Haka-JJK  1-2 (0-1)
23. Mika Lahtinen 0-1
53. Mikko Hyyrynen 0-2
77. Niko Ikävalko 1-2

JJK:n hienot vieraspelit saivat jatkoa maanantai-iltana, kun joukkue haki Valkeakoskelta tyylikkään 1-2 (0-1) voiton.

Ottele pelattiin Tehtaan kentällä erittäin vaativissa olosuhteissa yli 30 asteen lämpötilassa. Helteen vuoksi ottelun tempo jäi etenkin ensimmäisellä jaksolla varsin rauhalliseksi. JJK kontrolloi palloa Hakan säästeliään prässin avustamana mainiosti.

Ottelun avausmaali nähtiin avausjakson puolivälissä. Mika Lahtinen vei JJK:n johtoon puskemalla Tommi Karin antaman vapaapotkun komeasti verkkoon.

Pian tämän jälkeen Anssi Viren antoi komean kombinaation päätteeksi keskityksen rangaistusalueelle, ja korkeimmalle noussut Mikko Hyyrynen pääsi puskemaan kohti taka-alakulmaa. Hakan maalilla pelannut jyväskyläläiskasvatti Janne Korhonen kuitenkin onnistui torjumaan vaikean pallon.

Muuten todelliset tekopaikat olivat avausjaksolla vähissä.

Kotijoukkue oli lähellä tasoitusta heti tauon jälkeen. Antti Hynynen ampui 25 metristä kierteisen vapaapotkun muurin yli, mutta pallo kumahti vasempaan ristikkoon.

Toisella puoliajalla Haka alkoi prässätä JJK:n pelinrakentelua hieman aiempaa aktiivisemmin, mikä avasi lopulta vieraille hyviä tilanteita. Yhden tilanteista hyödynsi 53. minuutilla kapteeni Hyyrynen, joka vei JJK:n 0-2 -johtoon Tuomas Latikan hienosta läpisyötöstä.

Alkukaudesta maalittomuudesta kärsineelle Hyyryselle näin osuma toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Heti 0-2 -maalin jälkeen Lasse Linjalalla oli mainio tilaisuus ratkaista ottelu. Mies nousi röyhkeästi Haka-puolustuksen keskelle ja pääsi vetopaikkaan, mutta viimeistely hienon suorituksen päätteeksi epäonnistui.

Hetkeä myöhemmin JJK:n kulmapotku aiheutti maalin eteen hässäkän, josta Lahtinen puski pallon ylärimaan.

JJK pääsi puhkomaan Hakan linjaa oikea-aikaisilla pystyjuoksuilla ja -syötöillä läpi toisen puoliajan. Hienoisella lisäterävyydellä ratkaisusuorituksissa olisi ottelu voitu ratkaista hyvissä ajoin.

Isännät tulivat maalin päähän 77. peliminuutilla, kun Niko Ikävalko pääsi pienoisen hallintajakson päätteeksi katkaisemaan heikon JJK-purun rankkarialueella ja pyssytti pallon vastustamattomasti etuyläkulmaan.

Lievästä painostuksesta huolimatta Haka ei kuitenkaan saanut loppuhetkillä enää todellista tilaisuutta ottelun tasoittamiseen.

JJK nousi voittonsa ansiosta tasaisessa sarjataulukossa sijalle 4.