Alex Ciriaco ja Berat Akdogan saapuvat vahvistamaan JJK:n puolustusta

23.02.2024
📸 Mikko Kalavainen / fotomikko

Ykköseen valmistautuva kettulauma vahvistaa alakertaansa. Nimensä sopimuspapereihin ovat laittaneet nuoret puolustajat Alex Ciriaco ja Berat Akdogan.

19-vuotias maajoukkuepuolustaja Alex Ciriaco siirtyy Jyväskylään Tampereen Ilveksestä. Isoveljensä Eduardin tapaan nuoren miehen pelaajapolku onkin siis johtanut ensin Ylöjärven Ilveksestä Tampereen tupsukorviin ja sieltä edelleen kettupaitaan. Veljesten isä on kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta ja molemmilta pojilta löytyykin kaksoiskansalaisuus.

Ciriaco edustaa maajoukkuetasolla isänsä kotimaata, jonka joukkue osallistuu tulevana kesänä myös Pariisissa järjestettäviin Olympialaisiin ensimmäistä kertaa maan historiassa. Dominikaanisessa tasavallassa jalkapallo on muutenkin nosteessa. Kesällä 2023 Alex oli mukana turnauksessa, kun alle 20-vuotiaiden joukkue osallistui ensimmäistä kertaa FIFA:n järjestämiin MM-kisoihin ja lokakuussa mies sai maajoukkuekutsun myös aikuisten tasolle.

– Maajoukkue on tuonut varsinkin nuorten MM-kisoissa minulle kokemusta futiksen huipputasosta ja uusia tuttavia eri puolelta maailmaa, joilta sain myös opittua paljon. Ja olihan se nyt hieno kokemus päästä matkustamaan ympäri Etelä-Amerikkaa futiksen takia! Karibialainen jalkapallo on mielestäni fyysisempää kuin Euroopassa, iholle mennään kovempaa ja pyritään ottamaan paljon kontaktia.

Pääasiassa topparina tai vasemman laitapakin paikalla viihtyvä Ciriaco tykkää veljensä tapaan nousta mukaan hyökkäyksiin.

– Omia vahvuuksiani pelaajana ovat puolustaminen, pääpallot sekä pelin avaaminen. Tykkään olla laitapakkina pelatessa paljon myös osana hyökkäyksiä ja tuoda uhkaa laidasta.

Pääasiassa Ilveksen reservijoukkueessa Kakkosta ja nuorten SM-sarjoja pelannut Ciriaco debytoi Ilveksen liigajoukkueen mukana 17-vuotiaana. Viime kaudella puolustaja pelasi isoja minuutteja Ilves/2:ssa Miesten Kakkosessa ja oli mukana voittamassa tamperelaisille A-poikien SM-sarjan kultaa.

Joensuussa pari viikkoa sitten pelattu harjoitusottelu oli Ciriacon veljeksille erityinen, sillä Alex pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa viisi vuotta vanhemman veljensä rinnalla puolustuslinjassa. Ilveksen luottopuolustajalla olisi ollut mahdollisuus jatkaa seurassa myös kaudella 2024, mutta mies päätyi lopulta valitsemaan viininpunaisen paidan.

– Ensinnäkään valinta ei ollut helppo, mutta loppujen lopuksi testijaksolla tuli tästä joukkueesta ja valmennuksesta tosi hyvä kuva. Halusin olla osana sitä tällä kaudella, enkä tahtonut antaa mahdollisuuden mennä ohi. Myös veljen kanssa pelaaminen tietysti houkutteli.

– Meillä on tosi hyvä joukkue kasassa ja omalta osaltani haluaisin olla osana joukkueen menestystä kauden aikana. Uskon myös Ykkösen olevan hyvä sarjataso tähän kohtaa uraani. On tosi hienoa nyt olla osana kettuperhettä ja odotan innolla tulevaa kautta!

