FC Inter-JJK: Vielä kerran Turkuun!

04.10.2013

Kauden 2013 Veikkausliiga alkaa olla loppusuorallaan: pelaamatta on enää kolme kierrosta.

 

JJK:n osalta ei jännitettävää sijoituksen osalta enää ole, sillä keskiviikon kierroksen karu murskatappio KuPS:lle varmisti sen, että Kettupaitoja odottaa visiitti Ykköseen – samalla kun toiseksi viimeisenä oleva FC Inter voitti oman ottelunsa venyttäen eronsa JJK:hon jo kahteentoista pisteeseen.

 

JJK matkaakin nyt 30. kierroksen ottelussaan tältä erää viimeisen kerran Turkuun ja Veritakselle kohtaamaan juuri FC Interin, jonka kausi niinikään on ollut varsin vaikea.

 

Kauden aiemmissa kohtaamisissa voitot ovat tasan, sillä molemmat ovat voittaneet omat kotiottelunsa. Inter vei toukokuisen kohtaamisen nimiinsä maalein 3-1 – tuolloin maalinteon ottelussa aloitti Tamás Gruborovics, joka on kauden mittaan päätynyt luutimaan sinimustien keskuspuolustukseen. Heinäkuussa taas JJK otti maukkaan 2-0-voiton Patrick Poutiaisen ja Antto Hilskan maaleilla.

 

Hilskasta onkin loppukaudella lisääntyneen vastuun myötä sukeutunut varsinainen tehomies: nuorukainen on viimeisissä viidessä ottelussa paukuttanut neljä täysosumaa. Maaliputki katkesi KuPS-ottelussa – lähellä onnistuminen tosin oli tuolloinkin, kun toisen jakson alussa Hilskan veto kolahti tolppaan ja pallo vieri maaliviivaa pitkin takaisin kentälle.

 

 

jjk-inter_patu_ja_sirbi_210713

 

 

Inter varmisti säilymisensä liigassa keskiviikkona hakemalla Rovaniemeltä 0-2-vierasvoiton Guy Gnabouyoun ja Severi Paajasen maalien myötä – sitä edeltävästä voitosta on ehtinyt kulua jo yli kuukausi. Tasapelejä Interillä onkin sitten riittänyt senkin edestä ja turkulaisryhmä onkin kolmellatoista tasurillaan ollut kuluvalla kaudella varsinainen tasapeliautomaatti.

 

JJK:n edellinen voitto puolestaan on juurikin Interiä vastaan heinäkuulta. Sittemmin JJK on esittänyt kyllä vahvojakin otteita, mutta läpi kauden vaivanneet viimeistelyongelmat ja toisaalta herpaantumiset puolustuksessa ovat estäneet täysien pistepottien kertymisen.

 

Viimeisissä otteluissa tullaan kentällä näkemään varsin nuorekas ja jyväskyläläispainotteinen ryhmä. Tällä kertaa yksi vahvoja otteita esittäneistä nuorukaisista on sivussa pelikiellon takia – Severi Vielma kun otti KuPS-ottelussa jo kauden neljännen korttinsa. Kettupaitojen onneksi kuitenkin Samu Nieminen toipui selkävaivastaan ja tekikin jo KuPS-ottelussa paluun kentälle.

 

JJK:n nuoret lahjakkuudet ovat lauantaina tulessa myös toisaalla: A-nuoret taistelevat toisesta peräkkäisestä kultamitalista PK-35/VJS:n vieraana. Tuo ottelu alkaa kello 15, kun taas liigaottelu Veritaksella vihelletään käyntiin tuntia myöhemmin eli kello 16.

 

 

Veikkausliigan 30. kierros: FC Inter-JJK, lauantaina 5.10. kello 16, Veritas stadion, Turku

 

 

gigantti-jjk-otteluennakko