Ansaittu avausvoitto EIF:n kustannuksella

13.05.2015

2015-05-13_jjk-eif_0027

JJK saalisti kauden avausvoittonsa keskiviikkona, kun EIF kaatui 2-1-lukemin kevätsateisella Harjulla!

Voitto ei tullut helpolla, sillä avausmaalin iski vierasjoukkue, kun Zacharias Ekström puski pallon kulmapotkusta maaliin avausjaksolla. JJK tuli kuitenkin tasoihin aivan tauon kynnyksellä Antto Hilskan maalilla ja nousi toisella puoliajalla voittoon Antto Tapanisen kulmapotkusta viimeistelemällä osumalla.

Kettupaidat vyöryttivät hyökkäyksiään vieraidensa päätyyn alusta alkaen. Etenkin laidoilta kotijoukkue oli alati vaarallinen, kun Tommi Karin potiessa MP-ottelussa saamaansa kolhua kapteeninnauha hihassaan pelannut Mikko Manninen oikealla ja tällä kertaa keskikentällä ottelun aloittanut Benno Hanslian vasemmalla nousivat laidoiltaan hanakasti hätyyttelemään tammisaarelaisten maalia. JJK sai myös luotua maalipaikkoja  ja hankittua erikoistilanteita – koko ottelussa peräti kaksikymmentä kulmapotkua! – tasaisesti läpi ottelun, mutta viimeistelyssä sihti oli pitkään hakusessa.

Isäntien tuhlaillessa omiaan olivat vieraat paikoissaan sitäkin tehokkaampia ja avausmaali nähtiinkin Kettupaitojen päässä ensimmäisen jakson puolivälissä: EIF rokotti isäntiään menemällä johtoon ottelun ensimmäisestä kulmapotkustaan Zacharias Ekströmin puskumaalilla. Todellisia maalipaikkoja ei EIF:llä tuon lisäksi avauspuolikkaalla juuri ollutkaan.

JJK:n peli ei kuitenkaan seonnut takaiskusta vaan hyökkäyksiä alkoi jälleen sadella vieraiden maalille. Kettukasvatti Ville Viljala EIF-maalilla pelasi vanhalla kotikentällään kuitenkin hyvän ottelun ja pitikin pitkään joukkuettaan pelissä mukana torjunnoillaan.

Kova työ sai kuitenkin lopulta palkintonsa ja mielinmäärin hallinnut JJK tasoitti tärkeään paikkaan juuri ennen taukoa, kun Antto Hilska laittoi Mannisen syötöstä pallon Viljalan selän taakse ja kettuleiri pääsi juhlimaan vapauttavaa 1-1-tasoitusosumaa!

Toisella puoliajalla jatkui pitkältikin avausjakson kaava: JJK hallitsi, EIF puolusti ja pyrki iskemään nopeasti vastaan kärjessä viilettänee Benjamin Källmanin johdolla.

JJK sai edelleen tasaisesti kulmapotkuja ja 71. minuutilla ne tuottivatkin tulosta. Saku Leppäsen kulmuri löysi maalin edustalta Antto Tapanisen, jonka ensimmäinen yritys ei vielä mennyt maaliin, mutta toista ei enää kukaan kyennyt torjumaan – Tapaninen teki näin uransa toisen maalin JJK:n edustusjoukkueessa ja vei sillä Kettupaidat riemukkaaseen 2-1-johtoon!

Viimeisen parikymmenminuuttisen aikana JJK:lla oli paikkoja myös lisämaaleihin ja Viljala sai jälleen esitellä taitojaan muun muassa torjumalla lähietäisyydeltä Hanslianin tiukan vedon yläriman kautta kulmapotkuksi.

Tapanisen maali jäi ottelun viimeiseksi ja näin Kettupaidat ottivat kotikentällään kauden avausvoittonsa kolmannessa ottelussaan!

Kausi ja tiivis toukokuu jatkuu Kettupaitojen osalta jo tulevana sunnuntaina, kun JJK suuntaa Kemiin ja kohtaa isäntäjoukkue PS Kemin kello 15 alkavassa ottelussa. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 31.5., kun vieraaksi saapuu viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta sarjaporrasta vaihtanut, vanha tuttu TPS!

JJK - EIF 2-1 (1-1)

Maalit:

0-1 22' Zacharias Ekström

1-1 45+1' Antto Hilska

2-1 71' Antto Tapaninen

 

JJK:n kokoonpano: Janne Korhonen; Joona Itkonen, Matti Lähitie (27' Lehtonen), Antto Tapaninen, Niko Markkula; Saku Leppänen; Benno Hanslian, Jasin Abahassine (87' Peltonen), Iiro Järvinen (v) (90+1' Vaarakallio), Mikko Manninen (c); Antto Hilska.

 

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Aleksis Lehtonen (27'), Jarkko Kosunen, Honar Abdi, Teemu Vaarakallio (90+1'), Oskari Peltonen (87'), Arjan Goljahanpoor.

 

Veikkauspörssin 1x2-pelaajat:

1. Antto Tapaninen 2. Saku Leppänen 3. Antto Hilska

Yleisöä: 724