📸 Mikko Kalavainen / fotomikko

20-vuotias puolustaja Berat Akdogan on SJK:n kasvatti ja pelasi seinäjokelaisseurassa 7-vuotiaasta koko junioripolun läpi aina Miesten Ykköseen asti. Kausi 2021 Kakkosessa oli yhtä Akatemian voittokulkua ja joukkue pääsikin juhlimaan tavoitteeksi asetettua sarjanousua Ykköseen aivan sarjan kakkossijalle jääneen JJK:n nenän edestä. Ensimmäisellä Ykkösen kaudella Akdogan sai Brian Pagen alaisuudessa isosti vastuuta ja nuori joukkue säilytti epäilyistä huolimatta sarjapaikkansa kovassa sarjassa.

Kausi 2023 oli Akdoganille haastava asepalveluksen vuoksi ja peliaikaa kertyikin pääasiassa Akatemian toisessa joukkueessa Kolmosessa. Kausi Kolmosessa oli kuitenkin erityisen onnistunut, sillä joukkue voitti lohkonsa täysin suvereenista ja varmisti sarjanousun Kakkoseen rikkoen samalla historiallisesti maagisen sadan tehdyn maalin rajan jo hyvissä ajoin syksyllä.

– Sopimukseni loppui Seinäjoella ja edellisen kauden loputtua keskustelut JJK:n kanssa lähtivätkin heti käyntiin. Suurin syy tänne tulooni on kuitenkin Brian, sillä hän tuntee minut sekä pelaajana että ihmisenä hyvin, Akdogan kertoo.

Topparin paikalla viihtyvä Akdogan on päävalmentaja Pagelle varsin tuttu mies Seinäjoen vuosilta. Skotti on päässyt seuraamaan pelaajan kasvamista juniorista aikuisten tasolle aivan lähietäisyydeltä ja tietää hyvin millaisen pelaajan JJK saa joukkueeseensa.

– Tunnen Beratin hyvin Seinäjoelta. Berat on kaikki tai ei mitään -tyyppinen puolustaja, joka antaa kaikkensa joka pelissä. Hallitsee hyvin palloa ja on erinomainen joukkuepelaaja, Page kuvailee.

Akdogan itse komppaa Pagea.

– Olen hyvin intohimoinen ja kannustava ihminen. Kentällä pyrin aina antamaan kaikkeni riippumatta vastustajasta ja tuloksesta.

– Jyväskyläläisellä jalkapalloilulla on pitkä historia. Tulen siis aina ylpeänä pukemaan kettupaidan päälleni. Koko joukkueella on yksi ainoa tavoite ja se on mestaruus. Haluan kehittyä pelaajana ja tottakai myös koko joukkueena. Uskon, että tuon joukkueelle ”boostia” tämän saavuttamiseen.

Lauantain harjoituspelissä vastassa FCV

📍Vehkahalli
🕔 klo 15:15 (ovet 14:45)
🎫 Liput: 5€
☕️ JJK-11 junnukioski

JJK isännöi lauantain harjoitusottelussa FC Vaajakoskea klo 15:15 alkaen. Paikalliskamppailun kysytyt pääsyliput ovat ennakkomyynnissä 5 euron hintaan JJK Shopissa, jonne pääset sivun oikean reunan painikkeesta. Ennakkolipun ostamalla varmistat paikkasi hallista.

Lippuja on myynnissä pieni rajoitettu määrä myös tapahtuman sisäänkäynnillä (suosithan korttimaksua tai tasarahaa).

JJK:n kausikorttilaisille ja alle 16-vuotiaille on vapaa pääsy otteluun. Mikäli kausari on vielä hankkimatta, ostoksille pääset JJK Shopissa. Etukäteen tilatut kausikortit voi noutaa otteluun saapuessaan hallin sisäänkäynnin luota. Huomioithan kuitenkin, että halliin on mahdollista ottaa vain rajallinen määrä katsojia. Halli täytetään saapumisjärjestyksessä (pois lukien ennakkolipun lunastaneille varattu kiintiö).