Espoosta aurinkoiset kolme pistettä Keski-Suomeen!

22.04.2012

Grubo maalasi jälleen

Viikko sitten käyntiin potkaistu Veikkausliiga jatkui sunnuntaina JJK:n osalta jo kolmannella ottelulla kun Kettupaidat matkasi Espooseen mittelemään voimiaan FC Honkaa vastaan.

Kirvelevästä kotitappiosta sisuuntuneet Ketut olivat kuin uudestisyntyneitä ja täysi kolmen pisteen potti matkasi ansaitusti Päijänteen rannoille lukemin 0-2 (0-1.) Maalinteon Tapiolan urheilupuistossa aloitti 27. minuutilla kevään tuore kettuhankinta Mikko Innanen, jonka kentille palannut kaimapoika Mikko Manninen muilutti ensin honkalaispuolustuksen mutkalle. Lopullinen ratkaisu syntyi 82. peliminuutilla, kun kultakenkä Tamás Gruborovics painoi pallon verkonperälle yhdestätoista metristä.

Ottelun alku oli hienoista kotijoukkueen hallintaa ja ensimmäinen hyvä maalipaikka tulikin Hongalle jo seitsemännellä minuutilla. JJK oli vähältä joutua oman koiran puraisemaksi, mutta Tomi Petrescun veto kilpistyi kuitenkin maalipuihin ja pomppasi ylärimasta takaisin kentälle. Kun maalinteossa ei onnistunut myöskään hetkeä myöhemmin puskemaan päässyt Henri Aalto, selvisi vierasjoukkue kunnialla Hongan alun vaaranpaikoista ja alkoi myös itse päästä paremmin peliin mukaan.

Avausmaali nähtiin vajaan puolen tunnin kuluttua. Manninen luovi halki espoolaisten ja alusti komeasti paikan Innaselle, joka niittasi avausmaalin räjäyttäen Jyväskylästä saapuneen vierasfaniryhmän valtaisaan riemuun. Avausmaalin lisäksi JJK sai luotua ensimmäisen puoliajan lopulla hyvää painetta Hongan päätyyn, mutta nuori maalivahti Walter Viitala oli mies paikallaan ja torjui Kettupaitojen yritykset.

Toisella puoliajalla JJK hallitsi ottelua ja haki toista maalia. Ottelun lopullinen niitti nähtiin lopulta vasta 82. minuutilla: Gruborovics kiitti vastustajan heikosta syötöstä keskialueella ja laittoi loistavalla syötöllä Babatunde Wusun vauhtiin, eikä Hongan hyvän ottelun pelanneelle Viitalalle jäänyt muita vaihtoehtoja kuin kaataa Tunde boksissa pilkun arvoisesti. Yhteentoista metriin asettui Gruborovics, eikä mies erehtynyt vaan viimeisteli varmasti ottelun loppulukemiksi 0-2. Kettupaidat pelasivat hyvän, tasapainoisen ottelun ja aivan ottelun alkua lukuunottamatta kotijoukkue saatiin pidettyä hyvin aisoissa.

JJK jatkaa voittajan otteitaan seuraavan kerran kotikentällä vappuaattona 30.4. kun vastaan asettuu VPS klo 18:30 alkavassa ottelussa. Tervetuloa aurinkoisella Harjulle vapunviettoon!

FC Honka – JJK 0-2 (Innanen 27′, Gruborovics 82′ rp)

Korhonen; Tapaninen, Nieminen, Pasoja, Turpeenniemi; Innanen (v) (69′ Linjala (v)), Tuomanen (v), Poutiainen, Manninen; Gruborovics (89′ Hilska), Wusu.