B-nuorille voitto Jarosta

30.03.2014

Sarjataulukon perusteella selkeänä altavastaajana otteluun lähtenyt JJK, ei lähtenyt kumartelemaan sarjataulukkoa. Ensimmäisestä ottelusta lähtien nousujohteisesti peliään parantanut Ketturyhmä, tietää mihin kykenee ja mitkä asiat pitää korjaantua, jotta tulokset taululla olisivat mielyttävämmät.

Ottelu alkoi Jarolle tyypillisesti kovalla prässillä pienehkössä Tellus-hallissa, hyvin nopeasti kuitenkin löydettiin eväät pelata palloa linjojen väliin, joista päästiin hyvin tasapainoisesti hyökkäämään. Oma tiivis joukkuepuolustaminen ei antanut Jarolle mahdollisuutta pelata lyhytsyötöllä  vaan joutuivat laittaamaan 50 metrisiä palloja nopeille hyökkääjilleen. Pallot olivat usein laadukkaita ja varsinkin Jonne Porkka joutui tekemään täyden päivätyön liukkaan jarolaisen kanssa.

JJK meni 0-1 johtoon Genc Kovaqin väännettyä pääpallotilanne loppuun asti boksissa ja tökkäämällä pallo ohi Jaro veskarin. Ensimmäisellä jaksolla JJK:lla oli hyviä laukaisupaikkoja 16-alueenrajalta sekä muita hyviä hyökkäysaihioita mm. Mikko ”Pörri” Ala-Porkkusen puolittainen läpiajo. Viimein pitkän syöttöketjun päätteeksi (12), painopistetta vaihtaen pallo pelattiin boksiin, josta Pörri laukoi tyylikkäästi takanurkkaan 0-2. Tässä vaiheessa pietarsaarelais yleisökin alkoi hermostua. Loppujakson aikana JJK olisi voinut lisätä johtoaan kun taas Jaro ei päässyt paikoille, kiun hienolla kaukolaukauksella 35 metristä joka osui ylärimaan, Tatu Österlund oli tosin hyvin mukana ja olisi pallon ottanut kiinni jos olisi maalia kohti mennyt.

Toisella jaksolla odotettiin Jaron tulevan jälleen vahvasti. Näin kävi, kun alle 10 minuuttia oli vanhentunut Jaro oli tasoittanut pelin jo 2-2:een. Maalit tulivat selkeistä virheistä, joten Jarolle tuli tunne, että homma on hallussa vaikka tilanne oli päinvastainen. JJK loi edelleen tilanteita ja kun tasoituksesta oli kulunut 5 minuuttia teki Genci toisen osumansa jäätävällä vasurilla. Pelin luonne pysyi samana loppuun asti, Jaro pyrki pitkillä linjan taakse kun taas JJK loi tilanteet kombinaatioiden kautta. Minkäänlaista oikeaa painetta Jaro ei pystynyt luomaan. Lopulukemat kaunisteli Olli ”Opa” Piili 2-4 ja Patrik ”Patu” Ahola 2-5.

Ottelun ratkaisu tapahtui kurinalaisen joukkuepuolustamisen kautta sekä heittäytymisen, joka näkyi hyökkäyspään ratkaisuissa ja kombinaatioissa.

Viimeinen ottelu pelataan 5.4.  Vehkalammella ja vastaan asettuu KPV.

B17: FF Jaro - JJK 2 - 5 (0 - 2)

0-1 14' Genc Kovaqi

0-2 37' Mikko Ala-Porkkunen

1-2 46' Sergei Eremenko (Jaro)

2-2 48' Serge Atakayi (Jaro)

2-3 54' Genc Kovaqi

2-4 71' Olli Piili

2-5 79' Patrik Ahola

JJK:n kokoonpano:

JJK:n kokoonpano: Tatu Österlund; Jonne Porkka, Rautamies Joona, Kasper Nyyssönen, Roope Ervasti; Mikko Ala-Porkkunen (67'), Onni Tiilikka (73'), Jani Keskinen (62'), Niko Kinnunen; Olli Piili (73') ja Genc Kovaqi (73')

Vaihdossa: Patrik Ahola (62'), Topi Kanerva (73'), Valtteri Koskinen (73'), Aati Riihimäki, Juho Savolainen (73') ja Eero Torkkola (67')