Eero Ylönen vahvistamaan JJK:n hyökkäystä loppukaudeksi

15.09.2020

Mikkeliläinen 17-vuotias hyökkääjälupaus Eero Ylönen siirtyy Mikkelin Palloilijoista loppukauden mittaisella lainasopimuksella JJK:n riveihin

JJK ja Miesten Ykköseen tälle kaudelle noussut MP ovat sopineet vuonna 2003 syntyneen Eero Ylösen siirtymisestä Kettupaitoihin loppukauden 2020 mittaisella lainasopimuksella. Ylönen on MP:n oma kasvatti, joka on esiintynyt kuluneella kaudella edustusjoukkueen riveissä kymmenessä ottelussa Suomen Cupin kamppailut mukaan lukien. Ykkösen debyytti syntyi heinäkuussa FF Jaron vieraana. Varsinaisen edustusjoukkueen debyyttinsä nuori mies teki puolestaan Suomen Cupin ottelussa ollessaan vasta 15-vuotias.

Ylönen kuuluu Suomen U18-maajoukkueen hyökkääjiin ja oli mukana myös tammikuun puolivälin jälkeen järjestetyssä perinteisessä Minskin kansainvälisessä turnauksessa eli ikäluokan viimeisimmässä turnauksessa, joka ehdittiin pelata ennen kuin vuoden muut maaottelut siirrettiin pandemian vuoksi.

– Maajoukkueeseen kuuluminen on ollut hieno ja tosi kehittävä kokemus. On ollut siistiä nähdä miten eri maat pelaavat ja minkälaisia pelaajia vastustajien riveistä löytyy, Ylönen kertoo.

Ylösen tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluvat ammattilaisena pelaaminen ja uran tekeminen myös ulkomailla, mutta tässä vaiheessa uudet tuulet löytyvät kuitenkin vielä JJK:sta, jota mies odottaa innolla.

–  Todella hyvin mielin tulen JJK:hon. On kiinnostavaa nähdä kokonaan uusi joukkue ja odotankin hyviä pelejä sekä onnistumisia niin joukkueelta kuin itseltänikin! Ylönen ennakoi.

Joulukuussa kolmivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa sopinut, vielä B-juniori-ikäinen Ylönen on pelannut kuluneen kauden aikana Miesten Ykkösen, Suomen Cupin, A-poikien SM-sarjan ja B-poikien Ykkösen lisäksi myös muutaman ottelun verran Kolmosta MP:n farmisopimusseura SavU:n (Savilahden Urheilijat) riveissä. A-nuorten SM-sarjassa mies on osunut yhdeksässä ottelussa seitsemän kertaa ja B-nuortenkin neljässä ottelussa maaleja on syntynyt saman verran.

Ylönen kirmaa Suomen Cupin ottelussa EIF:ä vastaan (kuva: Mikko Rahikainen)

Ylönen kuvailee omiksi vahvuuksikseen nopeuden, viimeistelyn sekä peliälyn. Valmennuksen mukaan miehen arsenaaliin kuuluu myös hyvä laukaus molemmilla jaloilla. Ylösen siirto osuu molempien seurojen kannalta hyvään saumaan, sillä MP:llä on ollut päävalmentajansa Juha Pasojan mukaan hakusessa jo ennen kautta Kakkosen seura, joka olisi sopiva Ylösen kehityksen kannalta ja kettuseurassa puolestaan kaivattiin hyökkääjää.

– Meillä oli vähän kiikarissa vielä loppukaudeksi hyökkäyspäähän sellainen kaveri, joka sopisi hyvin meidän jengiin ja Mikkelistä sellainen onneksi löytyi ja päästiin sopimukseen siirrosta pian sen jälkeen, kun hän kävi täällä meillä näytillä. Eero on jäänyt Ykkösessä nyt viime aikoina vähän vähille minuuteille ja Kakkonen on varmasti hyvä sarjataso tässä vaiheessa nuoren miehen hakea sitä kokemusta ja kovuutta miesten tasolla. Eero vaikuttaa nähdyn perusteella todella motivoituneelta ja terävältä hyökkääjältä, jonka uskon sopivan meidän joukkueeseen hyvin, päävalmentaja Basam Elfadl tuumailee.

Tervetuloa Kettupaitaan Eero!

(Ylösen pelaajakuva: Mikko Kankainen)

Odotettu Jyväskylän derby palaa Harjulle torstaina (kuva: Jussi Reinilä)

Torstaina pelataan kaupungin herruudesta Harjulla

Torstaina 17.9. klo 18:30 alkavassa Miesten Kakkosen paikalliskamppailussa JJK – FCV taistellaan sarjapisteiden lisäksi myös kaupungin herruudesta!

Otteluisäntänä kamppailussa toimii Jyväskylän kaupunki ja ottelujärjestönä esittäytyy Suomen Punainen Risti ja Nälkäpäiväkeräys. Ottelun tauolla julkaistaan myös merkittävä yhteistyösopimus.

Tapahtuman portit avataan tuttuun tapaan tunti ennen ottelua eli klo 17:30. JJK pyytää yleisöä saapumaan hyvissä ajoin stadionille, jotta jonoja ei synny ja haluaa painottaa turvavälien ja käsihygienian tärkeyttä yleisötapahtumassa.

Stadionin istumapaikat täytetään tuttuun tapaan saapumisjärjestyksessä ja kapasiteetti on rajallinen. Kentän ympärillä on kiinteän pääkatsomon lisäksi ns. väliaikaisia siirrettäviä katsomoita, hyödynnäthän myös niitä ottelun seuraamiseen. Huomioi, että Pääkatsomoon lipan alle mahtuu vain nopeimmat, turvavälit huomioiden, joten varauduthan siihen, että vain osa katsomopaikoista on katettuja ja siten mahdolliselta sateelta suojassa. Tulethan tapahtumaan vain täysin terveenä. Tehdään yhdessä turvallinen ja hieno ottelutapahtuma!

Osta lippusi ennakkoon osoitteessa täällä. Klikkaa itsesi mukaan myös Facebookissa.