Ahola luottavaisena alkavaan kauteen

19.04.2013

JJK:n osalta Veikkausliigan kausi 2013 alkaa sunnuntaina vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Kettulauman tuorein tulokas, Santeri Ahola, palaa nyt debyyttiareenalleen – keskikenttämies teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa juuri Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla viime syksynä tultuaan FC Hongan paidassa vaihdosta kentälle.

 

– Pelasin ottelun loppuminuutit ja olihan se kyllä todella hieno fiilis saada vihdoin debyytti tehtyä!, Ahola muistelee.

 

Kausi 2012 jäi Aholalla torsoksi polvivaivojen takia, mutta nyt mies ja polvi ovat kunnossa ja valmiina alkavaan kauteen. Liigaottelut potkaistaan JJK:n osalta käyntiin vajaata viikkoa suunniteltua myöhemmin, kun ennätyksellisen kylmä kevät laittoi suunnitelmia uusiksi useammallakaan paikkakunnalla. Ahola suhtautuu otteluaikataulumuutoksiin rauhallisen fiksusti.

 

– Tietenkin sitä mieluiten aloittaisi aina pelit suunnitellusti. Mutta näiden kanssa pitää pitää järki päässä, eihän tuolle mitään voi. Täytyy vain sopeutua olosuhteisiin.

 

JJK on pelannut edellisen ottelunsa FC Lahtea vastaan 6.4., kun Liigacupin finaalissa lopputuloksena oli niukka 2-1-tappio aivan viime hetkillä. Ottelun positiivisin anti oli Aholan ensimmäinen maali niin JJK-paidassa kuin liigatasollakin, kun tämä vei Kettupaidat johtoon reilun vartin pelin jälkeen.

 

– Hienolta se tuntui, tietenkin! Maalitilanne oli vähän epäselvä, kulmapotkun jäljiltä (Mikko) Innanen jatkoi pallon kantapäällään – tai jollain. Satuin siinä sitten olemaan sopivasti paikalla, Santtu naureskelee.

 

– Ekalla jaksolla silloin peli oli ihan hyvin meillä kontrollissa, toisella valuimme liian alas. Mutta Lahdella on todella hyvä jengi, emme hävinneet huonolle porukalle.

 

 

lc-finaali-aluillaan_2013-04-06

 

 

Finaalitappio ei kuitenkaan himmennä JJK:n hyvää kevätkautta. Santtu katsookin luottavaisena kohti nyt alkavaa liigakautta.

 

– Meillä on hyvä kevät takana, on tehty paljon hommia ja pelattu hyviä pelejä. Fiilikset näin kauden alla ovatkin todella hyvät ja luottavaiset. Meillä on selkeä pelitapa ja kaikki tietävät, mitä kentällä pitää tehdä. Se tuo luottamusta.

 

Ensimmäistä kertaa liigakentillä JJK:n vireen testaa IFK Mariehamn. Maarianhamina on ollut perineisesti vierasjoukkueille vaikea paikka – niin JJK:llekin: kolmea pistettä eivät Kettupaidat ole vielä onnistuneet mukaansa nappaamaan.

 

– IFK:lla on tiivis puolustus ja pahat vastaiskut, Ahola toteaa.

 

– Odotan meiltä kuitenkin hyvää peliä ja sitä kautta myös hyvää tulosta – eli voittoa. Meidän pitää pystyä tekemään nyt kentällä niitä asioita, joita on talvi harjoiteltu. Varmasti vauhdikas ottelu tulossa, kaikki ovat täynnä intoa ja pelihaluja talven jäljiltä!

 

IFK Mariehamn – JJK, sunnuntaina 21.4.2013 kello 18:30, Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina