2-1-tappio Joensuun harjoitusottelusta

10.02.2024

JJK taipui lauantaina 2-1-tappioon sarjaporrasta ylempänä pelaavan JIPPO:n vieraana. Kettujen avausmiehistöstä käytännössä puolet pelasi ensimmäisiä minuuttejaan yhdessä, mikä näkyi etenkin ottelun alkupuolella, kun JIPPO painoi peliä JJK:n päähän.

Vahvasti aloittanut kotijoukkue ehtikin karata 2-0-johtoon puolen tunnin paikkeilla, mutta jakson edetessä JJK pääsi yhä paremmin peliin mukaan ja tasoitti lukemat juuri ennen taukoa, kun Miika Mahlamäki tykitti Eetu Venäläisen syötön verkon perukoille. Toiselle jaksolle vierasjoukkue tuli aggressiivisemmin, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä. Lähimpänä kävi Arttu Leivonen, jonka laukaus lähietäisyydeltä kilpistyi kotijoukkueen maalivahtiin vartti ennen loppua. JIPPO pääsi aivan pelin lopussa kokeilemaan vielä pariin kertaan johtonsa lisäämistä, mutta toisen jakson kettumaalia vartioinut Jerry Kananen nollasi yritykset.

Päävalmentaja Brian Page näki niukasta tappiosta huolimatta esityksessä myös paljon lupaavaa:

🗣 ”Hyvä taistelu vahvaa JIPPO:a vastaan. JIPPO lähti otteluun käytännössä ykkösmiehistöllään ja loi vaaraa meidän linjan taakse aiheuttaen meille varsinkin alussa vaikeuksia. 25 minuutin jälkeen saimme vähän tasoitettua peliä ja saimme itsekin aiheutettua vastustajalle haasteita niin pallollisena kuin pallottomanakin ja kavensimme lopulta viimeistelemällä hienon maalin.”

🗣 ”Toisen jakson aloitimme hyvin, prässimme oli aggressiivisempaa ja olimme muutenkin vaarallisempia. Meillä oli iso mahdollisuus tasoittaa lukemat, mutta valitettavasti Artun yritys suuntautui suoraan kohti maalivahtia. Kuten oli odotettavissa, hakiessamme rohkeammin tasoitusta myös kaveri sai lopussa pari paikkaa, mutta kaiken kaikkiaan hyvä testi ja askel eteenpäin tälle joukkueelle. Olen tyytyväinen kehitykseen ja nyt on aika jatkaa treeniä ja valmistautua jo kohti seuraavaa peliä.”


JJK:n avauskokoonpano:
1 Ziprus Jimi (MV)
4 Huttunen Otto
5 Manninen Mikko
6 Akdogan Berat
8 Liukkonen Lari
9 Goljahanpoor Arjan
17 Venäläinen Eetu
18 Naoto Umetsu
20 Mahlamäki Miika (⚽ 45′)
24 Ciriaco Alex
26 Ciriaco Eduard

Vaihdosta kehiin:
2 Saarikko Jimi
7 Osso Sherman
11 Chuya Uwano
13 Rutanen Lauri
16 Manninen Aatu
19 Laakso Lasse
21 Leivonen Arttu
22 Luoma Juho
23 Ettanen Elias
25 Masamune Kobayashi
30 Kananen Jerry (Mv)