Enää 10 yötä finaaliin – lähde kannustamaan JJK voittoon!

27.03.2013

JJK:n kausi 2013 on saanut mitä komeimman startin, sillä Kettupaidat selvittivät tiensä toistamiseen Liigacupin finaaliin – raivaten tieltään muiden muassa kaikki viime kauden liigamitalistit: Interin, TPS:n ja mestari-HJK:n! Vastaan 6.4. kello 15 alkaen Lahden Kisapuistossa pelattavassa finaalissa asettuu FC Lahti.

 

Edellisen kerran JJK oli finaalissa kolme vuotta sitten. Tuolloin varsinaisen peliajan päätyttyä maalittomana haettiin voittaja rangaistuspotkukilpailulla, jossa FC Honka veti lopulta pidemmän korren. Mahdollinen pilkkukisa ei Kettuleiriä pelota, sillä niin puolivälierä- kuin välieräottelussakin JJK on selvittänyt tiensä jatkoon juuri rangaistuspotkuilla.

 

Kenraaliharjoituksena finaalille toimii torstainen harjoitusottelu Ykkösestä liigaan nousua hamuavaa SJK:ta vastaan. Ottelu alkaa Vehkalammella kello 13.

 

 

Tiivis puolustus…

 

Viime kaudella JJK:n suurimmaksi ongelmaksi muodostui vuotava puolustus: Kettupaidat päästivät enemmän maaleja kuin kukaan muu. Päävalmentaja Kari Martonen totesikin talven aikana, että tulevaa kautta ajatellen puolustuspeli laitetaan kuntoon ensimmäisenä ja näin myös tapahtui. Puolustuksen on haettu alkuvuoden määrätietoisesti pysyvää permanenttia varsin hyvin tuloksin: JJK päästi Liigacupin alkulohkovaiheessa vähemmän maaleja kuin koskaan aiemmin ja kun jatkopelien varsinaiset peliajat päättyivät maalittomana, voidaan Kettupuolustuksen todellakin todeta tiivistyneen.

 

Hyvin toimivan puolustuslinjan takana viimeisenä lukkona on kapteeni Janne Korhonen, joka on ehtinyt jo nyt esittää tukun upeita torjuntoja – kruunuina ratkaisevat torjunnat rangaistuspotkukisassa sekä HJK:ta että TPS:aa vastaan.

 

Puolustuksen pitävyys on tilastojen lisäksi näkynyt niin kentällä kuin tuloksissakin: JJK tänä vuonna on hävinnyt vain kahdesti, kun TPS tasaisen väännön jälkeen pusersi yhden maalin voitot Liigacupin alkulohko-otteluistaan. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi ja välierässä JJK tiputtikin TPS:n jatkosta rangaistuspotkuilla.

 

Tämän vuoden harjoitusotteluissa JJK ei taas ole hävinnyt kertaakaan. Helmikuussa Kettupaidat pelasivat kolme ottelua erimaalaisia vastustajia vastaan: ensin JJK voitti Vantaalla latvialaisen Skonto FC:n Mikko Mannisen maalilla, sitten Kyproksen leirillä ensin pisteet jaettiin ruotsalaisen Hammarby IF:n kanssa ja lopuksi venäläisestä FC Fakelista irtosi voitto.

 

Myös JJK:n ja FC Lahden vuoden aiemmat kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tasaisia, kummatkin nimittäin päättyivät pistejakoon. Kilpailuvuosi 2013 aloitettiin joukkueiden välillä 0-0-tasapelillä ja toisessa kohtaamisessa pisteet jaettiin puolestaan 1-1-tasatuloksella. Finaali sulkeekin ympyrän: Liigacup aloitettiin tammikuun puolivälissä Kisapuistossa FC Lahden ja JJK:n kohtaamisella ja samoin se myös päättyy.

 

 

lc_jjk-inter_capitanonvenytys_060313

    Kapteeni on muuri.

 

 

 

…ja tehoja hyökkäyspäässä!

 

Eero Markkanen löi itsensä ryminällä Veikkausliigaa seuraavan väen tietoisuuteen taottuaan viime kauden lopulla komeat seitsemän maalia neljässätoista pelaamassaan ottelussa. Tänä vuonna tahti ei hiipumisen merkkejä ole osoittanut, päin vastoin! Kahdeksassa pelaamassaan liigacup-ottelussa kärkikolossi on viimeistellyt jo viisi täyosumaa.

 

Vaikka Liigacupissa ei varsinaisella peliajalla vielä Markkasen lisäksi verkkoja olekaan heilutellut kuin itselleen uudemmalla kymppipaikalla hyviä otteita esittänyt Patrick Poutiainen joka sivalsi kaksi komeaa kutia Interin verkkoon Vehkalammella – on JJK:n hyökkäyspeli pyörinyt mallikkaasti ja myös selvästi viime kautta monipuolisemmin.

 

Oikealla Mikko Manninen on löytänyt peliinsä jälleen tutun manumaisen loistavan lennokkuuden ja juonikkuuden ja laidalla yhteispeli Tuomas Latikan kanssa toimii sujuvasti. Viime kauden toipilaana viettänyt seuraikoni Topi on ottanut oikean pakin paikan totutusti haltuunsa tuoden kentälle jälleen peräänantamattoman asenteensa lisäksi myös kokemusta muuten melko nuoreen puolustuslinjaan.

 

Vasemman laidan peli taas on saanut aivan uutta virtaa, kun laitapakkina ihastuttanut Benno Hanslian on löytänyt yhteisen sävelen Mikko Innasen kanssa. Nuoren Hanslianlin ja kokeneen Innasen ominaisuudet ja vahvuudet tukevat toisiaan lähes täydellisesti – tältä kaksikolta tullaan näkemään vielä monia komeita esityksiä!

 

Keskellä tuttu tutkapari Eero KorteJukka-Pekka Tuomanen blokkaa jämerin ottein vastustajan peliä ja hoitaa myös oman osansa pelinrakentelusta. Finaalin Tuomanen tosin joutuu huilaamaan otettuaan välierässä historiallisen ensimmäisen punakorttinsa – tämä ei kuitenkaan tuota Martoselle päänvaivaa, sillä kettulauman tuorein uusi tulokas Santeri Ahola on osoittanut pystyvänsä ottamaan paikkansa Kettupaitojen keskikentältä.

 

 

lc_jjk-inter_erzintuuletus_060313

    Näky joka on tullut tutuksi niin viime kuin tänäkin vuonna – ja tulee olemaan tuttu jatkossakin!

 

 

Lähde mukaan finaaliin!

 

Liigacupin finaali on loistava tapa nostattaa tunnelmaa 15.4. starttaavaa liigakautta ajatellen ja JJK:n kannattajaryhmä Harjun Pojat järjestääkin bussikuljetuksen Lahdessa pelattavaan finaaliin. Mukaan on ilmoittautunut jo monikymmenpäinen lauma kettufaneja ja ensimmäinen bussi alkaakin olla täynnä – toinen bussi kuitenkin starttaa tarpeen mukaan, joten kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Eikun kiireesti ilmoittautumaan osoitteeseen harjunpojatreissaa@gmail.com!

 

Hintaa reissulla on vain 15 euroa + ottelulipun hinta ja bussi starttaa Harjukadun tilausajolaiturista kello 12.

 

 

lc_finaali_ilmo