Haka-JJK: Robinson johdatti Hakan 3-1-voittoon

25.06.2012

Kotijoukkue Hakan kapteeni Shane Robinson johdatti joukkonsa 3-1-voittoon maanantaina Valkeakoskella Tehtaan kentällä. Robinson teki kotijoukkueen kaikki kolme maalia, joista ensimmäisen rangaistuspotkusta. JJK:n ainoan teki Babatunde Wusu kulmapotkun jälkitilanteesta.

Peli asettui pian ennakkoon odotettuihin uomiinsa: JJK hallitsi, Haka puolusti ja kyttäsi paikkoja vastaiskuille. Vieraat saivat kaksi kulmapotkua jo ensimmäisten viiden minuutin aikana, mutta maalit jäivät syntymättä. Kotijoukkue meni johtoon varkain: kun vajaa vartti oli takana, vihelsi erotuomari Miikka Lähdesmäki pallon pilkulle Claudio Matronen kaaduttua Antto Tapanisen riistäessä tältä pallon. Pallon taakse asettui Shane Robinson, joka viimeisteli varmasti illan enimmäisensä.

JJK ei kuitenkaan antanut takaiskun lannistaa, vaan jatkoi määrätietoisesti hyökkäystensä rakentelua. Haka kuitenkn tilkitsi oman päänsä hyvin, eikä JJK löytänyt keinoja puolustusmuurin halkomiseen. Vieraiden iskunpaikat tulivatkin lähinnä erikoistilanteista.

Myös JJK:n maali oli seurausta erikoistilanteesta: kun 26 minuuttia oli takana, löysi Mikko Mannisen kulmapotku oivallisesti boksista Jordi van Gelderenin, jonka vedon Babatunde Wusu ohjasi päällään maaliin – näin JJK oli noussut tasoihin!

Maalin jälkeen ottelu jatkui samalla kaavalla kuin ennen maaliakin: JJK haki paikkoja murtaa Hakan vahva puolustus. Pikku hiljaa myös Haka sai paremmin otetta pelistä vielä muutama minuuttia ennen taukoa isännät iskivätkin toistamiseen. Jami Puustinen petasi paikan Robinsonille, joka kiitti, kuittasi ja iski lukemiksi 2-1.

Toiselle puoliajalle tultaessa peli jatkui siitä, mihin se ennen taukoa oli jäänyt. Kettupaidat hakivat paikkaa iskeä ja Haka puolusti kurinalaisesti – ja hyvällä tuloksella. Maalinteon aloittikin jälleen Haka, joka rankaisi pitkältikin puoliajan ainoasta todella vaarallisesta paikastaan. Kun vajaa tunti oli takana, pääsi Robinson vieraiden paitsioansan petettyä karkaamaan jälleen nokikkain Janne Korhosen kanssa ja laittoi pallon maaliin.

Maali sekoitti JJK:n peliä ja hetki mentiin todella hermostuneesti. JJK:n päävalmentaja Kari Martonen reagoi ottamalla kentälle ensin Lasse Linjalan ja hetken päästä Patrick Poutiaisen ja tuoreiden jalkojen myötä JJK saikin luotua kaiken aikaa vahvemmin painetta Ville Kauppisen vartioimalle Haka-maalilla. Isännät kuitenkin kestivät rynnistyksen kunnioitettavan uhrautuvalla puolustamisella ja osin jopa tuurillakin – tästä esimerkkinä Tamás Gruborovicsin tulinen kuti, joka muutti Haka-pakista suuntaa päätyen siten suoraan Kauppisen syliin.

Kauppisen selän taakse eivät Kettupaidat palloa enää saaneet ja kun Hakakaan ei lisämaaleja tehnyt, kärsi JJK liigahistoriansa ensimmäisen tappion Valkeakoskella lukemin 3-1.

Haka – JJK 3-1 (Robinson 13′ rp, 42′, 57′ – Wusu 26′)

Korhonen; Markkula, van Gelderen, Nieminen (v), Tapaninen; Gruborovics, Manninen, Tuomanen (70′ Poutiainen), Hilska (v) (59′ Linjala); Innanen (78′ Virtanen), Wusu.

Szeróvay, Reintam, Pasoja, Linjala, Turpeenniemi, Poutiainen, Virtanen.