Haka-JJK: ”Nöyrää työntekoa!”

24.06.2012

Juhannus on vietetty ja Veikkausliiga jatkuu maanantaina jälleen täydellä vauhdilla kokonaisen kierroksen voimin. Kauden ensimmäinen kolmannes on takana ja niinpä kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. JJK on myös pelannut jo KuPS:aa vastaan toisenkin kerran – viime viikolla pelattu kahdennentoista kierroksen ottelu päättyi Harjulla savolaisvieraiden musertavaan 1-5-tappioon. KuPS:n jälkeen myös hallitseva mestari HJK kävi viemässä pisteet Jyväskylästä 0-3-lukemin, joten Kettupaidoilla on nyt aika korjata kurssi ja palata jälleen pistekantaan.

 

Nyt toista kertaa Kettupaitoja vastaan asettuu Valkeakosken Haka legendaarisella Tehtaan kentällä. Valkeakoski on ollut JJK:lle Veikkausliigassa hyvä paikka pelata: kolmesta vierasottelusta JJK on kolme kertaa vienyt täyden pistepotin mennessään. Tuota putkea ei haluta katkaista ja tulosta lähdetään hakemaan valmentaja Jori Särkän mukaan perusasioihin keskittymällä.

 

– Nyt tarvitaan nöyrää työntekoa ja keskittymistä. Ei ole mitään taikakeinoja siihen, että yhtäkkiä tulokset paranevat.

 

– Tulosta tulee, kun pysymme yhtenäisinä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan ja jokainen pelaa toisensa puolesta – auttaa kaveria kentällä!

 

Haka oli monien ennakkoveikkauksissa eräs huipputasaisen liigan putoajakandidaateista ja se löytyykin sarjataulukon tyvipäästä. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jyväskylässä Haka kuitenkin yllätti Kettupaidat ja pöllytti isäntiään kauden kotiavauksessa peräti lukemin 1-4. Särkkä lupailee, että toista kertaa Haka ei vastaavaa temppua tee, vaan pisteet lähtevät JJK:n mukaan.

 

– Ei se varmasti pääse uusiutumaan. Nyt ollaan tarkkoina!

 

JJK on kunnostautunut kuluneella kaudella enemmänkin vieras- kuin kotijoukkueena: viidestä voitosta kolme on vieraskentiltä ja toisaalta pahimmat tappiot on kärsitty juuri kotiyleisön edessä.

 

– Kenties lähdemme vierasotteluissa pelaamaan kurinalaisemmin. Kotona taas halutaan tarjota kotiyleisölle viihdyttävää futista ja hyökätään rohkeammin, mikä sitten kostautuu takaiskuina omaan päähän, Särkkä ruotii.

 

– Tietynlainen tilanteiden ennakointi ei ole ollut meillä kotona niin tarkkaa ja hyvää kuin vieraskentillä, emme ole pystyneet riittävästi reagoimaan nopeisiin tilannemuutoksiin kentällä. Toisaalta moni joukkue tulee Harjulle lähtökohtaisesti puolustavammalla kannalla kuin mitä he kotonaan pelaisivat.

 

Ennen kesätaukoa JJK oli mukavassa, useamman ottelun pisteputkessa. Tauon jälkeen taas on tullut kaksi rökäletappiota kotikentällä. Särkkä ei kuitenkaan usko, että paineet kettuleirissä ovat vielä alkaneet kasaantua.

 

– En usko, että siellä paineet vielä väärällä tavalla puristavat – eivät ne ainakaan negatiivisesti näy joukkueesta.

 

– Alla on nyt kaksi tappiota, mutta ei niitä pidä jäädä liikaa vatvomaan. Mitään katastrofia ei vielä ole tapahtunut – nyt ei auta kuin lähteä nöyrän työnteon kautta hakemaan voittoa!

 

 

Haka-JJK maanantaina 25.6.2012 kello 18:30, Tehtaan kenttä, Valkeakoski