Ei pisteitä matkaan Oulunkylästä

22.04.2023
Kuva: Gnistan ja JJK väänsivät pisteistä Oulunkylässä (📸 Kalevi Hämäläinen)

JJK taipui perjantaina hyvästä esityksestään huolimatta 2-0-tappioon sarjakärki Gnistanin vieraana.

Kovan vastuksen kotijoukkueelle antaneet Kettupaidat aloittivat kamppailun varsin pirteästi ja hallitsivat peliä, kun taas kotijoukkueella oli isoja vaikeuksia saada omaa peliään toimimaan. Pienellä ja vähän pomppuisella kentällä peli muistutti paikoin enemmän pystypainia kuin jalkapalloa, mutta Ogelille saapuneet niin koti- kuin vierasjoukkueenkin kannattajat näkivät varsin viihdyttävän ottelun.

Ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin jo neljännellä minuutilla, kun Mikko Manninen ja Robin Saastamoinen jatkoivat siitä mihin Kokkolassa jäivät ja rakentelivat yhdessä Juho Luoman kanssa maalipaikan oikealta. Saastamoinen leikkasi boksiin ja keskitti vitosen viivan tuntumaan, mutta Arjan Goljahanpoor ei aivan yltänyt palloon puolustajan roikkuessa mukana.

Paine jatkui kuitenkin Gnistan-päädyssä käytännössä koko ensimmäisen vartin ajan ja 13. minuutilla JJK kävi jo erittäin lähellä ottelun avausosumaa. Manu haistoi täysin vapaaksi taka-alueelle hiipineen Goljahanpoorin, joka pääsikin puskemaan keskitykseen hyvältä paikalta, mutta Jiri Koski maalillaan torjui ensimmäisen yrityksen eteensä ja oli myös seuraavan edessä. Hyvästä paineestaan huolimatta JJK ei onnistunut kuitenkaan saamaan palloa maaliin ja pikkuhiljaa myös keltapaidat pääsivät peliin paremmin mukaan.

Hetki ennen taukoa kotijoukkue rakentelee ensimmäisen huippupaikkansa, kun Topi Järvinen tarjoilee Joakim Latoselle vetopaikan. Ville Viljala torjuu kuitenkin Latosen laukauksen ja tauolle mennään maalittomissa lukemissa.

Kuva: Juho Luoma pääsi vihdoin kipparoimaan joukkuettaan myös Ykkösessä (📸 Kalevi Hämäläinen)

JJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Jonne Porkka joutui tulemaan sivuun vasemman pakin paikaltaan ja puolustuspään miehitys meni näin uusiksi. Kentälle vaihdettu Luka Savela otti oikean laitapakin paikan ja Luoma vaihtoi laitaa vasemmalle.

Taisto jatkui maalittomana tunnin paikkeille saakka, kunnes kovan onnen soturi Savela torjui viivamiehenä maaliviivalta pallon käsivarrellaan 57. minuutilla ja joutui ulosajetuksi punaisella kortilla. Tilanteesta vihellettiin myös rangaistuspotku ja omat koirat purivat kettulaumaa, kun JJK-kasvatti Eero Markkanen ampui varmasti pallon maalin perukoille.

JJK ei takaiskusta lannistunut vaan haki vajaallakin ahnaasti tasoitusosumaa rakennellen hyviä hyökkäyksiä, mutta liian usein ne päätyivät Gnistan-maalia vartioineen ex-Kettupaita Kosken hanskoihin. Lähimpänä maalintekoa Kettupaidoista kävi lopulta Ville Kirvesoja, joka pamautti 80. minuutilla vapaapotkun voimalla ylärimaan.

Lopulta kotijoukkue pääsi iskemään voitto-osuman pari minuuttia ennen täyttä peliaikaa, kun Latonen laukoi pallon maaliin etukulmasta sisään aivan tolppaa hipoen. Tätä yritystä ei enää edes monta huipputorjuntaa illan aikana esittänyt Viljala pystynyt pelastamaan.

Kuva: Gentrit Kovaqi palasi Kettupaitaan (📸Kalevi Hämäläinen)

Ykkösen debyyttejäkin nähtiin jälleen, kun kippari Luoma pääsi vihdoin debytoimaan toiseksi ylimmällä sarjatasolla jäätyään sairastelujen vuoksi sivuun avauskierrokselta. Myös Joel Pasanen ja Arttu Leivonen tekivät ensiesiintymisensä Ykkösessä kirmattuaan vaihdosta kentälle toisella jaksolla. JJK:hon tällä viikolla palannut toppari Gentrit Kovaqi pääsi myös tekemään paluun kentälle Kettupaidassa toisella puolikkaalla.

JJK:lla on siis kahdelta avauskierrokselta takanaan tasapeli ja tappio. Kaksi maalipuuosumaa, mutta avausmaali odottaa vielä itseään. Peliesitys on kuitenkin ollut lupauksia herättävä, joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!

Ottelukooste perjantain kamppailusta on katsottavissa JJK TV:ssä YouTuben puolella.

Kokoonpanot ja tilastomerkinnät löytyvät Palloliiton tulospalvelusta.

JJK:n pelit jatkuvat Suomen Cupin merkeissä ensi keskiviikkona 26.4., kun se matkustaa Imatran Palloseuran vieraaksi.

Lauantaina 29.4. päästään puolestaan korkkaamaan kotikenttä, jo melkeinpä perinteisesti Viitaniemen tekonurmella, kun kylään saapuu SJK Akatemia.

Liput kotiavaukseen ja kausikortit pääset hankkimaan sivun oikean reunan JJK Shopista. Mikäli kausikorttisi on yhä noutamatta, saat ne napattua helpoiten lippuluukulta peliin tullessasi.