Ei pisteitä matkaan Tammisaaresta

28.05.2023
Kuva: Kapteeni Juho Luoma peräänkuulutti sähäkämpää peli-ilmettä kettulaumaltaan (📸Kalevi Hämäläinen)

Ei riittänyt kettujen esitys lauantaina pisteisiin, vaan kotijoukkue EIF piti kaikki kolme pistettä Tammisaaressa ja vankisti voitolla hyviä asemiaan sarjan kärkitaistossa. EIF oli tehokas rokottaen JJK:ta kahdesti kulmapotkusta ja puolusti hyvin pitäen vierailijansa pois vaarallisimmilta maalintekosektoreilta.

Joukkueiden asetelmat otteluun lähdettäessä olivat melko erilaiset, sillä sarjan voittotaistelussa vahvasti mukana oleva EIF lähti hakemaan neljättä peräkkäistä voittoaan, kun taas sarjanousija JJK:lla oli tavoitteenaan saalistaa Tammisaaresta kauden ensimmäinen vierasvoittonsa.

EIF siirtyy johtoon ottelun 7. minuutilla taitavasti juonitun kulmapotkukuvion päätteeksi. Pallo putoaa taka-alueelle missä Alexander Leksell pääsee puskemaan sen aivan päätyviivan tuntumasta JJK:n maalin edustalle ja Jeannot Esua taituroi sen maaliin vieden kotijoukkueen johtoon.

Johtoon päästyään EIF noudatti taktiikkaansa ja pyrki estämään vierailijansa maalintekoyritykset. Vaikka JJK pääsikin hyvin mukaan peliin ja hallitsi palloa rakennellen myös paikan puolikkaita, kotijoukkue puolusti organisoidusti ja pääsi peittämään suurimman osan laukaisuyrityksistä. EIF:n nopeat vastaiskut olivat ennakolta tiedetyn vaarallisia, mutta ne JJK selvitti kuitenkin hyvällä prosentilla läpi pelin.

JJK:n parhaat paikat syntyivät ottelun toisella jaksolla. 1-0-tilanteessa Robin Saastamoinen pääsi hyvin puskemaan Ville Kirvesojan vapariin, mutta pusku painui hieman ohi vasemmalta takatolpalta ja tasoitus jäi haaveeksi. Myös vaihdosta sisään tulleelle Joel Pasaselle tarjoutui pari huippupaikkaa, mutta ruuti ei ollut kuivaa myöskään Pasasella.

EIF esitti vaarallisuuttaan myös erikoistilanteissa, sillä toinenkin osuma syntyi kulmapotkusta, kun Ykkösessä FC Hakan paidassa muutama kausi takaperin peräti 23 maalia viimeistellyt maalikuningas Salomo Ojala voitti taistelun pääpallosta ja puski pelivälineen verkon perukoille reilun tunnin kohdalla.

2-0-maalin jälkeen JJK haki maalia hieman riskilläkin ja se kostautui 70. minuutilla EIF:n karatessa vastaiskusta jo ratkaisevaan 3-0-johtoon. Vastaan tullut Ville Viljala torjui ensimmäisen yrityksen, mutta pallo kimposi kettuveskan jaloista kovaonnisesti suoraan takaisin Ojalan jalkoihin ja mies tarjoili sen maalin edustalle edenneelle Abdoulaye Kantelle, jolle jäi helppo työ laittaa pallo käytännössä tyhjään maaliin.

Huippuvireinen EIF tiivisti voitollaan taistelua sarjan kärjessä on nyt voittanut viimeisestä seitsemästä pelistään kuusi ja pelannut yhden tasapelin sarjakärki Gnistanin vieraana.

Ottelun huippuhetket voit katsoa Ruudusta (ei vaadi kirjautumista) ja kokoonpanot sekä tilastomerkinnät näet Palloliiton tulospalvelusta klikkaamalla tästä.

JJK:lla ei ole aikaa jäädä murehtimaan pettymystään vaan tiivis ottelutahti jatkuu, kun se isännöi keskiviikkona Harjulla KuPS:ia Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa klo 18:30 alkaen. Ennakkoliput keskiviikon matsiin ovat myynnissä JJK Shopissa, jonne pääset sivun oikean reunan keltaisesta painikkeesta.

Ennakkolipunmyynnin perusteella otteluun on odotettavissa runsaasti yleisöä ja porteilla suoritettavat turvatarkastukset hidastavat jonkin verran sisääntuloa, joten ennakkolipun ostamalla nopeutat sisäänpääsyä stadionille ja vältät jonotuksen lippuluukulle.

JJK:n kausikorttiin sisältyy pääsy Suomen Cupin kotiotteluihin. Mikäli kausarit on vielä hankkimatta, myös ne ovat myynnissä samaisessa Shopissa alennettuun 99€ hintaan. Tilatun kortin voi noutaa stadionin lippuluukulta peliin saapuessaan.