A19: Syyskierroksen ensimmäinen voitto

07.09.2014

A-Nuorten SM-sarjassa on menossa jo viimeinen pelikuukausi ja syyskierros on edennyt puoleenväliin, Jyväskyläläisittäin harmittavasti JJK ei pelaa enää mitaleista. Sarjapisteistä ja sijoituksista taistellaan kuitenkin loppuun asti. Lauantaina 6.9. vieraaksemme saapui Helsingistä KäPa. Kevätkierroksen peli Helsingissä päättyi JJK:n selvään voittoon, kesä on kuitenkin osoittanut että etukäteen selviä pelejä ei ole olemassa vaan pisteiden eteen täytyy tehdä rajusti töitä. Niinpä nytkin vierasjoukkue KäPa pelasi hyvällä asenteella taistellen joka ikisestä metristä kentällä. Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa, toisella jaksolla saatiin aurinkokin pilvien takaa esiin lämmittämään Hippoksen urheilupuistoa.

Peltonen

Otteluun saatiin erikoinen alku, vain kahden minuutin pelin jälkeen KäPa -puolustajan purkupallo osui omaan pelaajaan ja kimposi vauhdilla maaliin ohi yllättyneen maalivahdin, Mutta eipä hätää hesalaisittain; JJK oli kohtelias isäntä ja viidennellä minuutilla maalivahti Severi Ikäheimon purkupallo osui tilanteeseen rynnivään KäPa -pelaajaan ja kimposi hänen jalastaan maaliin – pallo pomppi maaliviivan yli luonnollisesti tolpan kautta. Tässä vaiheessa oli lahjat jaettu, tämän jälkeen ei kentällä kumpikaan joukkue antanut mitään ilmaiseksi.

Kotijoukkueella oli seuraavan vartin aikana useita mahdollisuuksia siirtyä johtoon, mutta Valtteri Lohen, Tuomas Koppelomäen, Oskari Peltosen ja Niko Högbackan laukaukset eivät onnistuneet samoin Ardian Kovaqin pusku jakson loppupuolella kulmapotkusta meni hiukan yli KäPa-maalin. Vierasjoukkue hyökkäsi myös ja oli lähellä onnistua kaukolaukauksissaan, ensin 25 metristä laukaistu pallo muutti suuntaa puolustajan jalasta ja tipahti lopulta yläriman päälle. Vähän myöhemmin Severi torjui kulmapotkuksi KäPa -pelaajan kunnon tykityksen. Tasalukemissa mentiin aivan jakson lopulle asti, muutaman mylläkän vierasjoukkue onnistui selvittämään kunnes vaihdosta kentälle tullut Genc Kovaqi tuikkasi läheltä taukotilanteeksi 2 – 1.

Toinen jakso ei ollut JJK:lta niin hyvää peliä kuin ensimmäinen puolisko. Ensimmäisen vartin aikana palloa ei maltettu kierrättää pelaajalta toiselle. Kummallakaan joukkueella ei ollut maalintekotilannetta kunnes 57 minuutin kohdalla KäPan pelaaja teki huikean yksilösuorituksen kuljettamalla palloa 50 metriä JJK:n pelaajien puristuksessa; rangaistusalueen rajalla vielä tilanteko itselle ja maanuoliainen tolpan vierestä maaliin. Tunnetta oli pelissä myös kauden toistaiseksi miehekkäimmässä tuuletuksessa – siitä lisäpisteet maalintekijä Shaggy Kimuenimesolle! KäPan maali herätti myös kotijoukkueen ja pallollinen peli alkoi sujumaan paremmin, KäPan puolustus kesti kuitenkin 73. minuutille asti jolloin Joona Rautamiehen loistava keskitys kiertyi takatolpalle suoraan Peltsin päähän. Oppikirjamaali jolla Peltsi vankisti asemaansa SM-sarjan maalipörssin kärjessä. Muutama minuutti myöhemmin Peltsillä oli paikka ratkaista ottelu lopullisesti – viimeistely epäonnistui.

Joukkuetta ajatellen oli ehkä parempi että jouduttiin pelaamaan paineessa loppuun asti, tällä kaudella ollaan menetetty monessa pelissä joko voitto tai tasapeli loppuhetkillä – mestarit ja mitalistit kääntää itse pelit viime minuuteilla edukseen. Jospa loppukaudella puntti ei enää tutisisi johtoasemassa kun pystyttiin voittamaan yhden maalin erollakin peli. Loppulukemat JJK:lle 3 – 2, kotijoukkueesta kehut ansaitsevat Jimi Tamminen ja Valtteri Lohi, joiden peli on parantunut lisääntyneen vastuun myötä.

JJK:n pelit jatkuvat kotipelillä 13.9.Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelu pelataan Hippoksen nurmella klo 15.00 alkaen.