Etock iski kettulauman elintärkeään voittoon

16.10.2017

2017-10-16_0026

Harjulla päästiin juhlimaan komeaa ja tärkeää 1-0-voittoa hallitsevasta Suomen mestarista!

Kaikkiaan JJK sai pallon IFK Mariehamnin maaliin neljä kertaa, mutta vain yksi hyväksyttiin: puolen tunnin kohdalla Gaël Etock iski lähietäisyydeltä pallon maaliin ja se riitti lopuulta tuomaan Kettupaidoille elintärkeän kotivoiton!

IFK aloitti terävästi ja sai ensimmäisen kulmapotkun jo avausminuutilla. Muutaman minuutin päästä kulmalipulla oltiin jo toistamiseen Teppo Marttisen hyvän torjunnan jäljiltä. JJK selvitti kuitenkin kulmapotkut – kuten jokaisen IFK:n erikoistilanteen läpi ottelun, huolimatta siitä, että saarelaiset ovat tunnetusti vahvoja erikoistilannepelaamisessa.

Ennakkoluulottomasti kotikentällään pelannut JJK sai myös rakennettua hyökkäyksiä läpi ottelun. Reilun vartin kohdalla JJK sai toisen kulmapotkunsa, kun puolustus katkoi viime hetkillä pallon yli päätyrajan Tomi Petrescun viritellessä laukaustaan. Petrescu niittasikin kulmapotkusta pallon suoraan maaliin, mutta osuma hylättiin IFK-vahti Marc Nordqvistiin kohdistuneen rikkeen vuoksi.

2017-10-16_0017

Vain hetken myötä Etockille aukesi vetopaikka Hindrek Ojamaan keskityksen jäljiltä, mutta kamerunilainen ei vielä saanut iskettyä palloa maaliin. 23.minuutilla kotiyleisö innostui jälleen pallon oltua maalissa: Samu Suoraniemi keskitti matalana, Sasa Jovovic ohjasi etutolpalta pallon sisään – osuma kuitenkin hylättiin paitsiona.

Kolmas kerta toden sanoi, kun puoli tuntia tuli täyteen! JJK siirtyi 1-0-johtoon hyvin rakennellulla maalilla. Saku Leppänen hyppäsi pääpalloon Nordqvistin korkean avauksen jäljiltä ja pallo päätyi Etockille, joka syötti kohti pystyyn juoksevaa Suoranemeä. Suoraniemi ja Petrescu häiritsivät IFK-puolustusta niin, että purku jäi osoitteettomaksi ja tällä kertaa pallon poimi oikealla Jovovic. Jovovic laittoi pallon maalille, Petrescu jatkoi sen päällään Etockille, joka iski komeasti tolpan vierestä tilanteeksi 1-0!

Puoliajan lopussa paremmat paikat olivat vierasjoukkueella. JJK kuitenkin taisteli läpi ottelun hyvin ja yhtenäisesti ja Marttinen puolustuksineen hoiteli kuitenkin ne tilanteet, joista vieraat saivat vetoja maalia kohti.

2017-10-16_0048

Harjulla puhalsi navakka syystuuli ja IFK saikin luotua paikkoja etenkin toisen puoliajan aikana päästessään pelaamaan myötätuuleen. JJK:n taistelu kuitenkin tuotti tulosta – hyvä esimerkki nähtiin vajaan tunnin kohdalla, kun isäntien rangaistusalueella oli melkoinen flipperi. Kettupaidat kuitenkin puolustivat uhrautuvasti laukauksia blokaten ja selvittivät senkin.

Loppujen lopuksi lähempänä olikin JJK:n 2-0-maali kuin tasoitus. 69.minuutilla hylättiin jälleen paitsiona Petrescun iskemä maali ja vielä aivan loppuhetkillä vaihtomies Aatu Manninen nousi vetopaikkaan, mutta Nordvist veti pidemmän korren.

JJK pystyi hyvin pitämään IFK:n tehokkaan kärkikaluston pois vaarallisimmilta vetopaikoilta ja monet laukaukset jäivätkin osoitteettomiksi – mainiota kautta pelaavan Marttisen ei tällä kertaa tarvinnut esitellä kaikkein komeimpia gamesavereitaan.

HIFK hävisi oman ottelunsa, joten JJK:n mahdollisuus nousta helsinkiläisten ohi karsijanpaikalle viimeisten kahden kierroksen aikana säilyi.

Oman asemansa säilyttämisen lisäksi JJK sekoitti samalla myös mitalikamppailua jo toista kertaa putkeen: torstaina Harjulla nollille jäi Ilves, nyt IFK Mariehamn, joista kummatkin mitaleista kamppailevat mestaruuden jo aiemmin varmistaneen HJK:n takana.

Seuraavaksi pelit jatkuvat niinikään kärkipään joukkuetta vastaan, kun edessä on vierasreissu Kuopioon tulevana perjantaina. Veikkausliigan päätöskierros pelataan lauantaina 28.10. ja JJK saa tuolloin Harjulle vieraakseen tappioputkeen juuttuneen VPS:n.

JJK - IFK Mariehamn 1-0 (1-0)

1-0 30' Gaël Etock

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen, Honar Abdi, Matti Lähitie (c), Felix Gustavsson, Hindrek Ojamaa, Gaël Etock, Saku Leppänen, Patrick Poutiainen, Samu Suoraniemi (90+3'), Sasa Jovovic, Tomi Petrescu (79' Manninen).

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Tuomas Koppelomäki, Verneri Välimaa, Samu Nieminen, Severi Vielma (90+3'), Aatu Manninen (79').