FC Inter – JJK: Pettymys tasaisesta pelistä

26.05.2013

JJK joutui pettymään FC Interin vieraana sunnuntai-iltana, kun tasainen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1-voittoon. JJK:n maalin viimeisteli komeasti ja varmasti Babatunde Wusun Mikko Mannisen loistosyötöstä. Isänniltä osuivat Tamás Gruborovics, Guy Gnabouyou sekä Kalle Kauppi.

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen sekä vauhdikasta ja hyvää peliä, jota kumpikin hallitsi ajoittain. Tapahtumia riitti molemmissa päissä, eikä ensimmäsistä maaliakaan tarvinnut odottaa kauan: pelattiin ottelun seitsemättä minuuttia, kun Irakli Sirbiladze oli ensimmäistä kertaa aiheuttamassa hämmennystä JJK-päässä ja pallo ajautui Tamás Gruborovicsille, jonka jyväskylässäkin niin tutuksi tullut viuhuva veto painui verkon perukoille. Hetken kuluttua Inter oli lähellä jo toista osumaansa, mutta tällä kertaa Grubo ei paikastaan vetänyt itse vaan haki vielä syöttöä, jolloin Kettupaidat pääsivat katkaisemaan tilanteen.

Tämän jälkeen JJK pääsikin otteluun kaiken aikaa paremmin mukaan. Piristyminen kantoikin hedelmää jo vartin kohdalla! Hyvässä iskussa ollut Mikko Manninen löysi syötöllään loistavasti toppareiden välissä nousua tehneen Babatunde Wusun, joka pääsi nenätysten Magnus Bahnen kanssa. Tunden viimeistely oli hallittu ja varma ja niinpä tilanne olikin tasan!

JJK sai maalistaan virtaa ja pallo lähtikin entistä paremmin liikkeelle. Veritaksen hyvin keväästä toipunut nurmi salli JJK:n rakennella hyökkäyksiään maata pitkin ja ajoittain peli pyörikin todella hyvin. Reilun puolen tunnin kohdalla Bahne joutui jo tekemään varsinaisen gamesaverin pitääkseen lukemat tasoissa: Patrick Poutiainen ja Jani Virtanen pelasivat näyttävästi yhteen vasemmalla ja pallo pelattiin Wusulle hyvään puskupaikkaan – Tunde puskikin hyvin ja pallo näytti jo olevan painumassa kohti takakulmaa, mutta Bahne kauhoi kuin kauhoikin vielä ilmasta pallon takaisin peliin! Lopulta Inter-puolustus selvittii tilanteen ja niin kotijoukkue selvisikin paikasta säikähdyksellä.

Heti perään mentiinkin jo vauhdilla toiseen päähän, tällä kertaa vikkelän Guy Gnabouyoun johdolla. Gnabouyou teki laidallaan taidokkaan nousun ja päätyrajaa hipoen oli kuljettaa pallon maaliin, mutta lopulta Kettupaidat saivat ranskalaisen kuriin. Vielä ennen taukoa Gnabouyou kuitenkin iski: tällä kertaa mies päätti laukoa kuljettamisen sijaan ja vetikin todellisen unelmavedon ohi voimattoman Janne Korhosen.

JJK:llekin tuli paikka tasoittaa vielä juuri ennen taukovihellystä. Oikealle laidalle nousun tehnyt Jukka-Pekka Tuomanen keskitti maalille, jossa etutolpalla kärkkymässä odotteli Poutiainen – ohjaus ei kuitenkaan mennyt maalipuiden väliin.

Isännät aloittivat väkevästi myös toisen jakson ja painostivat alkuminuutit vahvasti JJK:n maalille. Kettupaidat kuitenkin puolustivat uhrautuvasti selvittäen tilanteen – ja vähitellen paine alkoikin siirtyä toiseen päähän ja vieraat ottivat ottelun haltuunsa. 68. minuutilla Virtanen oli yllättää Bahnen suoraan vapaapotkusta, mutta Bahne sai pallon nyrkkeiltyä loitommas – pallo päätyi Tuomaselle, joka latasi hurjan vedon vastapalloon, mutta Inter-puolustus oli välissä ja seurauksena näin vain kulmapotku.

JJK:n hallinnan keskellä kuitenkin myös Korhonen sai olla tarkkana ja esittelikin taitojaan 77. minuutilla, kun Inter pelasi vastaiskustaan maalintekijä Gnabouyoulle vetopaikan boksiin. Korhonen ei kuitenkan suostunut toista vetoa ranskalaiselta selkänsä taakse päästämään vaan komealla reaktiotorjunnalla piti taululla lukemat 2-1.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua haki Kari Martonen tuoreita jalkoja hyökkäykseen ja otti kentälle Topi Järvisen, joka olikin saman tien kotipuolustuksen harmina ja oli lähellä jatkaa päällään pallon maaliin lähes ensi töikseen. Bahne kuitenkin oli hereillä ja nappasi puskun.

Hetkeä myöhemmin sama mies oli jälleen asialla, kun Poutiaisen loistavan prässipelin jälkeen Järviselle tuli toistamiseen puskupaikka – mutta ei nähty vielä Juniorin toista liigaosumaa.

Kun pari minuuttia varsinaista peliaikaa oli jäljellä, sai JJK todella hurjan mylläkän Bahnen vartioimalle maalille – joka tuntui kuitenkin olevan kin noiduttu. Hässäkässä avautui vetopaikka useammallekin Kettupaidalle, mutta niin vain joku tai jokin oli jokaisen vedon tiellä ja tasoitusta ei saatu väännettyä edes väkisin.

JJK:n huippupaikkojen jälkeen naulasikin kotijoukkue viimeisen naulan ottelun arkkuun. Härkämäisen vahva Sirbiladze viihdytti kotiyleisöään kuluttamalla aikaa pitäen palloa yksinään JJK-päädyssä vastustaijensa keskellä pitkät tovit. Lopulta georgialainen syötti pallon vaihdosta kentälle tulleelle Kalle Kaupille, joka latasi maaliin jo illan kolmannen todella komean vedon. Noilla toinen toistaan komeammilla osumilla Inter piti lopulta pisteet Turussa ja JJK joutui jälleen kotimatkalle Turusta tyhjin käsin.

Tappiota ei kuitenkaan jäädä surkuttelemaan vaan katseet käännetään kohti tulevaa keskiviikkoa, kun superviikon jälkimmäisessä ottelussa Harjulle saapuu yskähdellen viime kierroksilla esiintynyt HJK.

FC Inter – JJK 3-1 (2-1) Gruborovics 7′, Gnabouyou 39′, Kauppi 90′ – Wusu 15′

Korhonen; Latikka (v), Reintam, Nieminen, van Gelderen (46′ Hanslian); Virtanen (70′ Innanen), Korte, Tuomanen (81′ Järvinen), Manninen; Poutiainen, Wusu.

Viljala, Innanen, Järvinen, Virén, Taylor, Ahola, Hanslian.

Videokooste yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen sivuilla.