EIF jäi selkein lukemin Kettupaitojen jyrän alle

15.09.2015

2015-09-15_jjk-eif_0010

JJK latoi taululle tylyt lukemat EIF:n kustannuksella ja otti näyttävän 5-1-kotivoiton! Maalinteossa onnistuivat kettupaidoista Antto Tapaninen, Antto Hilska, Robert Taylor, Benno Hanslian sekä Niko Markkula rangaistuspotkusta. Vieraiden ainokaisesta vastasi vaihtomies Benjamin Källman.

Loppulukemista huolimatta ottelu alkoi vierasjoukkueen komennossa ja ensimmäisen kymmenminuuttisen peli pyöri lähinnä JJK:n kenttäpäädyssä. EIF sai ottelussa myös runsaasti kulmapotkuja, joista ensimmäiset nähtiin alkuminuuttien aikana. Kettupaidat selvittivät kuitenkin erikoistilanteet vaivatta, eikä EIF saanut todella vaarallisia maalipaikkoja.

JJK sen sijaan ei paikkoja tuhlaillut. 12. minuutilla kotijoukkue sai kulmapotkun, jonka kippari Tommi Kari pelasi lyhyenä Niko Markkulalle. Markkulan keskityksen EIF selvitti, mutta siitä pallo ajautui Janne Kuhmoselle, joka näki loistavasti kulmapotkua varten ylös nousseen Antto Tapanisen. Tapaninen luikahti oikea-aikaisesti paitsion välttäen karkuun puolustukselta ja nokikkain EIF-vahti Ville Viljalan kanssa päästyään nosti hallitusti ja kylmänviileästi pallon maaliin illan ensimmäisen kerran.

2-0-maali oli enemän kuin lähellä kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Kari kokeilee yllättää vierasmaalia vartioineen entisen joukkuetoverinsa kaukaa keskikentältä. Kettukipparin veto kolahti kuitenkin kotiyleisön harmiksi yläriman kautta maaliin yli.

Lisämaaleja ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa. Vajaan puolen tunnin kohdalla Markkula lähetti oikealta laidaltaan mainion keskityksen boksiin ja tällä kertaa Antto Hilska oli noussut EIF-topparien väliin maalin edustalle niitaten pallon vuorenvarmasti verkon perukoille!

2015-09-15_jjk-eif_0015

EIF hallitsi palloa ajoittain alkuminuuttien jälkeenkin, mutta JJK puolusti hyvin ja piti tehokkaasti vieraansa pois vaarallisilta maalipaikoilta – kulmapotkuja lukuunottamatta EIF ei juurikaan vaaranpaikkoja saanut rakenneltua. Lähinnä kavennusta oli Mamadou Konate, mutta kärkimies ei päässyt kuitenkaan kulmapotkun hankkimista lähemmäs maalintekoa.

Hilskalle aukesi paikka viimeistellä illan toinen osuma hetkeä ennen taukovihellystä, mutta tällä kertaa sijoitus päätyi maalipuiden väärälle puolelle ja tauolle mentiin 2-0-lukemissa.

Toisella jaksolla JJK otti ottelun haltuunsa, mutta ei saanut naulattua ottelua pakettiin kolmannen maalin muodossa ja vähitellen jakson edetessä vieraatkin pääsivät jälleen paremmin peliin mukaan.

Maalipaikkoja Kettupaidat saivat kuitenkin luotua – hetki ennen tunnin täyttymistä Markkulalta nähtiin jälleen komea keskitys, joka sillä kertaa löysi boksissa vapaana olleen Iiro Järvisen. Viljala kuitenkin venytti hyvin hanskansa Järvisen volleyn tielle ja piti taululla yhä 2-0-numerot.

Pelin käännekohdaksi muodostui lopulta 63.minuutti, kun molemmat päävalmentajat laittoivat kentälle tuoreita jalkoja – JJK:lta kehiin tuli Robert Taylor ja EIF:lta Benjamin Källman.

2015-09-15_jjk-eif_0025

Viitisen minuuttia vaihtojen jälkeen JJK:lla oli jälleen saumat paketoida ottelu, kun loukkaantumisensa jälkeen totutun vahvasti esiintynyt Mikko Manninen teki upean nousun syvältä keskikentältä aina vieraiden rangaistusboksin rajalle asti – Manninen tarjoili kuljetuksensa päätteeksi pallon Markkulalle, jonka kuti kohosi kuitenkin selvästi yli maalin.

Seuraavaksi olikin illan vaihtomiesten vuoro astua esiin ja heistä ensimmäisenä iski Källman, kun EIF sai yhden monista kulmapotkuistaan 70.minuutilla: Källman toi joukkueensa maalin päähän kaventamalla kulmapotkusta tilanteeksi 2-1.

Muutaman minuutin ajan EIF oli uudella sykkeellä ottelussa mukana, mutta ei päässyt tasoittamaan ennen isäntien vapauttavaa kolmatta osumaa. Tällä kertaa maali syntyi vasemmalta yhdestä monista Benno Hanslianin hyvistä keskityksistä – rangaistusalueelta löytyi Taylor, joka tälläsi pallon maaliin.

Maalin myötä vierasjoukkueen selkäranka katkesi ja loppu olikin isäntien näytöstä. Viimeisellä kymmenminuuttisella oli Taylorin vuoro keskittää ja Hanslianin vuoro viimeistellä lukemiksi 4-1. Hanslianille aukeni myös paikka kuitata illan toinen osuma läpiajosta, mutta sillä kertaa Viljala veti pidemmän korren.

Viimeinen silaus ottelulle nähtiin vielä lisäajalla. Manninen päätti tykittää itse käytännössä ensimmäisen kerran koko ottelussa – ja seurauksena oli  rangaistuspotku Lucas Mondinon käsivirheen merkiksi. Pilkulle asettui Markkula, joka kiskaisi pallon varmasti maaliin ja sinetöi lopputulokseksi 5-1 – näin Kettupaidat palasivat Kemissä koetun tappion jälkeen ryminällä takaisin voittokantaan!

Ottelut jatkuvat Harjulla jo tulevana lauantaina 19.9., kun JJK saa vieraakseen VIFK:n klo 16 alkavassa ottelussa!

JJK - EIF 5-1 (2-0)