Gruborovics iski jälleen, JJK-VPS 2-0

09.06.2011

Keskikenttäpelaaja Tamás Gruborovicsin hirmuisku ei osoita laantumisen merkkejä. Gruborovics upotti VPS:n Harjulla kahdella maalillaan ja johdatti Kettupaidat komeaan 2-0 (0-0) kotivoittoon.

Helteisellä Harjulla kauden ennätysyleisön (4173) edessä pelattu kamppailu oli isäntien hallintaa alusta loppuun. Vaikka pallonhallinta ei etenkään avausjaksolla johtanut kovin moniin valmiisiin maalintekotilanteisiin, olivat isännät selvästi vaasalaisia vaarallisempia. Etenkin Jani Virtanen oli elementissään jaellen nättejä syöttöjä, joista maukkaimman Mikko Hyyrynen paukutti volleysta vain niukasti etukulman ohi.

Puolustuksen vasemmalla laidalla kauden ensimmäisen avauskokoonpanon esiintymisensä tehnyt Antto Tapaninen oli aktiivinen hyökkäyssuuntaan ja tuki hyvin Gruborovicsia. Toisella reunustalla Niko Markkula esiintyi myös mallikkaasti.
Avauspuoliajan loppua kohden VPS pääsi hieman paremmin peliin sisään, ja onnistui O’Brian Woodbinen ja Antonio Inutilen kautta rakentamaan muutaman vaarallisen keskityspaikan. Laukauksiin tilanteet eivät kuitenkaan päättyneet.

Toisen jakson Kettupaidat aloitti taas aktiivisesti. Tunnin kohdalla paine tuotti tulosta, kun ”Virtasen veljekset” Virtanen ja Manninen sahasivat oikeassa laidassa, Virtanen laittoi loisteliaan sisään kiertävän keskityksen josta Gruborovics nikkasi kohti takakulmaa. Pallo pomppasi takaisin maaliviivalle, ja Tamás luuti sen toisella yrityksellä maaliviivalta nurmessa maaten verkkoon.

VPS pyrki takaiskun jälkeen suoraviivaistamaan peliään ja sai ajoittain painetta JJK:n rangaistusalueelle, mutta varsinaisiin maalintekotilanteisiin se ei edelleenkään päässyt. Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajalla. Manninen vapautti oikealta laidalta aiemmin vaihdosta sisään tulleen Anssi Virénin, ja Jani Tanska kaatoi rankkarialueella hyvään maalipaikkaan etenemässä olleen Hyyrysen. Gruborovics ampui pilkun vasurillaan sisään ja on nyt tehnyt viisi peräkkäistä JJK-osumaa Veikkausliigassa.

Pisteet jäivät jälleen aurinkoiselle Harjulle, liiga jatkuu ensi maanantaina Pietarsaaressa vierasottelulla FF Jaroa vastaan.