FC Honka-JJK: Kauden toinen Honka-voitto tähtäimessä

23.09.2013

Veikkausliigan 29. kierros päättyy maanantaina Espoossa, kun JJK matkaa FC Hongan vieraaksi.

 

Ottelu on erittäin tärkeä kotijoukkueelle, joka pyrkii pysyttelemään HJK:n kannoilla mestaruustaistelussa. HJK kasvatti sunnuntaina eron toisena olevaan Honkaan jo kuuteen pisteeseen kaatamalla TPS:n kotonaan 3-1 – niinpä Hongan on saatava nyt täydet pisteet, mikäli se mielii pysyä mestaruustaistossa helsinkiläisten perässä.

 

JJK sen sijaan voi lähteä haastamaan isäntiään paineettomasta tilanteesta: siinä, missä Hongalla on mestaruus vaakalaudalla, ei Kettupaidoilla ole kuin voitettavaa. Kautta on pelaamatta viisi kierrosta ja jaossa näin 15 pistettä – JJK:n välimatka edellä olevaan FC Interiin puolestaan on kymmenen pistettä. Neljä kertaa koko kaudella voittaneelle ketturyhmälle haaste on huima.

 

Edellisen ottelunsa JJK pelasi viikko sitten Rovaniemellä, josta kotiintuomisina oli tasapelipiste. Vaikkei yksi piste kettuleirissä miellyttänytkään, oli pisteiden makuun pääseminen tappioputken jälkeen kuitenkin tervetullutta. Edellisen kerran JJK oli päässyt pisteille elokuun alkupuolella pelattuaan kotonaan maalittoman tasapelin FF Jaron kanssa.

 

Napapiiriltä haetun pisteen takuumiehenä oli kovaan vireeseen päässyt Antto Hilska. Babatunde Wusun ja Eero Markkasen vaihdettua maisemaa jäi juuri 20 vuotta täyttäneelle Hilskalle maalinteon suhteen suuret saappaat täytettäviksi – ja Hilska on vastannut huutoon iskemällä maalin nyt kolmessa viimeisimmässä ottelussa.

 

Hilskan lisäksi JJK sai kiittää tasapelistä nuorta maalivahtiaan Ville Viljalaa, joka on saanut torjuntavastuun Janne Korhosen jouduttua sivuun nilkkavaivan takia. Myös alkukaudella hyviä otteita Kettupaitojen maalilla esittänyt Viljala näytti jälleen Rovaniemellä taitonsa torjumalla ottelun loppuhetkillä parikin pahaa tilannetta pitäen numerot tasoissa.

 

 

jjk-honka_juniorin_juhlat_070713

 

 

FC Honka on ollut alkukauden takkuilun jälkeen todella vahvassa viressä. Otettuaan avausvoittonsa toukokuun alussa on espoolaisryhmä kärsinyt vain kolme tappiota – ja yhden niistä aiheutti juuri JJK! Honka kaatui heinäkuun alussa Harjulla, kun Topi Järvinen ohjasi Jani Virtasen vapaapotkun lähietäisyydeltä maaliin. Sittemmin vain kärjessä jyräävä HJK on onnistunut espoolaiset kaatamaan.

 

JJK:n ja Hongan kauden ensimmäinen kohtaaminen Tapiolassa päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta isäntien 3-2-voittoon. Tämänkertainen ottelu näkyy suorana lähetyksenä Kutoselta kello 18:15 alkaen!

 

Veikkausliigan 29.kierros: FC Honka – JJK, maanantaina 23.9. kello 18:30, Tapiolan Urheilupuisto & Kutonen. JJK:n seuraava kotiottelu Harjun stadionilla pelataan keskiviikkona 2.10. klo 18:30 ja tuolloin vastassa on KuPS – ennakkoliput kotiotteluun tästä.

 

 

gigantti-jjk-otteluennakko