Aati Riihimäki palaa Kettupaitaan

26.02.2020

Upeita uutisia kettuleiristä: JJK saa jälleen yhden odotetun paluumuuttajan riveihinsä, kun kahdella edelliskaudella Ykkösessä torjunut oma kasvatti Aati Riihimäki palaa Jyväskylään.

22-vuotias maalivahti Aati Riihimäki on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata miesten sarjoissa jo useamman kauden ajan. Riihimäki aloitti jalkapallon 5-vuotiaana JJK:ssa ja kävi läpi seuran koko juniorimyllyn aina Ykkösessä pelanneeseen edustusjoukkueeseen saakka. A-nuorten SM-sarjan lisäksi reservijoukkue JJK-Villikettujen riveissä sekä Miesten Kakkosessa että Kolmosessa torjunut maalivahtilupaus nostettiin ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen mukaan Ykkösen kaudelle 2018 ja tuolloin vasta 20-vuotias nuorukainen nappasikin debyyttikautensa käynnistyttyä nopeasti itselleen ykköstorjujan paikan. Elokuussa kärsitty loukkaantuminen lopetti kuitenkin vahvaa kautta pelanneen miehen ottelut ennen aikojaan.

– Loppukauden vaikeuksista huolimatta kokonaisuudessaan kausi 2018 on jäänyt itselleni mieleen eräänlaisena kohokohtana JJK-ajoistani. Oli hieno tunne nousta ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen mukaan ja päästä itse pelaamaan sellaisten pelaajien kanssa, joita olin koko pienen ikäni nähnyt pelaamassa Harjulla ja katsonut ikään kuin ylöspäin, Riihimäki muistelee.

Kausi 2018 päättyi lopulta sarjasta putoamiseen ja Riihimäki joutui loukkaantumisensa vuoksi seuraamaan loppukauden ratkaisuhetket sivusta eikä päässyt auttamaan seuraa taistelussa sarjapaikasta. Seuraavana keväänä kuntouduttuaan Riihimäki harjoitteli yhä tiiviisti JJK:n mukana, mutta kunnianhimoisella ja määrätietoisella nuorukaisella oli kuitenkin selkeänä tavoitteena hakea pelipaikkaa vähintään Ykkösen tasolta, vaikka se samalla tarkoittaisikin seuran vaihtamista.

Lopulta paikka löytyi AC Oulun miehistöstä oululaisten kärsittyä loukkaantumisista. Oulussa Riihimäki pelasi pääasiassa AC Oulun farmiseura OLS:ssa Kakkosta ja toimi ykkösjoukkueessa lähinnä penkkivahdin roolissa. Heinäkuussa 2019 miehen tie vei lopulta kesken kauden Ykkösessä pelanneen AC Kajaanin riveihin, jossa hän ehti pelata kaiken kaikkiaan kahdeksan ottelun verran Ykköstä ennen kauden päättymistä.

JJK:n noustua Kakkoseen ajatus rakkaaseen Kettupaitaan palaamisesta on tullut jälleen ajankohtaiseksi. Riihimäellä olisi ollut kysyntää muuallakin, mutta hän päätyi lopulta tässä vaiheessa uraansa valitsemaan tutun JJK:n.

– Nyt tuntui siltä, että aika olisi oikea palata ja miettiä myös opiskeluhommia. Edelleen futis on mulle kuitenkin se prioriteetti. Se edellä ehdottomasti mennään ja tavoite on ylöspäin. Minulla on nyt alla pari monellakin tapaa vähän rikkonaista kautta, joten olisi aika saada hyvä kausi alle ja osoittaa taas se, että rahkeita riittää kyllä pidemmällekin. Tavoitteenani onkin ansaita runsaasti peliaikaa, pelata ehjä kausi ja nostaa JJK:ta takaisin sille tasolle, jolle se kuuluu sekä samalla näyttää myös omalla tekemiselläni olevani sarjan paras maalivahti! Riihimäki toteaa luottavaisena.

Riihimäki edustaa niin sanottua modernia maalivahtityyppiä, joka käsittelee palloa hyvin jalalla ja kykenee näin hallitsemaan omaa aluettaan. Riihimäkeä vuosia JJK:ssa valmentanut ja nykyisin JJK Junioreiden talenttivalmentajana toimiva maalivahtilegenda Janne Korhonen kuvailee nuorukaista aktiiviseksi ja urheilulliseksi joukkuepelaajaksi, joka ohjaa peliä hyvin. Korhosen mukaan Riihimäki on myös jalalla pelaamisessa todennäköisesti sarjan paras maalivahti.

Riihimäen myötä JJK:n maalivahtiosasto on valmis ja Basam Elfadlin aisaparina tiiviisti toimiva valmentaja Sakari Holopainen on varsin tyytyväinen viimeisimmästä lisäyksestä joukkueeseen:

– Aatin isona vahvuutena on tietysti jalalla pelaaminen, joka antaa meidän pelinavaukseen paljon mahdollisuuksia ja uusia ulottuvuuksia. Hän on meidän nippuun kokenut pelaaja, jolla on jo kokemusta ylemmistä sarjoista, mutta joka on kuitenkin vielä verraten nuori. Tosi kova halu kehittymiseen paistaa Aatin päivittäisestä tekemisestä. Hienoa saada taas yksi kovan luokan paluumuuttaja takaisin Kettupaitaan!