JJK B – Kirpeä tasuri FC Jazzia vastaan

19.03.2014

B-nuoret pelasivat sunnuntaina 16.3. FC Jazzia vastaan Vehkalammen tekonurmella. Olosuhteet olivat ottelun alkaessa huonot: jäätynyttä lunta kentällä ja sivurajat olivat lumenpeitossa.

B-nuorten SM-karsintataival ei ole luistanut talven sarjassa toivotulla tavalla, aiemmasta 4:stä ottelusta on kertynyt vain 1 tasapelipiste VPS:aa vastaan. Tulokset ovat korreloineet pelaamisen tasoon. Ilon ja intohimon katoaminen vie joukkuepelaamisen väärille raiteille. Pelaajat ovat itsekin tiedostaneet tilanteen ja pyrkineet sitä tietoisesti parantamaan. Jokainen ottelu on ollut nytkähdys oikeaan suuntaa, seuraava ottelu on ollut aina edellistä parempi.

Hyvä virtaisen treeniviikon päälle lähdimme luottavaisin mielin otteluun. Ottelun alusta asti kenttää kontrolloivampi osapuoli oli JJK. Ensimmäisellä jaksolla loimme painetta usein Jazzin maalille, jossa maalivahti toimi viimeisenä lukkona. Jazz pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoa. Vihdoin paineen jälkeen Jesse Kopakkala haastoi laidassa ja keskitti kovan matalan pallon, jonka Jazzin pelaaja toimitti Olli Piilin painostaessa omaan maaliin. Ansaittu 1-0 johto 28 minuutin jälkeen.

Hieman myöhemmin hyvän joukkueprässin päätteeksi keskikentältä pelattiin pallo pystyyn ja lopulta maalille, josta Jesse toimitti pallon maaliin 2-0 lukemat olivat taululla kun 35 minuuttia oli palattu. Muutama muukin paikka vielä ensimmäisellä jaksolla saatiin luotua.

Toisella jaksolla Jazz nosti hieman prässiään ja saivat lievän puuskittaisen myötätuulen taakseen. Samalla pääsimme helposti vastahyökkäyksiin. Jakson alkupuolella JJK pelaaja karkasi 2:sti läpiajoon, mutta molemmat viimeistelyt olivat vaisuja. Ja kuten niin usein myötätuulen avittama pitkäpallo yllätti puolustuslinjan ja Jazz pääsi toisen jakson ainoaan maalintekopaikkaan, josta viimeistelivätkin hyvin 2-1 tilanteeksi.

JJK pelaajilla oli selvästi havaittavissa väsymystä, mutta ottelu eteni samalla teemalla ja JJK loi vastahyökäyksistä jatkuvasti puolittaisia tilanteita jotka viimeisteltiin hieman malttamattomasti. Lopulta 9 minuuttia ennen loppua, kuin tyhjästä, Jazz pelaaja laukoi komeasti 25 metristä pallon ylänurkkaan. Ottelun loppupuolella muutama pieni paine saatiin vielä Jazz maalille, mutta ei mitään konkreettista ja näin ollen pisteet jaettiin.

Ensi viikonloppuna on tuplapeli lauantaina Ilves – JJK Tampereella ja sunnuntaina JJK – FC Kemi Jyväskylässä. Voittamalla molemmat ottelut JJK:lla on vielä mahdollisuus SM-karsintasarjan karsijan paikkaan. Usko on kova, sillä jokainen ottelu on mennyt eteenpäin.

Aloitus: Teemu Myllymäki, Jonne Porkka, Onni Tiilikka, Kasper Nyyssönen, Roope Ervasti (66min Mikko Ala-Porkkunen); Niko Kinnunen, Jani Keskinen, Topias Tammelin, Joona Rautamies; Olli Piili, Jesse Kopakkala.

Vaihtopenkki: Aati Riihimäki, Valtteri Koskinen, Mikko Ala-Porkkunen, Genc Kovaqi, Patrik Ahola