FC Lahti vei pisteet runsasmaalisessa ottelussa

06.03.2017

2016-09-10_jjk-grifk_0271

Kettupaitojen kiri ei aivan riittänyt, vaan FC Lahti vei voiton 3-2-lukemin.

Isäntien maalit syntyivät jo avausjaksolla ja niistä vastasivat Pavel Nazimov, Fareed Sadat sekä Hendrik Helmke. Toni Tahvanainen kavensi juuri ennen taukoa taukotilanteeksi 3-1 ja Matti Lähitie toi vieraat vielä maalin päähän, mutta tasoitukseen asti kiri ei riittänyt.

Ensimmäisellä puoliajalla FC Lahti oli selvästi niskan päällä ja JJK:lla taas oli suuria vaikeuksia saada peliään toimimaan – FC Lahti pääsikin karkaamaan jo 3-0-johtoon.

Avausmaali nähtiin parinkymmenen minuutin kohdalla: Mikko Kuningas laittoi hyvän syötön vasemmalle laidalle, josta Nazimov leikkasi keskelle ja laukoi pallon varmasti takatolpan juureen jättäen Jere Pyhärannan kettumaalilla aseettomaksi.

Ensimmäisen jakson komein torjunta nähtiin heti perään puolestaan FC Lahden päässä, kun JJK sai paikan nopeaan kuittiin. Mikko Manninen keskitti oikealta ja pallo ajautui lopulta Tahvanaiselle, jonka laukauksen Aleksandr Vasiutin vain vaivoin sai venytettyä kulmapotkuksi.

Kymmenen minuutin päästä FC Lahti tuplasi johtonsa: Loorents Hertsi keskitti ja Pyhäranta nappasi sen varmasti. Kettuvahdin nopean avauksen jälkeen Hertsi pääsi kuitenkin katkomaan Severi Vielman syötön ja jatkoi pallon Sadatille, joka tykitti tulisella laukauksella lähietäisyydeltä tilanteeksi 2-0.

Lisää seurasi vain kahdeksan minuutin kuluttua. Tällä kertaa Hertsiltä nähtiin oikealta hyvä syöttö boksiin, jonne Helmke noussut toppareiden väliin – Helmke puolestaan viimeisteli varmasti.

JJK ei kuitenkaan lannistunut. Hetki ennen taukoa Vielma katkoi omassa päässä, pelasi nopean seinäsyötön Petrescun kanssa ja laittoi sitten oivallisen pitkän pystysyötön oikeaa laitaa ylös täyttä höyryä kirmanneelle Petresculle. Petrescu puolestaan löysi upealla syötöllä boksiin nousseen Tahvanaisen, jonka viimeistely oli myös vuorenvarma.

Toiselle jaksolle saapui sisuuntunut kettulauma, joka saikin ensimmäisen kulmapotkunsa jo parin minuutin pelin jälkeen. Tommi Kari löysi kulmapotkullaan rangaistusboksista hyvin Felix Gustavssonin, mutta topparin pusku painui yli maalin.

2016-09-10_jjk-grifk_0123

Etenkin ensimmäinen vartti tauon jälkeen mentiin vauhdikkaasti kentän päästä päähän. 54.minuutilla hyvin FC Lahden keskikentällä pelannut Loorents Hertsi tarjoili Mikko Kuninkaalle loistopaikan lisätä isäntien johtoa, mutta Kuningas aikaili ratkaisussaan juuri riittävän kauan, että Pyhäranta puolustuksineen ehti peittää tilanteen.

Heti perään paineltiin jälkeen toiseen päähän: hetken tauon jälkeen kentälle palannut Manninen keskitti kohti Tahvanaista, mutta tämä ei saanut palloa isäntien puolustajien puristuksesta.

Hyökkäyspelinsä käyntiin saatuaan JJK tulikin molempien laitojensa kautta ja seuraavaksi vuorostaan Benno Hanslian syötti totutun komean nousunsa päätteeksi Tahvanaiselle, mutta Hassan Sesay ehti häiritsemään juuri ratkaisevalla hetkellä kettukärkeä, eikä tämä saanut ohjattua palloa ohi Vasiutinin.

Reilun tunnin jälkeen juuri JJK:hon lainalle FC Interistä saapunut Tatu Varmanen teki debyyttinsä virallisesti Kettupaidassa ja toikin uutta virtaa peliin.

Vielma joutui jättämään kentän reilu vartti ennen loppua – toppari ei kuitenkaan loukannut itseään, vaan lähti vaihtoon äkäisen krampin vuoksi. Vaihdon myötä Honar Abdi tippui keskikentältä kolmen puolustajan linjaan, Vielman tilalle vaihdosta tullut Samu Suoraniemi taas otti paikkansa keskikentältä.

Ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia, kun Helmke rikkoi Mannista vapaapotkun arvoisesti muutaman metrin päässä rangaistusboksia. Pallon taakse asettui Kari, jonka vapaapotku löysi jälleen tarkasti maalinsa eli tällä kertaa Lähitien, joka nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon vastustamattomasti maaliin!

JJK haki vielä tiukasti tasoitusosumaa, mutta loppuhetket olivat hyvin rikkonaiset, eikä kunnon maalipaikkoja enää nähty kummassakaan päässä. FC Lahti sai näin pidettyä johtonsa loppuun asti.

FC Lahti - JJK 3-2 (3-1)

1-0 20' Pavel Nazimov

2-0 30' Fareed Sadat

3-0 38' Hendrik Helmke

3-1 44' Toni Tahvanainen

3-2 80' Matti Lähitie

JJK:n kokoonpano: Jere Pyhäranta, Matti Lähitie, Felix Gustavsson, Severi Vielma (73' Suoraniemi), Benno Hanslian, Patrick Poutiainen, Tommi Kari (c), Honar Abdi, Tomi Petrescu (65' Varmanen), Toni Tahvanainen, Mikko Manninen (83' Välimaa).

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Samu Suoraniemi (73'), Matti Kohonen, Tatu Varmanen (65'), Tuomas Koppelomäki, Verneri Välimaa (83'), Samu Nieminen.