Eduard Ciriacolle jatkosopimus

16.01.2024

Eduard Ciriaco vahvistaa JJK:n puolustuspäätä myös kaudella 2024. 24-vuotiaalle Ylöjärven Ilveksen kasvatille tuleva kausi on neljäs kettupaidassa.

Kaudelle 2020 Tampereen Ilveksestä JJK:hon saapunut Eduard Ciriaco palasi viime talvena vuoden tauon jälkeen takaisin Kettupaitaan ja jatkaa viininpunaisissa myös alkavalla kaudella. Suomessa 5-vuotiaasta saakka asuneella Ciriacolla on kaksoiskansalaisuus, sillä sukujuuret ovat isän puolelta Dominikaanisessa tasavallassa.

Vuonna 1999 syntynyt Ciriaco aloitti uransa Ylöjärven Ilveksestä, josta nuori jalkapalloilijan alku kutsuttiin pian Tampereen Ilveksen taitoryhmään. Ilveksessä Ciriaco pelasi koko pelaajapolun aina Veikkausliigan reservijoukkueeseen saakka ja matkan varrella on kertynyt plakkariin useita nuorten SM-sarjan mitaleita niin B-nuorista kuin A-nuoristakin

Ciriaco on juoksuvoimainen ja monikäyttöinen puolustuspään pelaaja, joka on vahva 1v1 puolustamisessa ja nousee mielellään mukaan ylös tukemaan hyökkäyksiä. Laitapuolustajan tontilla parhaiten viihtyvälle Ciriacolle keskuspuolustajan paikkakaan ei ole vieras. Ensimmäinen kausi JJK:ssa oli hieman rikkonainen, mutta kaudella 2021 Ciriaco teki läpimurtonsa ja oli yksi kettulauman eniten vastuuta saaneista pelaajista onnistuen myös maalinteossa neljästi.

Ciriaco opiskelee Jyväskylän yliopistossa ja suorittikin vuonna 2022 kansainvälisen opiskelijavaihtonsa Chilessä ja pelasi reissusta palattuaan syksyn Vaajakoskella. Viime kaudeksi ”Edu” palasi jälleen Kettupaitaan ja vuosi oli miehelle monen muun tapaan ensimmäinen Ykkösen tasolla. Peliaika jäi kuitenkin loukkaantumisten sävyttämällä kaudella vähäiseksi ja mies odottaakin innolla jälleen tositoimiin pääsyä.

– Pettymys kauden päättyessä oli tietenkin suuri, mutta uskon, että kokemus oli meille opettavainen ja moni sai tärkeitä kokemuksia toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Vaikkei itselleni kertynyt montaa minuuttia rikkonaisen kauden takia niin kyllä siinä pääsi näkemään hyvin sarjatasojen erot. Ykkösen sarja oli kauttaaltaan tasainen eikä erityisen heikkoja joukkueita ollut niin kuin usein Kakkosessa on totuttu näkemään. Lisäksi pelaajat olivat tietenkin taitavampia ja fyysisempiä. Omalta osalta jäi kuitenkin hyvä fiilis, koska niissä peleissä, joissa sain enemmän vastuuta tuntui siltä, että pärjäisin hyvin tällä uudellakin sarjatasolla.

– Odotan mielenkiinnolla uutta kautta, koska mukana on monia joukkueita, joita vastaan ei olla pitkään aikaan pelattu. Lisäksi uuden valmentajan johdolla on aina jännittävä lähteä uuteen kauteen. Fiilikset ovat hyvät ja voitontahto on korkea! Joukkueena ei vielä olla yhdessä asetettu tavoitteita, mutta henkilökohtaisesti tavoitteena olisi saada loukkaantumisista ehjä kausi ja monta syöttöpistettä tilastoihin, Ciriaco toivoo.

Ciriacon myötä julkaistuja pelaajasopimuksia on 17 ja lisää sopimusuutisia saadaan kuulla lähipäivinä. Julkaistut sopimukset on listattuna täällä.

Joukkue on palannut joulutauon jälkeen treenikentille uuden päävalmentajansa Brian Pagen alaisuudessa ja ensimmäisen kerran miehistö nähdään pelikentällä, kun JJK isännöi lauantaina 27.1. Vehkahallissa tulevaa Ykkösen vastustajaansa, AC Oulun reservijoukkue OLS:ia. Sovitut harjoitusottelut löytyvät otteluohjelma-sivulta, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä, Jukka Laitinen & Miska Savolainen

Juhlajulkaisu luettavissa verkossa

Jyväskyläläinen seurajalkapalloilu ylsi päättyneenä vuotena varsin kunnioitettavaan ikään, kun JJK:n emoseuranakin pidetyn Jyväskylän Palloilijoiden perustamisesta tuli kuluneeksi pyöreät 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi koostettu Juhlajulkaisu on luettavissa verkossa. Pääset lukemaan 24-sivuisen julkaisun klikkaamalla tästä.

Julkaisun sisältö:

  • Veikkausliigan terveiset
  • Kapteenin kynästä – Juho Luoma
  • Juniorit siirtyvät uuteen aikaan Jyväskylässä
  • Sarjauudistus voimaan – näin pelataan
  • Kooste juhlavuoden tapahtumista
  • Historian havinaa kuvin