FF Jaro kaatui Harjulla maalein 3-1

19.06.2023
Kuva: Tatu Hoffren iski kauden ensimmäisen osumansa (📸 K-S Jalkapalloviikko/Olli Rosti)

JJK palasi helteiselle kotikentälle ryminällä, kun FF Jaro kaatui väkivahvalla esityksellä avausjakson osumien myötä 3-1-lukemin!

Vaikka Ykkösen runkosarja läheneekin jo puoliväliään, pääsi JJK viikonloppuna pelaamaan Harjulla vasta kolmatta kertaa tällä sarjakaudella. Kettulauma esiintyi isännän ottein kotiyleisönsä edessä ja liikutteli palloa mukavasti jo hieman paremmassa kunnossa olevalla kotisametillaan. Viiden alakerralla Jyväskylään saapunut Jaro olikin vaikeuksissa suoraviivaisesti hyökänneen kotijoukkueen kanssa.

Ottelun ensimmäinen osuma syntyy Jaron kannalta varsin epäonnisesti vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Eduard Ciriaco lähettää oikean pakin paikaltaan pitkän pystypallon tavoitellen Robin Saastamoista. Saastamoinen ei aivan yllä palloon vaan sen nappaa Sergei Eremenko. Eremenkon palautus maalivahdille on kuitenkin heikko ja pallo lipuu ohi Jaro-veska Hannes Käldströmin aina maaliin saakka. Toisen epäonni on kuitenkin toisen onni ja kettulauma siirtyy 1-0-johtoon.

Montaa minuuttia ei ehdi avausosumasta kulua, kun JJK lisää johtoaan. Mikko Manninen hakee sukunimikaimaansa Aatua pystypallolla linjan taakse, mutta palloon ehtii tällä kertaa ensimmäisenä Eremenko. Eremenko ei saa kuitenkaan tilannetta purettua vaan pallo karkaa ja Ciriaco on kärppänä paikalla. Ciriaco keskittää ja takatolpalle noussut Saastamoinen nikkaa pallon päällään verkkoon.

Saastamoinen on lähellä iskeä jo toisenkin, kun Oskar Pihlaja tarjoilee miehelle huippupaikan hetki ennen taukoa. Kapteenin tulinen laukaus osuu matkalla Jaro-puolustajaa kasvoihin ja kimpoaa yli päädystä. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta kotijoukkue kuitenkin rokottaa vierailijaansa. Tatu Hoffren on ilmatilan herrana ja puskee Ville Kirvesojan kulmapotkun verkon perukoille.

Toisen jakson alkupuolella JJK on jälleen karata pahantekoon vastahyökkäyksestä Jaron kulmapotkutilanteen jälkeen, kun Manu lähettää täydellisen mittaisen pallon linjan taakse Pihlajalle, joka kirmaa karkuun puolustajilta. Marcel Wargh nappaa kuitenkin alimpana miehenä Pihlajaa olkapäästä kiinni sen verran, että mies menettää tasapainonsa ja kaatuu rangaistusalueelle päästyään. JJK-leiristä vaaditaankin vapaapotkua, mutta erotuomari ei näe tilanteessa rikettä.

Vajaan tunnin kohdalla kotijoukkue tulee jälleen. Hoffren heittää pitkän pallon linjan taakse Saastamoiselle. Saastamoinen leikkaa boksiin, harhauttelee vastaan tulleen Käldströmin ohitse parikin kertaa ja lopulta löytää väylän laukoa puolustajien välistä. Pallo liruu kuitenkin aavistuksen ohi takatolpan ja maali jää haaveeksi.

70. minuutilla kapteeni Saastamoiselle aukeaa jälleen paikka, tällä kertaa Manu riistää pallon, pujottelee itsensä läpi keskeltä ja tarjoilee Robinille oikealle. Tämä yritys painuu puolestaan hivenen oikean tolpan ohitse sivuverkkoon.

Vaikka FF Jaro tulee toiselle puoliajalle ensimmäistä vahvemmin, pysyy vierasjoukkue pitkään pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. 85.minuutilla nähtiin kuitenkin kavennus, kun ensimmäisen jakson epäonnen soturi Eremenko jatkaa kulmapotkun yläriman kautta maaliin. Kavennus jää kuitenkin laihaksi lohduksi vieraille ja JJK pääsee juhlimaan paluuta voittokantaan kotiyleisönsä edessä!

JJK – FF Jaro ottelun maalit ja muut huippuhetket pääset katsomaan alta.

Kotiotteluiden putki jatkuu jo tällä viikolla, kun JJK:n vieraaksi saapuu juhannustorstain 22.6. kamppailussa TPS klo 18 alkaen. Otteluisäntänä toimii pääyhteistyökumppanimme Stadium. Ennakkoliput ovat nyt myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa.