Haka kukisti JJK:n niukasti Suomen cupin lohkovaiheen päätöskierroksella

11.03.2018

Suomen Cupin lohkovaiheen päätöskierroksella oli panoksena vielä parhaan lohkokolmosen jatkopaikka pudotuspeleihin. Molemmilla joukkueilla oli voitolla mahdollisuus selvitä jatkoon. Vierasjoukkue Valkeakosken Haka tarttui lopulta tarjolla olleeseen jatkopaikkaan tasaisen ja vauhdikkaan ottelun loppuhetkien 1-2 voittomaalilla.

Haka aloitti ottelun vahvasti ja pyöritti peliä ensimmäisen vartin ajan JJK-päädyssä. Koko ottelun ajan vaarallisesti häärinyt kärkipelaaja Gerald Ben pääsi pari kertaa yrittämään vapaasta paikasta, mutta JJK-puolustus maalivahti Jere Pyhärannan johdolla selvitti tilanteet.

Alkumylläkän jälkeen JJK pääsi vähitellen peliin mukaan ja avausjakson edetessä otti vähitellen ohjat käsiinsä. Ottelun avausmaali syntyi 35. peliminuutin kohdalla, kun Samu Suoraniemi jatkoi Saku Leppäsen antaman kulmapotkun takatolpalle, josta Honar Abdi tälläsi pallon maalin perukoille. Jakson loppu mentiin JJK:n merkeissä, mutta hallinnasta ja toistuvista kulmapotkuista huolimatta lisämaaleja ei syntynyt.

Toiselle jaksolle lähdettiin myös alkuun Hakan hallinnassa, mutta JJK puolusti tiiviisti ja pääsi muutamaan kertaan vaarallisiin vastaiskuihin, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Jakson edetessä peli tasoittui.

Toisen jakson puolivälin jälkeen Haka pystyi jälleen lisäämään painetta JJK:n kenttäpuoliskolle. Ensin läpi ottelun vahvasti pelannut Tuomas Lähdesmäki kolautti tolppaan ja pian sen jälkeen antoi kulmapotkun rangaistuspilkun kohdille, mistä Gerald Ben puski Hakalle tasoitusosuman. Kohta maalin jälkeen vierasjoukkue vaati äänekkäästi rangaistuspotkua vedoten käsivirheeseen, mutta tuloksetta.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana molemmat hakivat voittomaalia sekä cupin jatkopaikkaa ja loivat kumpikin muutamia hyviä tekopaikkoja.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi aivan ottelun varsinaisen peliajan viime hetkillä, kun Hakan pelaajan loukkaantumisen jälkeisen erotuomaripallon jälkitilanteesta Hakan vaihtopelaaja Salomo Ojala pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon tarkasti ohi hyvän pelin JJK-maalilla pelanneen Pyhärannan. Tämä maali sinetöi lopulta Hakan jatkopaikan parhaana lohkokolmosena, kun muiden lohkojen ottelutulokset olivat Hakalle suotuisat.

JJK:n cup-taival päättyi niukan tappion myötä lohkovaiheeseen. Lohkovaiheen loppusaldoksi kertyi kaksi voittoa ja kolme tappiota maalierolla 6-9.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pelin jälkeen melko tyytyväinen peliesitykseen, vaikka jatkopaikka cupissa karkasikin.

“Alku oli meiltä sekavaa, mutta puolen tunnin pelin jälkeen päästiin hyvin mukaan ja hallittiinkin peliä avausjakson loppu selvästi. Toinen jakso oli pitkään tasainen, mutta lopussa alkoi jalka painaa etenkin puolustuksessa. Joukkueelle tuli virheitä ja näistä omista virheistä sitten tuli ottelun ratkaisu.

Tämä oli meille ensimmäinen peli Ykkösen joukkueita vastaan ja kaiken kaikkiaan hyvä esitys, kun ottaa huomioon meidän poissaolot. Kun poissaolijat saadaan mukaan, pystytään vielä tästä parantamaan.”

JJK:n seuraava ottelu pelataan Turussa 23.3. TPS:n vieraana. Seuraava kotiottelu on 29.3. Vehkahallissa Mikkelin Pallo-Kissoja (MiKi) vastaan klo 18.30 pelattava harjoitusottelu.

Mikko Manninen oli terävällä pelipäällä ja piti Haka-puolustuksen kiireisenä läpi ottelun

Suomen Cup: JJK – FC Haka 1-2 (1-0)

1-0 35′ Honar Abdi

1-1 77’ Gerald Ben

1-2 90’ Salomo Ojala

JJK:n avauskokoonpano:

Jere Pyhäranta, Samu Suoraniemi, Sami Nissinen, Gentrit Kovaqi,  Honar Abdi, Mikko Ala-Porkkunen (Gustavsson 85’), Saku Leppänen, Vertti Lepo (v), Mikko Manninen, Tomi Petrescu (Aatu Manninen 68’), Patrik Alaharjula

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Felix Gustavsson, Aatu Manninen, Mikael Luostarinen