FC Honka-JJK: Uskomaton 3-3-tasapeli

23.09.2013

FC Honka ja JJK järjestivät huikean dramaattisen näytöksen syysmyräkän riepottelemalla estradilla Tapiolassa. Honka näytti tauolla olevan marssimassa vaivattomaan voittoon, mutta tauolla uudestisyntynyt kettulauma kiri toisella jaksolla takaa rinnalle ja ohi Antto Hilskan, Robert Taylorin ja Jani Virtasen maaleilla. Huima nousu ei kuitenkaan aivan riittänyt täysiin pisteisiin, kun Tim Väyrynen täydensi hattutemppunsa lisäajan viimeisillä sekunneilla – pisteet jaettiin näin 3-3-lukemin.

JJK oli avausjaksolla varsin vaisu, eikä pelillinen kone tuntuntut millään lähtevän käyntiin. Honka sai rakennella hyökkäyksiään varsin rauhassa ja vieraiden omat hyökkäykset jäivät puolestaan varsin heppoisiksi.

Ensimmäisten kymmenen minuutin sisään kotijoukkueelle avautui parikin mainiota puskupaikkaa, mutta vieraiden onneksi niin Jussi Vasara kuin Gideon Baahkin puskivat pallon yli maalin.

Honka kuitenkin jatkoi pommittaen hyökkäyksillään tasaisesti Ville Viljalan vartioimaa maalia ja 20. minuutilla Väyrynen karkasikin paitsion rajamailta yksin läpi – eikä erehtynyt, vaan vei joukkueensa 1-0-johtoon.

Ottelun kuva ei maalista muuttunut: kotijoukkue hallitsi ja vierasjoukkue pyrki puolustamaan parhaansa mukaan. Puolen tunnin kohdalla Viljalalta nähtiin ottelun komein torjunta: kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui Vasaralle, joka nykäisi vahvan laukauksen kohti etukulmaa – Viljala veti kuitenkin pidemmän korren torjuen upeasti vedon kulmapotkuksi! Kulmapotkuja Honka saikin useita jo avausjaksolla, mutta ne eivät tuottaneet tulosta.

Reilu viisi minuuttia ennen taukoa iskee Honka toistamiseen. Keskikenttämies Moshtagh Yaghoubi onnistui karistamaan Niko Markkulan kannoiltaan päätyrajan tuntumassa ja rynnisti pallon kanssa boksiin. Loistavia otteita jälleen esittänyt Severi Vielma joutui käyttämään säännönvastaisia otteita ja pallo vietiinkin yhteentoista metriin. Pallon taakse asettui Väyrynen, jonka viimeistely oli jälleen varma.

Vielma ei antanut pilkkutuomion sekoittaa peliään vaan jatkoi jo tutuksi tulleita, varmoja otteitaan koko loppuottelun ajan. Jo avausjaksolla topparilta nähtiin suuri määrä oikea-aikaisia katkoja ja nuoresta iästä huolimatta hyvin rauhallisia, fiksuja pallollisia ratkaisuja.

JJK:lla ei avaujaksolla maalipaikkoja juuri ollut ja paras maalintekotilanne nähtiinkin aivan jakson viimeisillä hetkillä. JJK sai kulmapotkun, jonka jäljiltä pallo näytti Mikk Reintamin puskusta olevan jo menossa maaliin – mutta Honka-puolustus ehti vielä väliin ja tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla ottelun luonne muuttui täysin. JJK:n oli tauon aikana herännyt pelaamaan ja hivuttautui hyökkäyksineen vähitellen lähemmäs Tuomas Peltosen vartioimaa maalia. Jo muutaman minuutin jälkeen Markkula latasi melkoisen pommin kohti vasenta alanurkkaa – tällä kertaa veto viuhui kuitenkin tolpan väärälle puolelle.

