A19: Nuorille onnistumisia Helsingissä

30.05.2014

JJK:n A-nuoret tekivät onnistuneen vierailun Helsinkiin. Helatorstain ohjelmassa oli SM-sarjan viidennen kierroksen ottelu KäPaa vastaan Käpylän urheilupuiston hyväkuntoisella nurmikentällä. Kotijoukkue KäPa selvitti tiensä SM-sarjaan kovatasoisesta etelän karsintalohkosta kolmanneksi parhaana joukkueena saaden sijoituksestaan yhden lähtöpisteen varsinaiseen sarjaan. Ennen tätä kierrosta KäPa oli onnistunut saalistamaan neljästä ottelustaan yhden tasapelin FC Honkaa vastaan. Ottelusta ennakoitiin tasaista kamppailua, nurmi pelialustana oli etukäteen ajateltuna hienoinen etu kotijoukkueelle – JJK kun pääsee harjoittelemaan nurmelle vasta kesäkuun alussa. Tasaisessa sarjassa jokainen ottelu voidaan voittaa ja jokainen ottelu voidaan hävitä, omat tilaisuudet pitää pystyä hyödyntämään otteluiden sisällä.

Peltonen

Ensimmäisen maalintekotilanteen loi KäPa, vaikka valmennusjohto painotti että pitää olla hereillä kentällä ensi sekunneista alkaen niin minuutin pelin jälkeen oli kotijoukkueella vaarallinen hyökkäys; siitä pallo maaliin niin ottelusta olisi voinut muodostua hyvinkin erilainen. Toisin kuitenkin kävi, kolmen minuutin pelin jälkeen Arjan Goljahanpoor vapautti Oskari Peltosen läpiajoon ja Peltsi iski päivän ensimmäisen maalinsa. Viisi minuuttia myöhemmin Arjan oli uudelleen asialla ja syötti Tuomas Koppelomäelle kahteenkymmeneen metriin vetopaikan. Tumi laukaisi pallon maanuoliaisena tolppaan ja tolpasta kimmonneen pallon viidestätoista metristä ”seinäsyötöstä” maaliin. Ottelu jatkui JJK:n hallinnassa, loppujakson aikana JJK:lla oli kolme läpiajoa ja pari maukasta puskupalloa, lisämaaleja ei kuitenkaan nähty. Parin viimeisen minuutin aikana KäPa sai kaksi maalintekopaikkaa, ensimmäinen tuli vapaapotkusta jonka Severi Ikäheimo torjui näyttävästi ja toinen kulmapotkun jälkitilanteesta – pallo nousi kuitenkin lähitilanteessa yli maalin. Siinä oli KäPan mahdollisuus nousta vielä peliin mukaan, puoliaikatulos 0 – 2.

Toinen jakso alkoi hyvin JJK:lta, pari minuuttia ehti kulua aloituspotkusta kun jo ensimmäisen jakson puolenvälin jälkeen kentälle tullut Valtteri Lohi avasi KäPan prässin ja syötti Tumille joka jatkoi Peltsille ja Peltsi teki oman hommansa eli pisti pallon pussiin. Ja 54. minuutin kohdalla Toni Järvisen keskityksestä Peltsi viimeisteli sitten hattutempun jonka KäPan ”pyttykerho” palkitsi parhaan pelaajan palkinnolla. Maalien tekeminen loppui siihen vaikka vierasjoukkue hanakasti hyökkäsi ja himoitsi tehdä lisämaaleja. Hyökkäämisen lisäksi koko joukkue muisti puolustaa loppuun asti ja ansaitsee erityismaininnan ensimmäisestä nollapelistä tämän vuoden SM-sarjassa. Maalintekijät yleensä muistetaan, mutta taustalla koko muu porukka tekee viikosta toiseen hyvää työtä joukkueen hyväksi. Ottelun lopputulos JJK:n vierasvoitto 0 – 4.

Seuraavaksi pelataan keskiviikkona 4.6. Tampereella kovakuntoisen Ilveksen vieraana ja kotiottelut Jyväskylässä jatkuvat lauantaina 14.6. FC Interiä vastaan.

A19: KäPa - JJK 0 - 4 (0 - 2)

0-1 03' Oskari Peltonen

0-2 08' Tuomas Koppelomäki

0-3 47' Oskari Peltonen

0-4 54' Oskari Peltonen