Chuya Uwano siirtyy Kettupaitaan

04.04.2024

JJK on solminut pelaajasopimuksen japanilaisen Chuya Uwanon kanssa. Kaudesta 2022 asti Suomessa pelannut laitapelaaja on harjoitellut ja pelannut kettumiehistön mukana viimeisen parin kuukauden ajan ja on vakuuttanut päävalmentaja Brian Pagen tekemisellään.

Japanissa pelaajauransa aloittaneen Uwanon tie on kulkenut Puolan ja Maltan kautta Suomeen, missä mies on pelannut kolmessa eri seurassa ennen saapumistaan Jyväskylään. Otteluita on parin Suomessa vietetyn vuoden aikana kertynyt Kakkosessa JJK:n tämän kauden vastustajan EPS:n paidassa sekä TamU:n riveissä Tampereella. Viime syyskauden Uwano pelasi Vantaalla VJS:ssä.

– Pelasin jalkapalloa Japanin yliopistojoukkueessa neljän vuoden ajan ja valmistuttuani muutin Puolaan, jossa solmin ensimmäisen ammattilaissopimukseni Euroopassa. Puolan jälkeen olin hetken aikaa erään maltalaisen joukkueen mukana testijaksolla, mutta sopimuksen solmimisen kanssa oli jotain ongelmia ja samaan aikaan kuulin agentiltani, että minulla oli jotain tarjouksia Suomesta ja siten päädyin pari vuotta sitten Espooseen, Uwano muistelee.

Nöyrästi töitä tekevä, vastikään 25 vuotta täyttänyt Uwano viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla ja nousee mielellään tukemaan hyökkäyksiä

– Olen hyökkäävä vasen pakki ja vahvuuksiani ovat nopeus, kestävyys ja pallonkäsittelytaito. Olen myös ahkera ja tunnollinen tekemään töitä, mikä on hyvin tyypillinen japanilainen ominaisuus.

– Joukkue on hyvässä iskussa Brianin alaisuudessa. Hän on intohimoinen ja erittäin viihdyttävä valmentaja. JJK on joukkueena sekoitus kokenutta ja nuorta pelaajaa ja kilpailu isolle osalle pelipaikoista tulee olemaa kovaa. Tulemme kuitenkin tarvitsemaan jokaisen panosta pitkän kauden aikana ja haluamme kilpailla nimenomaan joukkueena.

Jyväskylään hiljattain muuttanut, aina hymyilevä ja kohtelias japanilainen ei ole vielä ehtinyt juurikaan tutustua uuteen kotikaupunkiinsa ja odottaakin kovasti jo lumien sulamista.

– En ole vielä ehtinyt tutustua tarkemmin mitä kaikkea Jyväskylällä on tarjota, mutta onneksi kesä koittaa pian ja pääsen paremmin nauttimaan myös vapaa-ajastani kaupungissa.

Kuva: Mikko Kalavainen / fotomikko