Gruborovics: Uusi hyvä juttu Jyväskylän futikselle

17.11.2010
Gruborovics: Uusi hyvä juttu Jyväskylän futikselle

Uusi JJK-kasvo Tamás Gruborovics ei peittele tyytyväisyyttään kaksivuotisesta sopimuksestaan.

– Olen tosi innoissani. Siviilielämään tämä sopii loistavasti, valmentajan filosofia on mielenkiintoinen ja joukkue on vahvistunut todella paljon jo tässä vaiheessa.

Unkarissa syntynyt Gruborovics saapui Suomeen MP:ssä 1980- ja 90-luvuilla pelanneen isänsä Tibor Gruborovicsin mukana jo pikkupoikana. Itsekin MP:ssä pinnalle noussut Tamás on pelannut Veikkausliigassa KuPS:n, KooTeePeen ja IFK Mariehamnin riveissä kaikkiaan 119 liigaottelua, joissa maaleja on syntynyt 26. Huomionarvoista on, että osumistaan Gruborovics iski kahden viime kauden aikana peräti 18. Tällä kaudella syntynyt 10 maalin saldo on keskikenttäpelaajalle erittäin kova.

– Mun vahvin rooli on keskikentän keskellä hyökkäävänä pelaajana, kymppipaikalla tai vastaavasti. Mutta en tiedä vielä millä paikalla tulen JJK:ssa operoimaan. Jos on hyvä joukkue joka pelaa hyvää jalkapalloa, ihan sama mikä se oma rooli on. Kunhan joukkue on tehokas ja itse saa palloa, se on tärkeintä.

JJK:n lähitulevaisuuden tuore Kettupaita näkee nykykokoonpanon perusteella hyvin valoisana. Sitä kautta Gruborovics toivoo näyteikkunaa myös itselleen.

– Uskon että tästä lähtee uusi hyvä juttu Jyväskylän futikselle. Mun tavoite on auttaa JJK eurokentille, näen sen ihan realistisena jo ensi kaudella. Meillä on hyvä joukkue, jota on vahvistettu tosi hyvillä hankinnoilla.

– Itsellä on tarkoitus päästä ulkomaille pelaamaan. Mikä sen parempi näyttöpaikka kuin europelit Jyväskylässä.

Gruborovics on siitä mielenkiintoinen uusi pelaaja, että JJK on hänelle jo valmiiksi merkityllinen yhteisö – ja Jyväskylä periaatteessa kotikaupunki. Joukkueessa pelaa kaksi hänen hyvää ystäväänsä, Mihaly Szerovay ja Babatunde Wusu.

Jyväskylän yliopistossa psykologian laitoksen kirjoilla jo kuudetta vuotta oleva keskikenttäpelaaja saa nyt viimeinkin keskitettyä koko elämänsä samaan paikkaan.

– Oma elämä on ollut jo vuosia aika vahvasti sidoksissa Jyväskylään. Tyttöystävä on täällä, samoin opinnot ja kaverit. Perhe asuu Mikkelissä, jonne ei ole tästä kovin pitkä matka. Ensimmäistä kertaa elämässä on tällainen tilanne, että kaikki on keskittynyt yhteen paikkaan, on jännä nähdä mitä siitä tulee. Uskon, että huono juttu siitä ei voi tulla jos vain säilyn ehjänä.

Psykologian opinnotkin edistyvät hieman pitkäksi venyneen välivuoden jälkeen ensi talvena. Jalkapallon ehdoilla.

– Joku lähipäivä on tarkoitus mennä yliopistolle katsomaan missä tahdissa opintoja jatketaan. Kandintyö pitäisi kohta tehdä, mutta en aio ottaa opinnoista paineita. Teen niitä sen verran, että se on henkisesti virkistävää. Se on hyvä määrä.

JJK