Arjan Goljahanpoor palaa Kettupaitaan

13.01.2023

JJK-kasvatti Arjan Goljahanpoor palaa Kettupaitaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. JJK:n keskikenttä saa paluumuuttajan myötä aimo annoksen taitoa ja kokemusta.

27-vuotias JJK-kasvatti Arjan Goljahanpoor palaa kotiin pelattuaan viimeiset neljä kautta Ykköstä TPV:n, MYPA:n sekä MP:n riveissä. Edelliset kaksi kautta mies vietti Juha Pasojan luotsaamissa Mikkelin Palloilijoissa. Viimeksi kaudella 2015 JJK:ssa Ykköstä pelannut Goljahanpoor on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja taitava laitapelaaja, joka tekee nöyrästi töitä molempiin suuntiin, on rohkea 1v1-tilanteissa eikä kaihda myöskään kaksinkamppailutilanteita.

– Pelaajana olen vahva, nopea ja myös taitoa riittää sen verran, että pystyn pitämään palloa ahtaissakin paikoissa. Toivon, että kokemukseni ylemmällä sarjatasolla näkyy ja pystyn olemaan esimerkkinä nuoremmille pelaajille, Goljahanpoor toivoo.

JJK:n sarjanousun myötä palaset loksahtelivat kohdalleen ja usean Jyväskylästä poissa vietetyn vuoden jälkeen on viimein aika palata kotiin.

– JJK on minulle tärkeä seura ja palaan tänne tietysti iloisin mielin! JJK:n nousun myötä itselleni oli heti aika lailla selvää missä tulisin pelaamaan ensi kaudella. Jyväskylä on kotini ja viihdyn täällä parhaiten, Goljahanpoor vakuuttaa.

Pelattuaan ensimmäisen kautensa Veikkausliiga-nousua tavoitelleessa JJK:n edustusjoukkueessa parikymppinen Goljahanpoor lähti hakemaan peliaikaa ensin FCV:stä ja sen jälkeen Kakkosen C-lohkon toisesta joukkueesta, GBK:sta. Kokkolalaismiehistössä Goljahanpoorin ura lähti selvään nousuun ja mies mätti kauden 2018 aikana maaleja peräti 13 kappaletta, mikä on huima lukema keskikenttäpelaajalle. Kauden päätteeksi Goljahanpoor äänestettiin lopulta myös lohkonsa parhaaksi keskikenttäpelaajaksi muiden pelaajien toimesta.

Huippukausi Kakkosessa ei jäänyt huomaamatta Ykkösen seuroilta ja sarjanousija TPV nappasikin Goljahanpoorin riveihinsä kaudelle 2019. Nousukausi oli tamperelaisille vaikea etenkin vieraskentällä ja päättyi lopulta putoamiseen, kun sarjapaikkataistelu ratkesi dramaattisesti viimeisellä kierroksella MYPA:n hyväksi.

Hyvän kauden pelanneen Goljahanpoorin seuraava osoite löytyi kuitenkin juurikin MYPA:sta. Koronapandemian sekoittamaa kautta 2020 sotkivat lisäksi pitkälle kesään kestäneet loukkaantumishuolet ja miehen kausi Myllykoskella jäi siltä osin hieman vajaaksi.

Kaudelle 2021 Goljahanpoorin tie vei Mikkeliin, tutun valmennuksen alaisuuteen. Kahden kauden ajan Ykkösen MP:ssä viihtyneen Goljahanpoorin vyölle kertyi viitisenkymmentä ottelua, joissa syntyi seitsemän osumaa. Mikkelissä joukkuekavereina pelasivat mm. Aatu Manninen ja Reetu Räsänen, joten vaikka JJK:n joukkue onkin uudistunut sitten kauden 2015, on nykymiehistössäkin Goljahanpoorille useampi tuttu kaveri.

– Tosi odottavainen fiilis on ensi kauteen lähdettäessä. Aion tehdä paljon töitä joukkueen tavoitteiden eteen ja tietysti myös paljon maaleja, jotta pääsen taas kuulemaan Harjun Pojat täydessä äänessä! Goljahanpoor heittää haasteen katsomon puolelle.

JJK:n kaikki julkaistut sopimukset näet täältä. Lisää sopimusuutisia onkin luvassa heti ensi viikolla.

Viikonlopun ohjelmassa Kuortaneen leiri

Kettulauma suuntaa tulevana viikonloppuna Kuortaneen Urheiluopiston huippuolosuhteisiin pienimuotoiselle leirille. Lauantain iltapäivän ohjelmassa on harjoitusottelu ja vastustajaksi saapuu Goljahanpoorin entinen joukkue GBK. JJK:n valmentaja Jori Särkkä odottaa jo innolla tulevan viikonlopun antia.

– Leiri tulee todella hyvään saumaan tähän pre-seasonin alkuun ja on meille erinomainen tilaisuus lähteä rakentamaan joukkueen toimintaan vaikuttavia asioita. Viikonlopun aikana onkin tarkoitus mm. tarkentaa joukkueen yhteisiä arvoja, sopia pelisäännöistä ja luoda tavoitteita. On hienoa, että päästään liikkeelle lähestulkoon koko joukkueen voimin ja saadaan harjoitella loistavissa olosuhteissa heti perjantai-iltana.

– Koko viikonloppu huipentuu oikeastaan lauantain harjoituspeliin ja siitä saamme varmasti myös paljon vastauksia siihen, missä me mennään nyt. Siitä onkin sitten hyvä lähteä valmistautumaan kohti Ykköscupia ja itse sarjan alkua. Iso kiitos jälleen kerran Kuortaneen urheiluopistolle tästä mahdollisuudesta, Särkkä kiittelee.

Viralliset pelit starttaavat Ykköscupin merkeissä tammikuun loppupuolella Kokkolan vierailulla, kun KPV isännöi kettulaumaa Kipparihallissa. Ykköscupin otteluohjelma ja alustavasti sovitut harjoitusottelut löytyvät täältä. Vehkahallin ollessa edelleen alhaalla, JJK pelaa tähän tietoon oman kotiottelunsa FF Jaroa vastaan Pietarsaaressa 4. helmikuuta. Muiden Vehkahalliin kaavailtujen otteluiden kohtalo selviää lähempänä.

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä