Elokuun viimeisessä ottelussa vastassa JäPS

28.08.2023

JJK:n elokuun kotipeliputki tulee päätökseensä tiistaina, kun se isännöi Harjulla Järvenpään Palloseuraa. Sarjapaikastaan taistelevia joukkueita erottaa sarjataulukossa kuusi pistettä, joten panosta ei ottelusta ainakaan puutu.

Kun JJK ja JäPS kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa Järvenpään Keskuskentällä, pisteet tasattiin numeroin 1-1. Kotijoukkue aloitti maalinteon ottelun 50. minuutilla, mutta Kettupaidat kuittasivat kuitenkin lähes välittömästi, kun Robin Saastamoinen pääsi viimeistelemään tasoituksen. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue painoi vielä päälle, mutta JJK kesti paineen ja haki tasapelipisteen mukanaan Jyväskylään.

Joukkueiden välinen kohtaaminen oli historian ensimmäinen sarjaottelussa ja JäPS:lle tämä kausi onkin vasta toinen Miesten Ykkösen tasolla. Viime kausi oli JäPS:llä vahva ja sarjanousijana se olikin yksi kauden yllättäjäjoukkueista edeten myös Suomen Cupissa aina puolivälieriin saakka. Loppukausi oli JäPS:lle kuitenkin vaikea ja syksyn huonot tulokset estivät todellisen jymy-yllätyksen syntymisen. Tälle kaudelle lähdettäessä seura asetti tavoitteekseen sarjan kärkisijat ja sen saavuttamiseksi päävalmentajan paikalle hankittiin AC Oulun Veikkausliigaan muutama kausi sitten valmentanut Jyrki Ahola. Ahola siirtyi kuitenkin jo toukokuun lopulla sivuun päävalmentajan tehtävästään henkilökohtaisten syiden vuoksi ja apuvalmentaja Timo Kettunen astui täyttämään Aholan saappaat.

JäPS:n riveissä pelaa laitahyökkääjän paikalla enimmäkseen operoiva JJK-kasvatti Eero Tamminen, joka hankittiin Järvenpäähän keskushyökkääjäksi korvaamaan keväällä loukkaantunutta, joukkueen viime kauden parasta maalintekijää Aleksi Ristolaa. Myös Tamminen joutui kuitenkin olemaan loukkaantumishuolien vuoksi sivussa ison osan alkukesästä ja on onnistunut maalinteossa vain kertaalleen. JäPS:n kausi onkin ollut JJK:n tapaan vaikea ja edellisestä täydestä pistepotista on ehtinyt kulua yli puolitoista kuukautta. Joukkueen parhaina maalintekijöinä ovat kunnostautuneet vikkeläjalkainen laitapelaaja Enoch Banza sekä sinipaitojen oma kasvatti Justus Holopainen kumpainenkin viidellä osumallaan.

JäPS juhli keväällä Ykköscupin mestaruutta kaadettuaan finaalissa rangaistuspotkukilpailussa Gnistanin ja menestyksellinen preseason antoikin odottaa, että joukkue tulee vastaamaan kirkkaasti seuran asettamaan tavoitteeseen. Varsinainen sarjakausi on kuitenkin sujunut tulosten valossa vaikeammin ja joukkue valahti viime kierroksella SJK Akatemialle kärsityn 2-0-tappion myötä ensimmäisen ”putoajan” paikalle. Sarjauudistuksen myötä tämän kauden kolme viimeistä joukkuetta pelaavat myös ensi kaudella Ykköstä ja yhdeksän kärki puolestaan joko uutta, Ykkösen ja Veikkausliigan väliin muodostettavaa Ykkösliigaa tai Veikkausliigaa.

Sarjan hännille valahtaneet JJK ja JäPS ovat molemmat kärsineet pitkin kautta samoista ongelmista: pelillinen ilme on hyvä, mutta maalinteko on paikoista huolimatta turhauttavan vaikeaa ja puolustuspäässä tulee virheitä, minkä myötä menee liikaa osumia omiin. Etenkin Kettupaidoilla maalinteko on ollut viime kierroksilla työn ja tuskan takana, eikä se ole onnistunut saamaan palloa maaliin neljään otteluun. Kolmen edelliskierroksen vastustajat löytyvät kuitenkin sarjataulukosta sijoilta 2-4, joten lähtökohtaisesti kettulauma on lähtenyt otteluihin selkeästi altavastaajana. MP:tä vastaan sillä oli hyvän peliesityksen perusteella avaimet myös yllätysvoittoon, mutta TPS ja EIF esiintyivät vahvasti ja osoittivat miksi kuuluvat sarjan kärkijoukkueisiin.

JäPS:n tavoin JJK:lla on takanaan 2-0-tappio edelliskierrokselta ja molemmat lähtevät nyt metsästämään kuumeisesti paluuta takaisin pistekantaan sekä taistelemaan tietään pois kolmen viimeisen joukosta. Ensi viikolla Kettupaidat reissaavat vielä Pietarsaareen, minkä jälkeen edessä on kuuden joukkueen yksinkertainen alempi jatkosarja, missä JJK pelaa kahdesti kotikentällään ja kolmesti vieraissa. Jatkosarjan tarkempi otteluohjelma ei ole vielä selvillä.

JJK – JäPS || ti 29.8. klo 18:30 || Harjun Stadion

Ennakkoliput sivun oikean reunan JJK Shopista