Basam Elfadl ja Sakari Holopainen jatkavat JJK:n valmentajina

11.10.2019

Viime perjantaina nousua Kakkoseen juhlinut kettulauma saa kaivattuja uutisia: päävalmentaja Basam Elfadl jatkaa kaudella 2020! Myös Elfadlin aisaparina päättyneellä kaudella toiminut Sakari ”Sakke” Holopainen jatkaa apuvalmentajana.

Urheilullisesti saavutetun, ennen kauden alkua asetetun tavoitteen lisäksi valmentajakaksikon tiivis, saumaton ja ammattimainen yhteistyö on tehnyt vaikutuksen sekä pelaajistoon että seurajohtoon ja jatkaminen kaudelle 2020 onkin luonnollinen valinta. Elfadl itse odottaa jo innolla uusia haasteita sarjaporrasta ylempänä.

– Ei kyllä tarvinnut kahdesti miettiä, että jatkanko tässä hommassa. Meillä on joukkueessa kasassa sellainen runko, joka on osoittanut halua ja intohimoa tätä hommaa kohtaan, joten odotan super innoissani mitä ensi kausi tuokaan tullessaan! 

Elfadl opiskelee Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä pääaineenaan valmennus- ja testausoppi ja opinnot ovatkin käytännössä viimeistelyä vaille valmiit. Elfadl on ollut mukana JJK:n valmennuksessa jo vuoden 2013 syksystä toimien valmennustehtävissä useammassa juniori-ikäluokassa. Kulunut kausi oli miehelle ensimmäinen aikuisten sarjassa pelaavan joukkueen valmennusvastuussa ja lopputulos olikin tavoitteen mukainen.

3-0 -lukemat tulostaululla saivat valmennuskaksikon suut hymyyn päätöskierroksen ottelussa

Elfadlin aisaparina jatkava, UEFA B-valmentajakurssia parhaillaan suorittava Holopainen saapui niinikään Jyväskylään pääkaupunkiseudulta liikuntatieteiden opintojen perässä 2013 ja toimi päättyneellä kaudella tuplaroolissa joukkueessa: Elfadlin apuvalmentajana sekä puolustajan roolissa kentällä.

Joukkueen kasaaminen Kolmosen kautta varten aloitettiin vasta keväällä niin sanotusti takamatkalta muihin joukkueisiin nähden, mutta lopulta varsin haastavasta tilanteesta huolimatta Kettupaidat jyräsivät kauden loppusuoralla ohi pahimmasta haastajastaan ja nappasivat koko sarjan voiton. Joukkue hioutui kauden mittaan aina vain tiiviimmin yhteen ja kaikki pelaajat sitoutuivat yhteiseen tavoitteeseen, vaikka peliaikakin jäi osalla vähäiseksi.

– Päättynyt kausi antoi meille mielestäni loistavat lähtökohdat tähän tulevaan Kakkosen kauteen. Kauden aikana hahmottui ja muovautui meidän oma tapa sekä pelata että toimia ja lähdemme nyt talvella kehittämään niitä entisestään, Elfadl suunnittelee.

Holopainen ja Elfadl juonimassa iloisesti päättyneen FC Blackbird-kamppailun tauolla