Puoliajan edetessä yltyivät Tapiolassa sade ja tuuli – ja JJK:n hallinta. Palkintonsa parantuneesta peli-ilmeestään Kettupaidat saivat lopulta tunnin kohdalla: pallo pelattiin näyttävällä syöttökombinaatiolla rangaistusalueelle Mikko Innaselle, joka näki hyvin maalin edustalla kärkkyneen Hilskan. Syöttö takaviistoon, viimeistely kuin oppikirjasta: 2-1-kavennusmaali oli syntynyt! Hilska on viidellä maalillaan nyt JJK:n kauden paras maalintekijä.

Lisää maaleja oli tulossa! Vain kuusi minuuttia myöhemmin Hilska syötti Robert Taylorille parinkymmenen metrin päässä maalista. Taylor pelasi itsensä näppärästi vapaaksi – ja latasi uransa ensimmäisen liigamaalin Hongan verkkoon todella komealla laukauksella! Roope kruunasi näin hyvän ottelunsa avaamalla maalitilinsä – ja millaisella maalilla!

Tasoituskaan ei kuitenkaan riittänyt JJK:lle, joka janosi täysiä pisteitä. Pelikellossa oli jo 80. minuutti, kun JJK sai kulmapotkun, jota antamaan asteli totuttuun tapaan Jani Virtanen. Jamppa antoikin maagisen vasemman jalkansa laulaa ja yllätti Hongan hakemalla maalia suoraan kulmapotkusta – onnistuneesti! Peltonen kyllä hapuili palloa, muttei saanut sitä haltuunsa ja lopulta pallo vieri maaliviivalla kärkkyneen oman pelaajan selästä maalin perukoille.

Hetki ennen loppua Tapiolan lehtereille matkanneet vieraskannattajat säikähtivät, kun Markkula jäi jalkaansa pidellen nurmen pintaan törmättyään Yaghoubin kanssa. Alustavissa tutkimuksissa mikään ei kuitenkaan viitannut puujalkaa kummempaan kolhuun, joten Marsun pitäisi selvitä parin päivän levolla.

Puujalkoineen vaihtoon poistuneen Markkulan tilalle tuli toinen kettukasvatti, joka teki ensiesiintymisensä liigakentillä! Kentälle kirmasi jo toista kautta A-nuorissa ja kuluvalla kaudella myös Villiketuissa taidollaan ja maaleillaan ihastuttava Aram Hasanzada. Vaihdon myötä Innanen otti Marsun paikan oikeana laitapakkina ja Hasanzada tuli keskikentän laidalle.

Hasanzadan liigadebyytti ei ikävä kyllä jäänyt ottelun viimeiseksi merkittäväksi tapahtumaksi. Aivan lisäajan viimeisellä sekunnilla Honka pelasi kaukaa JJK-maalista tulleen rajaheittonsa fiksusti ja Baah lähetti Väyrysen rynnistämään kohti JJK-maalia. Väyrynen leikkasi laidalta keskelle, haki vetopaikan – ja upotti varsinaisen unelmavedon millintarkasti oikeaan yläkulmaan jättäen näin Viljalan maalissa täysin aseettomaksi.

Ottelu vihellettiin päättyneeksi välittömästi maalin jälkeen ja näin lopputuloksena oli tasapeli, joka ei tyydyttäne kumpaakaan osapuolista. Lopun pettymyksestä huolimatta JJK:n nuorten pelaajien loistavat otteet antoivat aihetta tyytyväisyyteen – näistä nuorukaisista nähdään ja kuullaan vielä paljon!

Seuraava taistelu Veikkausliigassa on edessä reilun viikon päästä, kun tiistaina 2.10. saapuu vieraaksi Harjun stadionille KuPS!

FC Honka – JJK 3-3 (2-0) (Väyrynen 20′, 37′, 90+’ – Hilska 60′, Taylor 66′, Virtanen 80′)

Viljala; Hanslian, Reintam, Vielma (v), Markkula (84′ Hasanzada); Järvinen (66′ Kuhmonen), Tuomanen(c) (v), Taylor, Virtanen; Innanen, Hilska.