A- ja B-nuorten SM-karsintasarjat päätökseen

09.04.2012

A- ja B-junioreiden SM-karsintasarjojen viimeiset ottelut pelattiin viikonloppuna. Molempien osalta karsinnat pelattiin kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, joista kolme parasta jatkaa suoraan kahdeksan joukkueen SM-sarjaan. Neljänneksi ja viidenneksi sijoittuvat käyvät keskenään jatkokarsinnat, joista otteluparien voittajat jatkavat pelejään myöhemmin keväällä SM-sarjassa ja häviäjät Ykkösessä. SM-sarjat pelataan Veikkausliigan tavoin kolminkertaisena sarjana.

 

JJK:n A-junnut olivat jo käytännössä varmistaneet SM-sarjapaikkansa ennen viimeistä otteluaan. Kun viimeisellä kierroksella Tampereelta irtosi komea 4-2-voitto Ilveksestä, ottivat Kettupaidat lopulta pohjoislohkon voiton kahden pisteen erolla toiseksi jääneeseen Kuopion Palloseuraan.

 

Tiensä SM-sarjaan ovat nyt varmistaneet JJK:n ja KuPS:n lisäksi Tervarit/OLS pohjoislohkosta sekä FC Inter, FC Reipas ja VJS eteläkohkosta. FC Espoo, TPS, Ilves ja VIFK mittelevät viimeisistä SM-sarjapaikoista jatkokarsinnoissa.

 

JJK:n B-juniorit puolestaan jäivät niukasti SM-sarjan ulkopuolelle karsintojen lopun hienosta kiristä huolimatta. Niinpä ottelut jatkuvatkin Ykkösessä yhdessä Ilveksen, FF Jaron, SJK, GBK:n, Hongan, FC Interin, KJP:n, FC Futuran ja PK-35:n kanssa. VJS, PKKU, TPV ja KuPS ratkovat jatkokarsinnoissa viimeiset kaksi paikkaa.

 

 

Kuhmonen tyytyväinen karsintoihin

 

A-juniorien karsintojen maalintekijätilaston kärjestä löytyy jyväskyläläisittäin tuttuja nimiä, kun sekä Topi Järvinen että Janne Kuhmonen ovat parhaiden maalintekijöiden joukossa. Molemmat ovat harjoitelleet koko talven edustuksen riveissä ja solmivatkin edustukseen monivuotiset sopimukset aiemmin talvella. Kummatkin ovat tuttuja nimiä myös poikamaajoukkueista.

 

Yhtä vaille kaikissa karsintojen otteluissa täydet minuutit JJK:n keskikentällä pelannut Kuhmonen on karsintoihin ymmärrettävästikin tyytyväinen.

 

– Karsinnat menivät meiltä kokonaisuudessan hyvin. Alku oli vähän vaikeata, mutta sitten pelit lähtivät rullaamaan, Kuhmonen toteaa.

 

Karsintasarjan ainoa tappio tuli KuPS:n vieraana – sekin yliajalla tulleesta rangaistuspotkusta. JJK:lla onkin kasassa varsin vahva joukkue, jolta on lupa odottaa menestystä myös SM-sarjassa.

 

– Kyllä me mitalia lähdetään hakemaan, nuori keskikenttämies tuumaa.

 

– Inter hallitsevana mestarina on varmaan yksi mestarisuosikki, samoin VJS – siis meidän lisäksi tietenkin!

 

Hyvin menneistä karsinnoista huolimatta parannettavaakin vielä löytyy SM-sarjaan lähdettäessä.

 

– Omat pelit menivät ihan hyvin, vaikka vielä parantamistakin jäi – tasaisuutta voisi vielä saada lisää.

 

– Koko joukkuetta ajatellen voisimme ehkä vielä hieman paremmin pelata yhteen joukkueena. Myös syöttöpelimme toimii nytkin ihan hyvin, mutta kenties sitäkin voisi vielä parantaa, Kuhmonen miettii.

 

 

 

TM