtaana JJK ei kuitenkaan päässyt tauolle, sillä avausjakson lisäajalla Brian Span pääsi iskemään 1-2-kavennuksen.

Toiselle puoliajalle IFK tuli väkivahvasti ja otti ottelun haltuunsa heti alusta asti. 55.minuutilla Kangaskolkka ei enää epäonnistunut paikastaan, vaan tasoitti tilanteeksi 2-2. Vain parin minuutin päästä Mkosana Luckymore oli viedä IFK:n jo johtoon, mutta ohjaus lähietäisyydeltä nousi selvästi yli maalin.

Tunnin kohdalla nähtiin hyvää yhteispeliä Kettupaitojen laitamiehiltä, kun Benno Hanslian sai komean puolenvaihdon Manniselta ja hankki JJK:lle kulmapotkun. IFK purki ensimmäisen kulmapotkun yli sivurajasta ja jälkimmäisestä JJK:n johtomaali kävikin varsin lähellä, mutta Jani Lyyski sai pallon putsattua viime hetkillä maaliviivalta – eikä Gustavsson saanut sen jälkeen kunnollista osumaa palloon.

Reilun tunnin kohdalla IFK siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Teppo Marttinen torjui ensin hyvin Spanin laukauksen, mutta Span pääsi jatkamaan paluupallon Robbin Sellinille, joka viimeisteli tolpan juureen tehokkasti ja tarkasti – kuten myös Kangaskolkka ja Span aiemmin. Avausmaalin itse iskenyt Span toimikin isäntien tehomiehenä ja alusti kolme muuta kotijoukkueen osumista.

70.minuutilla IFK rokotti kulmapotkusta. Span pudotti pallon tällä kertaa toppari Kristian Kojolalle, jolla oli helppo työ nikata pallo tolpan juuresta maaliin ja viedä isännät 4-2-johtoon.

JJK sai loppuhetkillä vielä muutamia puolittaisia paikkoja ja 86.minuutilla myös kavennus oli vain senttien päässä, kun Manninen laukoi vasemmalta Petrescun poikittaissyötöstä – laitamies ei kuitenkaan saanut kruunattua hyvää otteluaan maalilla, vaan laukaus kilpistyi tolppaan eikä kukaan Kettupaidoista ennättänyt luutia kakkospalloa maaliin.

Varsinaisen peliajan loppuhetkillä Marttinen torjui vielä kertaalleen komeasti, kun pallo jäi kulmapotkun jäljiltä pyörimään boksiin. IFK kuitenkin pääsi kaunistelemaan lukemia vielä lisäajalla, kun Luckymore viimeisteli loppulukemiksi 5-2.

JJK ei siis saanut terävästä alustaan huolimatta yllätettyä hallitsevaa mestaria – mestarijoukkueen verkkoon vieraskentällä isketyt maalit kuitenkin osoittivat, että jokainen joukkue saa olla kettulauman kanssa varuillaan.

Seuraavaksi ottelut jatkuvat niinikään vieraskentällä, kun JJK matkaa ensi lauantaina 15.4. HIFK:n vieraaksi.

IFK Mariehmn - JJK 5-2 (1-2)

0-1 5' Toni Tahvanainen

0-2 10' Tomi Petrescu

1-2 45+1' Brian Span

2-2 52' Aleksei Kangaskolkka

2-3 63' Robbin Sellin

4-2 70' Kristian Kojola

5-2 90+2' Mkosana Luckymore

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Matti Lähitie (22' Gustavsson), Samu Nieminen, Antto Tapaninen; Benno Hanslian, Tommi Kari (c), Patrick Poutiainen, Samu Suoraniemi (74' Leppänen); Tomi Petrescu (85' Loutelamio), Toni Tahvanainen, Mikko Manninen.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Felix Gustavsson (22'), Saku Leppänen (74'), Honar Abdi, Settyslas Loutelamio (85'), Severi Vielma, Aatu Manninen.