GBK vahvempi päätöskierroksella 3-1 -lukemin

07.11.2020

JJK ei onnistunut kukistamaan sarjapaikastaan taistellutta GBK:ta viimeisen kierroksen ottelussa vaan pisteet jäivät Kokkolaan lukemin 3-1.

JJK hallitsi ottelun alkua, mutta ei onnistunut luomaan juurikaan vaarallisia paikkoja hallinnasta huolimatta. Peli alkoi kuitenkin kääntyä kotijoukkueen haltuun reilun 20min jälkeen, kun Jonne Porkka joutui rikkomaan varoituksen arvoisesti ja GBK iski vaparin sisään. GBK sai maalista virtaa ja stadionilla kaikuneet kuulutukset kokkolalaisten kanssa sarjapaikastaan taistelevan VIFK:n johtolukemista pakottivat joukkueen taistelemaan entistä kovemmin. Tauolle mentiinkin lopulta kotijoukkueen 3-0 -johdossa.

Toisen jakson alkuun JJK suoritti triplavaihdon ja myös peli alkoi kulkea paremmin. Tämä näkyi myös tulostaululla, sillä Robin Saastamoinen tykitti JJK:n kavennuksen vajaan tunnin kohdalla. Kotijoukkue GBK puolusti kuitenkin elintärkeitä pisteitään tiukasti ja piti pisteet kotonaan 3-1 lukemin säilyttäen voiton turvin sarjapaikkansa. JJK:n sijoitus lopullisessa Miesten Kakkosen C-lohkon taulukossa on kuudes. JIPPO nousee Ykköseen ja sarjaporrasta alemmas putoavat OLS ja Kiisto.

Kettukapteeni Saastamoinen vie C-lohkon maalikuninkuuden 14 osumallaan, kun lähimmät uhkaajat jäivät lopulta neljän maalin päähän.

Toisen jakson alussa kentälle vaihdettu 16-vuotias Roope Salo teki puolestaan debyyttinsä Kakkosessa ollen samalla ensimmäinen vuonna 2004 syntynyt JJK:n edustusjoukkueen paidassa kentällä esiintynyt pelaaja.

GBK - JJK 3-1 (3-0)

1-0 24' Lasse Känsälä

2-0 39' Jaakko Alasuutari

3-0 43' Lasse Känsälä

3-1 59' Robin Saastamoinen

JJK:n avauskokoonpano: Tatu Österlund, Eduard Ciriaco, Severi Vielma (82'), Sami Nissinen (46'), Jonne Porkka (v), Ville Kirvesoja, Jaakko Björn (46'), Tuomas Koppelomäki, Eero Ylönen (46'), Maxime Nzeza, Robin Saastamoinen (C)

Vaihdossa: Aati Riihimäki, Joona Itkonen (46'), Juho Luoma (46'), Roope Salo (46'), Lauri Paananen (82'), Matti Artimo