A- ja B-junioreilla kaudet käynnissä

06.02.2012

Veikkausliigajoukkueiden viettäessä talven tiukkaa treeniputkea ovat A- ja B-juniorit jo aloittaneet omat sarjakautensa.

 

JJK on yksi niistä harvoista seuroista Suomessa, joilla on joukkue korkeimmalla sarjatasolla niin edustuksen kuin A- ja B-junioreidenkin osalta. Juniorit pelaavat SM-karsintaa, joka pelataan sekä A- että B-junnuissa samassa muodossa: kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi molemmista lohkoista kolme parasta jatkavat varsinaiseen SM-sarjaan.

 

Lohkojen neljänneksi sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon viidenneksi sijoittuneet karsintaotteluissa, jotka pelataan yksiosaisina omassa lohkossaan neljänneksi sijoittuneen kotikentällä. Ottelun voittaja pelaa SM-sarjassa ja häviäjä Ykkösessä, kuten myös alkukarsintalohkossa sijoille 6. – 10. sijoittuneet joukkueet.

 

A-junioreiden pohjoislohkossa pelaavat JJK:n lisäksi FC Haka-j, VIFK, Ilves, KajHa, KuPS, Tervarit-j/OLS, SJK, FC Jazz ja TPV.

 

B-junioreiden pohjoislohkossa taas JJK:n ohella ovat FC Jazz, Ilves, GBK, FF Jaro, KuPS, OLS, FC Reipas, TPV sekä TP-Seinäjoki.

 

A-junnuissa voivat pelata 1.1.1993 tai sen jälkeen syntyneet pelaajat, B-junioreissa 1.1.1995 tai sen jälkeen syntyneet.

 

 

Kaudet alkuun tasapeleillä – lauantaina Kuopioon

 

Niin A- kuin B-junioritkin avasivat kautensa tasapelillä. A kävi hakemassa tasapelipisteen Vaasasta VIFK:lta 1-1-tuloksella, B taas jakoi pisteet Pietarsaaressa FF Jaron kanssa loppulukemin 3-3. 

 

Seuraavaksi molemmat joukkueet matkaavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi tulevana lauantaina 11.2. A-juniorit kohtaavat toisensa Kuopiohallissa ensin kello 12.00, B-juniorit puolestaan heti perään 14.15.

 

JJK:n A- ja B-junnujen otteita voi seurata joukkueiden omalta nettisivulta: http://www.fcjjkab.com/

 

 

 

TM