A-nuoret SM-sarjaan

06.04.2014

JJK A-nuoret SM-sarjaan 2014

JJK:n A-nuorten viimeisessä pelissä oli panoksena voitolla pääsy suoraan lohkon neljän parhaan joukkoon ja SM-sarjaan ilman jatkokarsintaa. Aikaisemmin päivällä FC Haka venyi kotiottelussaan tasapeliin KuPSia vastaan ja mahdollisti JJK:lle SM-sarjapaikan. Vastustajallamme VIFK:lla oli ottelussa myös panosta, voitolla VIFK olisi noussut sarjataulukossa kuudenneksi ja se olisi tiennyt jatkokarsintaa vaasalaisille, kun FC Jazz voitti omassa ottelussaan HJS:n.

JJK aloitti ottelun vauhdikkaasti ja ensimmäisen 15 minuutin aikana oli jo kolme hyvää maalintekopaikkaa siirtyä johtoon. Näissä ei kuitenkaan onnistuttu ja niin kuin usein käy niin kun et itse tee maalia niin sitten vastustaja iskee ensimmäisestä mahdollisuudestaan. VIFK siirtyi johtoon ottelun 24. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Tässä vaiheessa ei pelillisesti ollut mitään hätää, mutta hiukan arvelutti että kipsaako vieraiden tekemä maali kotijoukkueen pelin. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan puolen tunnin pelin jälkeen alkoi ”Vaasankin veri vapisemaan”. JJK iski erikoistilanteista: ensin Saku Leppänen ja Tuomas Koppelomäki pelasivat lyhyen kulman ja Tumin matalasta keskityksestä etutolpalle Toni Järvinen puski tasoitusmaalin. Kolme minuuttia myöhemmin Ardian Kovaqi pukkasi kulmapotkusta ylärimaan, Iiro Karimäki seurasi tilanteen loppuun asti ja siirsi pallon maaliin. Puoliaikatulos 2 – 1 JJK:lle.

Toinen jakso oli kotijoukkueen näytöstä. Tauolta kentälle tullut Oskari Peltonen irtosi heti ensimmäisellä minuutilla VIFK puolustukselta Sakun hienosta pystysyötöstä, Peltsi sijoitti pallon maaliin ensimmäisellä kosketuksellaan. Tämän jälkeen nautiskeltiin pelistä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Ville Kirvesoja täräytti lopullisen niitin 65. minuutin kohdalla 25 metristä alanurkkaan. Saku nosti kulmapotkun jälkitilanteesta viidennen maalin ja Peltsi karkasi erotuomarin antamalla lisäajalla vielä kerran karkuun VIFK -puolustukselta ja viimeisteli lopputulokseksi 6 – 1.

JJK pääsi näin kesän SM-sarjaan, pika-analyysina koko karsintasarjasta seuraavasti:

– Tehtiin lohkossa 29 maalia eli viisi enemmän kuin seuraava joukkue

– Päästettiin 9 maalia eli vähiten yhdessä Hakan ja KuPSin kanssa

– Kuutta lohkon parasta joukkuetta vastaan pelattiin viisi peliä, joista 2 voittoa, 1 tasapeli ja 2 tappiota maalierolla 7 – 7 eli tasaisia otteluita numeroiden valossa

– Lohkon neljää heikointa joukkuetta vastaan pelattiin neljä peliä, joista 3 voittoa ja 1 tasapeli maalierolla 22 – 2 eli taso lohkossa romahti totaalisesti kuuden joukkueen jälkeen. Ainokainen tasapeli näitä joukkueita vastaan tuli VPS:ää vastaan katastrofaalisen valmistautumisen jälkeen

–> maanantaireeni Killerin puolikkaalla, tiistaina Voionmaan koulun salissa, torstaina penkkaripäivä ja vanhojen tansseihin valmistautuminen joten reeneissä vain muutama pelaaja, perjantaina penkkariristeily ja vanhojen tanssit eli ei reenejä, lauantaina kokoontuminen ja ns. juoksuharjoitus, sunnuntaina peli Vaasassa. Syy että jouduttiin pelaamaan ”abiviikolla” on kilpailukalenterissa ja Jyväskylän olosuhteissa –> otteluita ei voi siirtää kun on pakko pelata että saadaan vietyä sarja läpi huhtikuun alkuun mennessä! Viimeisen yhdeksän päivän aikana pelasimmekin sitten tiiviisti neljä peliä joista kolme kotiottelua kun helmikuussa Jyväskylässä ei voi pelata kotiottelua, ensimmäinen kotiottelumme pelattiin kaiken lisäksi Hämeenlinnassa helmikuun alussa.
– Pitkiä loukkaantumisjaksoja oli monella pelaajalla, osa sinnitteli puolikuntoisena läpi karsintasarjan reenaten ja pelaten silloin kun se oli mahdollista. Yhtään peliä emme pelanneet parhaalla mahdollisella miehistöllä, nyt on muutama viikko aikaa parannella vaivoja ennen toukokuussa alkavaa SM-sarjaa.

Hatunnosto ja onnittelut sarjapaikasta ennen kaikkea kaikille joukkueeseen kuuluville pelaajille mutta myös koko valmennustiimille: Jukka Västinen, Mikko Manninen, Janne Korhonen ja Seppo Väliaho sekä fysioterapeuttina mukana olleelle Joona Västiselle!