Gruborovics: Jännä kohdata KuPS JJK:n paidassa

15.02.2011
Gruborovics: Jännä kohdata KuPS JJK:n paidassa

JJK kohtaa huomenna Liigacupin alkulohko-ottelussa Seinäjoella rakkaan vihollisensa KuPS:n. Kentällä on ainakin yksi pelaaja, jolle ottelu on erityinen kokemus: keskikenttäpelaaja Tamás Gruborovics pelasi kuopiolaisten riveissä kaudet 2005-2007, ja esiintyi sarjaporrasta nykyistä alempana tuolloin nähdyissä Väli-Suomen derbyissä kahdesti. 

– Jännä tilanne pelata tämä derby tällä tavalla, että pelaankin JJK:n paidassa KuPS:a vastaan. KuPS on aina ollut kuitenkin vähän oma joukkue, kuten nyt entiset seurat ovat. Kiva lähteä haastamaan heitä JJK:n väreissä, Gruborovics miettii.

Hänelle kuopiolaisseura ei ole samanlainen peikko kuin JJK:lle muuten.

– JJK:lla on ollut vaikeaa KuPS:n kanssa, mutta mulla on kyllä Maarianhaminasta ihan hyvät muistot niistä peleistä.

Gruborovics pelasi täydet minuutit Kettupaitojen pohjoisen reissulla. Tasapeli Oulun vieraana ja voitto Rovaniemellä ovat toki tuloksellisesti kelpo suorituksia, mutta Gruborovicsin mielestä on selvää, että pelillisesti KuPS:a vastaan on pystyttävä parempaan.

– KuPS pelaa suoraviivaista jalkapalloa ja pyrkii varmasti iskemään meidän pelinrakentelun virheisiin. Jos me saadaan pelin avaamista paremmaksi kuin edellisissä peleissä, odotan hyvää tulosta. Mutta meidän pitää kyllä petrata.

– Yleisesti meillä on selkeästi eniten kehitettävää pelin avaamisessa nimenomaan puolustuslinjan ja keskikentän yhteistyön kautta. Tällä hetkellä me menetetään liikaa palloja ja luovutaan siitä liian helposti, heitetään se pitkä pallo sitten kuitenkin jos tulee painetta, Gruborovics miettii.

Hänen oma roolinsa mainitussa kehityskohdassa on suuri. Gruborovics kantaa vastuuta niin pelin avaamisesta kuin hyökkäysten päättämisestä. Rooli on haastava, mutta mies pitää sitä kiinnostavana.

– Saa liikkua ympäri kenttää, hakea palloa toppareilta ja olla vastaanottamassa hyökkääjien tiputuksia. Pitää ajoittaa liikkeet oikein ja liikkua taloudellisesti. RoPS-pelin toisella puoliajalla alkoi tuntua siltä, että pääsen paremmin jyvälle siinä pelaamisesta. Hoksasin joitakin juttuja, mutta ei se yhdellä pohjoisen reissulla sieltä vielä löydy, Tamás naurahtaa.

– Kunnosta se ei mulla jää kiinni, jaksan kyllä tehdä hommia. Keskikenttää ei kuitenkaan pysty tukkimaan kahdella miehellä, pelaajien väliset etäisyydet ja joukkueen tiiviys ratkaisevat.

KuPS-pelin jälkeen edessä on leiri, jolla joukkue pääsee harjoittelemaan lämpimään, isolle kentälle ja nurmelle. Gruborovicsillekin moinen maistuu.

– Se on sitä jalkapalloa itseään. Vain isolla kentällä voidaan oppia koko joukkueen pelaamista, Killerin 9 vastaan 9 -peleissä on oma toppari koko ajan niskassa. Sitä paitsi täällä on nyt liian kylmä. Odotan leiriltä kyllä aika paljon.

Ensin pitää kuitenkin hoitaa se KuPS. Gruborovics ei ryhdy veikkaamaan tulosta.

– No jos se on 6-5 niin olkoon niin, toivon kyllä että vähän vähemmän maaleja tulisi. Ainakin omiin. Voittamaan lähdetään.


JJK-KuPS Seinäjoen Wallsport Areenalla huomenna keskiviikkona kello 14.

JJK-logo-nobg-100x95pix