Etockin komea vaparimaali ei riittänyt pisteille

05.08.2017

ilves-jjk 05082017

Gaël Etockin kaunis vapaapotkumaali ei riittänyt pisteille, kun Ilves nousi voittoon Iiro Järvisen ja Tatu Miettusen maaleilla.

Ilves hallitsi ottelua, mutta JJK aloitti ottelun maalinteon vartin pelin jälkeen. Kettupaidat saivat kaksi kulmapotkua putkeen ja jälkimmäisen jälkeen Mikko Manninen kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla. Pallon taakse asettui Gaël Etock, jonka komea laukaus painui verkon perukoille!

Vieraiden 0-1-maalin jälkeen Ilves otti ottelun hallintaansa ja iski miltei heti vaarallisella hyökkäyksellä, jonka Teppo Marttinen kuitenkin nollasi komeasti. Kotijoukkue pystyi kuitenkin luomaan JJK:n päähän kovan paineen, jonka seurauksena nähtiin tasoitus – Lauri Ala-Myllymäki syötti loistopaikan Iiro Järviselle, joka kiitti ja rokotti kasvattajaseuraansa tasoittaen tilanteeksi 1-1.

Tasoituksen jälkeen JJK pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta ei päässyt kunnolla hätyyttelemään Mika Hilanderin vartioimaa maalia. Viitisen minuuttia ennen taukoa toisessa päässä puolestaan Marttinen torjui jälleen hyvin kulmapotkuksi. RoPS-ottelun tavoin JJK:ta rankaistiin kuitenkin jälleen kulmapotkusta – tällä kertaa asialla oli Tatu Miettunen.

Toisella jaksolla nähtiin hyvin vauhdikasta peliä. Saku Leppänen siirtyi tauolla vaihtoon ja kentälle tuli Felix Gustavsson – JJK siirtyi näin kolmen topparin linjaan, kun Gustavsson tuli toppariparina aloittaneiden Samu Niemisen ja Severi Vielman rinnalle alakertaa. Toppareista kokonaan sivussa oli Antto Tapaninen, joka loukkasi kättään RoPS-ottelussa.

Muutoksen myötä JJK pääsi avausjaksoa paremmin peliin mukaan ja sai myös luotua ensimmäistä puoliaikaa paremmin puolittaisia maalipaikkoja. Kuitenkin myös Ilveksen nopealle kärkikaartille aukeni paikkoja iskeä, kun JJK haki tiukasti tasoitusta ja Kettupaitojen päässä nähtiinkin tukku vaarallisia paikkoja.

Lähimmäs maalia pääsi Thomas Agyiri, joka pommitti ylärimaan juuri, kun 90 minuuttia oli tulossa täyteen. Taukolukemat 2-1 jäivät kuitenkin myös ottelun loppulukemiksi.

Ottelut jatkuvat jo torstaina, kun JJK matkaa vuorostaan KuPS:n vieraaksi. Kotikentälle Vaajakoskelle palataan sunnuntaina 13.8. klo 17, kun kylään saapuu PS Kemi!

Ilves - JJK 2-1 (2-1)

0-1 15' Gaël Etock

1-1 23' Iiro Järvinen

2-1 41' Tatu Miettunen

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen, Honar Abdi (74' Suoraniemi), Samu Nieminen, Severi Vielma, Hindrek Ojamaa, Tommi Kari (c), Patrick Poutiainen, Saku Leppänen (46' Gustavsson (v)), Mikko Manninen (82' Tahvanainen), Sasa Jovovic, Gaël Etock.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Felix Gustavsson, Tuomas Koppelomäki, Verneri Välimaa, Toni Tahvanainen, Samu Suoraniemi, Aatu Manninen.