FC Lahti-JJK: Jälleen kitkerä tappio Kisapuistossa

19.06.2013

JJK joutui lopulta taipumaan 2-1-lukemin FC Lahdelle Kisapuistossa keskiviikkoiltana. Jordi van Gelderen vei vieraat johtoon aivan ottelun alussa ja JJK hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa. Johto ei kuitenkaan pitänyt loppuun asti, vaan FC Lahti vei pisteet brassikärkien Vini Dantas ja Rafael lopun maaleilla.

 

Vierasjoukkue oli ensimmäisellä jaksolla selvästi parempi ja pystyi pitämään ottelun kontrollissaan. JJK antoi Reippaan mustaoransseissa asuissa pelanneen FC Lahden hallita palloa ja piti oman puolustuspakkansa tiiviinä, eikä kotijoukkue löytänyt keinoja sen murtamiseen. JJK taa näytti hyökkäyksissään vaaralliselta alusta asti: jo viidennellä minuutilla Patrick Poutiainen sivalsi matalan kudin kohti takakulmaa, mutta pallo painui tolpan väärälle puolelle.

 

Hetkeä myöhemmin Babatunde Wusu hätyytteli tiukalla prässillään kuhnurimaalia vartioinutta Juha Tuomea – ensimmäisessä tilanteessa Tuomen avaus karkasi prässin alla harakoille, toisen Tuomi taas hoiteli mallikkaasti oikea-aikaisella vastaantulollaan.

 

Ensimmäinen maali nähtiin Kisapuistossa kuitenkin jo ennen kuin kymmenen minuuttia oli täynnä! JJK sai vapaapotkun Lahden kenttäpuoliskolta ja pallo pomppi maalinedussumpun laitamille Mikko Innaselle, joka jatkoi sen loistavalla roikkusyötöllä tarkasti maalin nurkalla kyräilleelle van Gelderenille. Tällä kertaa keskikentällä puurtanut hollantilainen tälläsi sydämensä kyllyydestä pallon pompun kautta ohi Tuomen – maali oli Jordin kolmas liigassa ja toinen FC Lahden verkkoon!

 

Vartin kohdilla Wusulle aukesi paikka tuplata Kettupaitojen johto – Tunde oli jo ohittanut Tuomen, mutta veto nousi yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin taas hätyyttelemässä oli jälleen vuorostaan Poutiainen, tällä kertaa päineen. Myös Patun pusku meni kuitenkin hienokseltaan yli riman.

 

Sitten mentiinkin jo toiseen päähän. Takana oli parisenkymmentä minuuttia, kun kotijoukkueelle oli aueta vaarallinen paikka: pallo pelattiin kohti kuhnurien oikealta laidalta JJK-boksiin leikannutta Loorents Hertsiä, mutta vieraiden onneksi Hertsin nappulat kuitenkin pettivät ja tämä meni nurin, eikä saanut palloa haltuunsa.

 

JJK sai myös kulmapotkuista luotua lupaavaa pyöritystä isäntiensä maalille. Maaliin ne kuitenkaan eivät johtaneet, vaikka hetki ennen loppua van Gelderen olikin jo lähellä tehdä illan toisen osumansa laitettuaan päänsä väliin kulmapotkuun – Jordinkin pusku nousi kuitenkin yli maalin.

 

Poutiainen väläytteli loistavaa peliään vielä hetki ennen taukoa. Patu nappasi pallon hienosti mukaansa keskikentällä, eikä ex-joukkuetoveri Jukka Sinisalo voinut kuin katsella vierestä Poutiaisen spurttia. Lupaava hyökkäys kuivui kuitenkin lopulta kokoon, kun Wusun ja Mikko Mannisen ajatukset menivät ristiin.

 

Taukoa vietettiin JJK:n 0-1-johdossa, joka ottelutapahtumiin nähden oli vähintäänkin ansaittu. FC Lahden päävalmentaja Juha Malinen kuitenkin herätteli joukkojaan tauolla ja teki toisen puoliajan alkuun tuplavaihdon.

 

JJK oli ensimmäisen puolikkaan tavoin hyvin mukana toisen jakson alussa, mutta mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä vaarallisempaa painetta FC Lahti alkoi saada kohti JJK:n maalia – reilun tunnin pelin jälkeen tilanteet vieraiden maalilla alkoivat käydä jo varsin tukaliksi.

 

Kettupaitojen hyökkäyksetkn olivat kuitenkin edelleen pahoja: 72. minuutilla Mikko Innanen oli vain senttien päässä 0-2-osumasta, kun komea veto kumahti ylärimaan. Pallo päätyi Manniselle, jonka tiukan vedon Tuomi taas venytti kulmapotkuksi.

 

Seuraavan maalin teki kuitenkin FC Lahti – käytännössä ensimmäisestä ylärimaosuman jälkeisestä hyökkäyksestään. Janne Korhonen esitti ensin yhden huipputorjunnoistaan, mutta palloa ei saatu siivottua pois maalilta ja niinpä Vini Dantas pääsi iskemään ottelun tasoihin.

 

Kymmenen minuuttia ennen loppua JJK oli äärimmäisen lähellä johto-osumaa: tauolla kentälle tullut Jani Virtanen karkasi lahtelaispuolustukselta ja ampui loistavan vedon – Tuomi sai kuitenkin juuri sen verran sormenpäitään väliin, että pallo kimpoasi yläriman kautta vain kulmapotkuksi.

 

FC Lahti oli kuitenkin saanut taisteluhengen päälle ja haki vimmatusti voitto-osumaa. Se nähtiinkin neljä minuuttia ennen täyttä aikaa: vaihdosta kentälle tullut Lahti-legenda Rafael pääsi lopulta laittamaan pallon maaliin. JJK haki tasoitusta loppuminuuttien ajan vielä kaikin keinoin, mutta ei pystynyt enää FC Lahden kiriin vastaamaan. Tärkeät pisteet jäivät siis Lahteen kirvelevällä loppuhetkien maalilla.

 

Iloista ottelussa oli kuitenkin jälleen nähty paluu pelikentille sairastuvalta! Alkukauden sivussa ollut Antto Hilska otti kuluvan liigakauden ensiminuuttinsa pelaten vasemmalla laidalla viimeisen reilun vartin ajan.

 

Nyt edessä on Veikkausliigassa pikkuinen juhannustauko ja tositoimiin palataan jälleen maanantaina 24.6., kun Harjulle vieraaksi saapuu TPS.

 

 

FC Lahti – JJK 2-1 (0-1) Dantas 73′, Rafael 86′ – van Gelderen 9′)

 

Korhonen; Virén (v), Reintam, Nieminen (v), Latikka; Innanen (73′ Hilska), van Gelderen, Korte (46′ Virtanen), Manninen; Poutiainen (78′ Tuomanen), Wusu.

 

Viljala, Tuomanen, Järvinen, Hilska, Taylor, Hanslian, Virtanen.