FC Honka – JJK: Maalihanoja aukomaan

16.05.2013

JJK lähtee perjantaina Veikkausliigan seitsemännen kierroksen merkeissä kohti Tapiolaa, jossa vastaan asettuu FC Honka. Edellisen viikonlopun murheellinen Rovaniemen reissu on ruodittu läpi ja nollattu – ja otettu opiksi. Nyt Espooseen suuntaa päättäväinen kettulauma, joka haluaa vihdoin korkata voittotilinsä kuluvan kauden ajalta.

 

JJK:n ongelmana on kauden mittaan ollut erityisesti maalipaikkojen luominen ja niistä maalien iskeminen – ja vastaavien ongelmien kanssa on tuskastellut myös FC Honka. JJK osui jo avausottelussaan, kun laiturikaksikko Mikko Innanen & Manninen heilutti IFK Mariehamnin verkkoja, mutta nyt takana on jo useamman ottelun kuiva putki, joka luonnollisesti halutaan laittaa poikki Hongan kustannuksella.

 

Espoolaiset taas saivat odotella avausosumaansa aina viidenteen pelaamaansa otteluun asti, kunnes lopulta Jussi Vasara niittasi pallon RoPS:n verkkoon ohi entisen joukkuetoverinsa Tomi Maanojan. Tuossa ottelussa Honka nappasi myös avausvoittonsa, kun rovaniemeläisvieraat kaatuivat 2-0-tuloksella. RoPS-voitto on Hongan ainoa – kettulaumalla ensimmäinen voitto on puolestaan vasta tähtäimessä.

 

Tapiola on ollut aina JJK:lle suotuisa paikka pelata: vain kahdesti Kettulauma on poistunut Urheilupuistosta pisteittä. Kolme kertaa pisteet on tasattu ja kahdesti JJK on myös vienyt täyden pistepotin mukanaan Jyväskylään.

 

FC Honka menetti talvella telakalle ykköshyökkääjänsä Tim Väyrysen, joka tekee nyt paluutaan treenikentille. Espoolaiset myös tekivät vielä aivan kauden kynnyksellä mielenkiintoisia hankintoja, kun mukaan liittyivät laitapakki Gideon Baah, norsunluurannikkolainen maajoukkuetoppari Abdoulaye Méïté sekä hyökkäävämmät Rubén Palazuelos sekä paluumuuttaja Roni Porokara, joka on suomalaiselle jalkapalloväelle tuttu niin Hongan kuin maajoukkueenkin paidasta.

 

JJK saa puolestaan nyt ensimmäistä kertaa käyttöönsä nuoren paluumuuttajan Robert Taylorin, jonka pelilupa saapui vihdoin alkuviikosta. Kukaties 18-vuotias Taylor tekeekin siis Espoossa debyyttinsä kasvattiseuransa edustusjoukkueessa!

 

 

 

jjk-vps_patu_vs_bjork_090513

 

 

”Vahva luotto!”

 

Vaikka kausi ei ole JJK:n osalta lähtenyt käyntiin toivotusti, ei tappiomieliala ole joukkueessa nostanut päätään vaan usko kurssin kääntymiseen on äärimmäisen vahva.

 

– Vasta viisi peliä on pelattu ja edessä on vielä pitkästi kautta – uskon kyllä vahvasti, että tästä tulee meille vielä hyvä kausi. Nyt vaaditaan vain hieman kärsivällisyytta, myös katsomon puolella, toteaa varsinainen taisteluilmeen ruumillistuma, Patrick Poutiainen.

 

Patu myös vakuuttaa, että positiivista käännettä lähdetään Tapiolassa hakemaan sata lasissa.

 

– Kaikkemme tehdään sen eteen, että kurssi kääntyy perjantaina! Töitä ollaan sen eteen tehty treenikentällä ja tullaan tekemään myös pelikentällä. Siitä sitten homma alkaa lähteä nousuun!

 

 

Veikkausliigan 7. kierros: FC Honka – JJK, perjantaina 17.5. kello 18:30, Tapiolan urheilupuisto, Espoo

 

 

15.9.2012

FC Honka – JJK

3 – 0

28.6.2012

JJK – FC Honka

0 – 1

22.4.2012

FC Honka – JJK

0 – 2

8.9.2011

FC Honka – JJK

2 – 2

23.6.2011

JJK – FC Honka

2 – 2

6.5.2011

FC Honka – JJK

0 – 0

23.8.2010

FC Honka – JJK

2 – 3

23.5.2010

JJK – FC Honka

0 – 1

23.8.2009

FC Honka – JJK

5 – 2

23.5.2009

JJK – FC Honka

2 – 3