Ala-Porkkunen suuntaa Ouluun opintojen perässä – Kauden kohokohtana upea maali HIFK:n verkkoon

28.08.2018

JJK-kasvatti Mikko Ala-Porkkunen teki vahvan sisääntulon Ykkösen tasolle. Nyt keskittyminen on kuitenkin Oulun kauppakorkeakoulussa alkavissa opinnoissa.


JJK-kasvatti Mikko Ala-Porkkunen pääsi ensimmäistä kertaa Harjulla Ykkösen ottelussa irti KPV:tä vastaan kesäkuun lopussa.

JJK ja laitahyökkääjä Mikko Ala-Porkkunen ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Syynä on Mikon saama opiskelupaikka Oulusta. Siirtoikkunan ollessa kiinni Mikko voi tällä kaudella halutessaan pelata vielä Ykköstä alemmilla sarjatasoilla. Jo talvella pelaajasopimusta solmittaessa tulevien opiskelujen mahdollisuus oli tiedossa, eikä JJK luonnollisestikaan halua asettua esteeksi Mikon siviilipuolen haasteisiin. Ala-Porkkunen aloittaa opinnot kauppakorkeakoulussa, Oulun yliopistossa.

20-vuotias ”Pörri” on JJK:n oma kasvatti, joka teki läpimurtonsa aikuisten peleihin kaudella 2017 reservijoukkue Villikettujen pelatessa Kakkosta. Edustusjoukkueeseen hän teki vahvan sisääntulon viime talven Suomen Cupin otteluissa. Niissä Ala-Porkkunen pelasi avauskokoonpanossa jokaisessa ja viimeisteli kaksi maalia, GrIFK:ta ja Viikinkejä vastaan.

Talvikauden jälkeen pieni loukkaantuminen häiritsi, joten Ala-Porkkunen pääsi tekemään Ykkösen debyyttinsä vierasottelussa AC Oulua vastaan juhannuksen tienoilla. Sen jälkeen hän ehtikin pelata yhdeksässä ottelussa, joista varmasti ikimuistoisin oli tasapeli Helsingissä HIFK:n vieraana. Siinä ottelussa Pörri pelasi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Ykkösen tasolla ja viimeisteli heti uransa ensimmäisen Ykkösen maalin.


”Pörri” viimeisteli HIFK:ta vastaan komean puskumaalin.

Ala-Porkkunen myöntää, että kausi on ollut hankala, mutta kauden kesken jättäminen luonnollisesti kirpaisee.

-Kausi oli vaikea, niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena. Tuntui siltä, että suorittaminen oli hieman väkinäistä eikä oikein saanut itsestä parasta irti. Toki harmittaa jättää kausi kesken, ikävä pelikentille on jo nyt olemassa.

Paljon hienojakin hetkiä kauteen totta kai on mahtunut, kuten mainittu HIFK-vierasottelu.

-Hyvä maali ja hyvä fiilis jäi siitä koko matsista. Harvemmin tulee päällä osuttua, Ala-Porkkunen hymähtää.

Nyt miehen uusi osoite on siis Oulun suunnalla. Se, nähdäänkö Pörriä vielä tällä kaudella vahvistamassa jonkun seuran värejä, on toistaiseksi epäselvää.

-Nyt keskittyminen on täysin opinnoissa. Sen ohessa on tarkoitus mennä johonkin porukkaan treenailemaan ja lisäksi omatoimisesti pyrin huoltamaan itseäni ja kehittämään fyysistä puolta. Ensi vuoden puolella katsotaan sitten enemmän, että mihin päin elämä suuntautuu, Ala-Porkkunen pohtii.

Loppukauden terveiset Jyväskylän suuntaan ovat selvät.

-Faneilta toivon, että tulkaa paikalle. Joukkue tarvitsee teitä, te olette mahdollisesti se 12. pelaaja, joka antaa ketuille tarvittavan boostin ja ylivoiman loppukauden otteluissa.

JJK-perhe toivottaa Pörrille isosti tsemppiä alkavaan opiskelu-urakkaan ja kiittää kuluneesta kaudesta!