Fair Play -kilpailu tiukka – JJK ensi kaudeksi Eurooppaan?

07.10.2010
Fair Play -kilpailu tiukka – JJK ensi kaudeksi Eurooppaan?

Ovi Eurooppaan on JJK:lle yhä raollaan – jo ensi kaudeksi. Joukkue on Veikkausliigan Fair Play -kilpailussa sijalla viisi vain neljä pistettä kolmantena olevan FC Interin perässä. Kun kärkikaksikko HJK ja Honka menee Eurooppaan joka tapauksessa, on tilaston kolmannella arpaonnen suosiessa mahdollisuus päästä mukaan ensi kauden europeleihin.

– Rakennettiin loppukauden teemaksi koko organisaatiossa tämä ”Yhdessä yhdeksäs” – ja samalla huomattiin tämä Fair Play -kilpailun tilanne. Jos kaikki menee nyt nappiin ja ensi kesänä käy arvonnassa säkä, meidän on mahdollisuus toistaa MYPA-tarina sillä erotuksella, että yritettäisiin olla muutaman minuutin heitä parempia. Hehän saivat tällä kaudella europaikan samaa kautta ja hävisivät Romaniassa viimeisellä minuutilla, seuraavaksi olisi tullut Manchester City kotiin, toimitusjohtaja Joni Vesalainen makustelee.

Fair Play -kilpailun pisteet määrittyvät jokaisessa Veikkausliigan ottelussa punaisten ja keltaisten korttien määrän, peliä kohtaan osoitetun asenteen, vastustajan ja erotuomarin kunnioittamisen, taustahenkilöiden käyttäytymisen ja yleisön käyttäytymisen perusteella.

Toimitusjohtaja Vesalainen haluaa korostaa, että vaikka tilanne sarjassa on tukala, luottaa koko organisaatio täysin joukkueeseen ja uskoo kehityksen vievän eteenpäin.

– Jos lasketaan JJK:n sijoituksia viime vuosilta, me oltiin 2007 periaatteessa Suomen 17. ja 2008 Suomen 15. Viime vuonna sijoitus oli 13. ja nyt tavoitteena on yhdeksäs sija, joka on edelleen täysin mahdollinen.