FC Lahti – JJK: Huipputärkeä taistelu!

19.06.2013

24-patu

 

 

Tiivis ottelutahti sen kuin jatkuu: keskiviikkona pelataan Veikkausliigan 14. ottelukierros ja JJK:lla on vuorossa reissu Päijänteen toiselle rannalle Lahteen. Ottelun asetelma on kutkuttava, sillä joukkueilla on sarjataulukossa eroa vain kolme pistettä. Kevään aiemmassa kohtaamisessa Harjulla pisteet tasattiin maalittomalla tuloksella.

 

Molemmat pelasivat mainion talvikauden ja mittelivätkin huhtikuussa Liigacupin finaalissa, jossa FC Lahden viime minuuttien rynnistys toi palkinnon lahtelaisille. Liigassa molemmat ovat kuitenkin olleet alavireisiä ja taival on ollut vaikea: FC Lahti pitää tällä hetkellä perää ja JJK on lähimpänä kolmen pisteen erolla – nyt Kettupaidoille on siis tarjolla hyvä sauma kiriä lisää etumatkaa!

 

Lahdessa seurajohto päätyi alkukauden heikkojen otteiden myötä erottamaan kesäkuun alun maaottelutauon aikana joukkuetta pari kautta hyvällä menestyksellä luotsanneen Tommi Kautosen. Kuhnurilauman peräsimeen astui Juha Malinen, jonka ensimmäisten otteluiden saldo ei myöskään ole erityisen huikaiseva: VPS haki ensin pisteet Lahdesta 0-2-tuloksella ja sitten RoPS saalisti Kisapuistosta kauden ensimmäisen vieraspisteensä.

 

FC Lahti pelaa keskiviikkonakin Hiihtostadionin sijaan nostalgisemmassa ympäristössään Kisapuistossa, jonne vieraaksi astelee jälleen voiton makuun päässyt JJK. Kotijoukkue pelaa ottelun poikkeuksellisesti Reippaan väreissä kunnioittaakseen toista niistä seuroista, jotka nykyisen FC Lahden takaa löytyvät.

 

Kettupaidat ottivat kauden avausvoittonsa ennen maaottelutaukoaan MYPA:sta vieraskentällä ja tauon jälkeen taas vuorossa oli tyly reissu Pietarsaareen, kun FF Jaro oli selvin 3-0-luvuin parempi.

 

Edellisessä ottelussa sunnuntaina nähtiinkin sitten melkoista draamaa ja värikkäitä käänteitä. Ensimmäinen jakso oli melkoisen tapahtumaköyhä, mutta vierasjoukkue IFK Mariehamn tuikkasi juuri ennen taukoa 0-1-johtomaalin. Tauon jälkeen alkoikin tapahtua: JJK tuli kentälle täysin eri ilmeellä kuin ensimmäisellä puolikkaalla ja Babatunde Wusu tasoittikin tilanteen heti jakson alussa. Reilun tunnin pelin jälkeen alkoikin Eero Markkasen show. Erzi tuli vaihdosta kentälle Tunden tilalle ja viimeisteli kaksi maalia vain kuuden minuutin sisään kentälle saapumisestaan. Heti perään reisivammastaan juuri toipunut Markkanen koki kuitenkin uuden takaiskun, kun törmäyksessä IFK-vahdin kanssa vasempaan nilkkaan tuli nivelsidevamma, joka vaatii viikkojen toipumisen.

 

JJK kuitenkin otti Markkasen maalien turvin huipputärkeän 3-2-kotivoiton ja täysien pisteiden makuun päästyään lähtee jahtaamaan niitä myös Lahdesta!

 

Loukkaantumishuolia on ollut myös Mustilla Kuhnureilla. Hyökkäyspelin kannalta äärimmäisen tärkeä Jussi Länsitalo loukkasi VPS-ottelussa polvensa pahoin ja joutuu olemaan sivussa koko loppukauden. Myös jyväskyläläisyleisölle varsin tuttu Tommi Kari on kärsinyt polvivaivoista kauden mittaan. FC Lahdella onkin ollut melkoisia ongelmia maalinteon kanssa ja toistaiseksi pelaamissaan otteluissa kuhnurilauma on tehnyt vain neljä osumaa.

 

Kettupaidat menettivät Lahti-ottelun Markkasen uudestaan sairastuvalle, muuta saivat loukkaantumissaralta myös iloisia uutisia: koko alkukauden jalkapöytävamman takia sivussa ollut, tuore ylioppilas Antto Hilska on toipunut pelikuntoon ja onkin näin valmis vahvistamaan omalta osaltaan kettuhyökkäystä! Myös Wusun maalivire on ollut viime otteluissa kohdallaan ja viimeisissä viidessä liigaottelussa Tunde on paukutellut neljä täysosumaa – saman verran siis kuin FC Lahti koko alkukauden aikana.

 

Ottelu on molemmille varsin tärkeä taistelussa putoamispeikkoa vastaan. JJK sai kotiyleisönsä tuella sunnuntaina päälle loistavan taisteluvireen ja mikäli IFK-ottelun toisen jakson aktiivinen ja peräänantamaton peli-ilme säilyy, pääsee kettulauma varmasti paluumatkalle kolme pistettä rikkaampana!

 

 

Veikkausliigan 14. kierros: FC Lahti – JJK, keskiviikkona 19.6.2013 kello 18:30, Kisapuisto, Lahti

 

 

Aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa:

 

28.4.2013

JJK – FC Lahti

0 – 0

23.9.2012

FC Lahti – JJK

2 – 1

8.7.2012

JJK – FC Lahti

3 – 1

5.5.2012

JJK – FC Lahti

2 – 1

27.8.2010

JJK – FC Lahti

2 – 2

1.6.2010

FC Lahti – JJK

0 – 0

23.9.2009

FC Lahti – JJK

3 – 1

17.6.2009

JJK – FC Lahti

2 – 1