FF Jaro-JJK: Isännät jyräsivät voittoon

13.06.2013

Isäntien vahva avausjakson peli jyräsi JJK:n torstai-iltana Pietarsaaressa – FF Jaro piti pisteet lopulta lukemin 3-0. Maalinteon aloitti Hendrik Helmke jo kymmenen minuutin kohdalla, Jonas Emet tuplasi johdon vielä ennen taukoa ja lopulta vaihtomies Frank Jonke kaunisteli lukemia lisäjalla.

Iloista ottelussa JJK:n kannalta oli Eero Markkasen paluu! Reisivamman taakseen jättänyt kärkimies tuli vaihdosta kentälle viimeisen vajaan puolen tunnin ajaksi.

Ottelun alku oli erittäin vauhdikas ja pallon kanssa painettiin vinhaa vauhtia kentän päästä päähän – myös erikoistilanteita nähtiin alkuminuuteista lähtien kumpaakin suuntaan. Niistä ei kuitenkaan kumpikaan onnistunut toista rokottamaan.

Jaro aiheutti alusta asti vierailleen vaikeuksia aktiivisella ja erittäin tiukalla, korkealla prässäämisellään, jolla vietiin alakerran pelinavaamiselta tehokkaasti aika ja tila pois. JJK joutui olemaan jatkuvasti varpaillaan ja isännät myös aloittivatkin maalinteon: kymmenen minuuttia oli pelattu, kun pallo pelattiin näppärällä kuviolla Hendrik Helmkelle, joka laittoi varmasti pallon maaliin.

Jakson puolivälissä pelin tempo alkoi hieman rauhoittua ja tilanteita rakenneltiin rauhallisemmin. Molempiin päihin saatiin edelleen luotua puolittaisia tilanteita, mutta todella vaarallisia paikkoja ei nähty – kunnes Jaro iski toistamiseen. JJK:n puolustus revittiin jälleen rikki ja tällä kertaa Jonas Emet pääsi maalin edustalta puskemaan pallon maaliin.

JJK:n avausjakson lähestulkoon vaarallisin paikka nähtiin aivan puoliajan lopussa. Anssi Virén keskitti päätyrajalta hyvään paikkaan Patrick Poutiaiselle takatolpalle – veto karkasi kuitenkin ohi maalin.

Kari Martonen haki hyökkäykseensä lisää virtaa ottamalla tauolla kentälle Jani Virtasen. Toinen jakso alkoikin varsin erilaisissa merkeissä kuin ensimmäinen: isännät olivat jättäneet liikkeen pukukoppiin ja JJK sai rauhassa pitää palloa ja hakea paikkaa puhkoa puolustusmuuria.

Virtanen väläyttikin osaamistaan heti muutaman minuutin pelin jälkeen. JJK sai vapaapotkun paristakymmenestä metristä, kun Mikko Mannista rikottiin – Virtasen veto kiersi kauniisti Jaron muurin kohti etukulmaa eikä Jesse Öst maalillaan jättänyt mitään sattuman varaan vaan torjui vedon kulmaksi.

JJK sai toisen puoliajan alun hallintajaksonsa aikana alussa tukun erikoistilanteita, joista tulos jäi kuitenkin laihaksi. Jaro piti myös puolustuksensa niin tiiviisti kasassa, etteivät Kettupaidat juurikaan päässeet todenteolla hätyyttelemään isäntiensä maalia. Reilun tunnin pelin jälkeen Babatunde Wusu rynnisti tapaansa väkivahvasti maalille ja ahdistamaan Östiä, mutta oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa.

65. minuutilla nähtiin lopulta JJK:n kannalta illan iloisimmaksi jäänyt hetki: Martonen haki edelleen lisää hyökkäysvoimaa ja otti kentälle pari kuukautta sivussa olleen Eero Markkasen. Niinpä Erzi nähtiin liigakentällä ensimmäistä kertaa liigan avausottelun jälkeen!

Samalla JJK siirtyi kolmen puolustajan alakertaan ja alkoi jo hieman riskilläkin hakea maalia. Tämä avasi puolestaan Jarolle paikkoja iskeä vastaan. Etenkin tunnin kohdalla vaihdosta sisään tullut Frank Jonke esitteli vaarallisuuttaan ja pakottikin 70. minuutilla Janne Korhosen esittelemään puolestaan parasta osaamistaan: Jonke pääsi karkaamaan yksin läpi, mutta kapteeni oli maalillaan muuri ja torjui.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Korhonen joutui jälleen venymään urotekoihin, kun Shahdon Winchester oli pallon kanssa karkumatkalla boksissa. Korhonen kuitenkin tuntui kasvattavan jalkaansa tarvittavan määrän lisää mittaa ja venytti sen eteen torpedoiden näin tilanteen.

Viimeinen vartti mentiikin taas vauhdikkaasti: JJK pyrki hyökkäämään lähes koko kentällisensä voimin ja Jaro puolestaan iski vastaan tästä auenneeseen tilaan. Maalia ei kuitenkaan nähty ennen kuin oltiin jo lisäajalla: vaihtomiehen energialla rynninyt Jonke karkasi väsyneiltä Kettupaidoilta, eikä kanadalaistankin veroinen viimeistelijä tuhrinut toista kertaa läpiajoa vaan niittasi ottelun loppulukemiksi 3-0.

Taistelu jatkuu jälleen sunnuntaina, kun Harjulle saapuu vieraaksi IFK Mariehamn!

FF Jaro – JJK 3-0 (2-0) (Helmke 10′, Emet 35′, Jonke 90′)

Korhonen; Virén (65′ Markkanen), Reintam, Nieminen, Latikka (v); Innanen, Korte (83′ Järvinen), Tuomanen (46′ Virtanen), Manninen; Poutiainen, Wusu.

Viljala, Järvinen, Ahola, Hanslian, Markkanen, Virtanen.