A19: HAKA antoi A-nuorille kyytiä

10.08.2014

A-nuorten SM-sarjan syyskierroksen ensimmäinen ottelu pelattiin lauantaina 9.8. Hippoksella lämpimissä olosuhteissa. Vastustajaksi asettui jo kolmannen kerran tämän vuoden sarjakamppailuissa Valkeakosken Haka. SM-karsintasarjassa maaliskuun lopulla Haka kävi hakemassa ansaitusti pisteet Valkeakoskelle lukemin 0 – 1 ja SM-sarjan avauksessa toukokuussa oli JJK:n vuoro tehdä ”ryöstöretki” Valkeakoskelle. Voitot olivat näin ollen aikaisemmista peleistä tasan ja ottelusta odotettiin tasaista vääntöä jonka lopputulos voisi olla mitä vaan.

Peltonen

Ja tapahtumia ottelussa riitti, raportista tulisi ennätyspitkä jos niitä luettelisi tapahtuma tapahtumalta. Joten todetaan ensimmäisestä jaksosta lyhyesti, että Haka oli valmiimpi ja nälkäisempi voittamaan. Vierasjoukkue teki kolme maalia JJK:n virheistä, lisäksi Haka tuhri kaksi varmahkoa tekopaikkaa , toisaalta JJK:llakin oli omat hyvät paikkansa tehdä sama määrä maaleja kuin Haka – kerran Niko Högbacka pallon maaliin jo toimittikin, mutta maali hylättiin paitsiona. Ensimmäinen jakso ansaitusti Hakalle 0 – 3.
Toinen jakso olikin sitten varsinaista hurlumheitä, jossa pelin painopiste kääntyi hetkessä kohti toista maalia. JJK haki vimmatusti avausmaalia nostamalla lisää miehiä hyökkäykseen, tämä avasi Hakalle loistavat mahdollisuudet vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Maalivahtien loistotorjunnat, maalitolpat ja lopussa pelaajien väsymys estivät kaikkien aikojen maalijuhlien synnyn. JJK onnistui kaventamaan ottelun Oskari Peltosen kääntölaukauksella noin 15 metristä 64. minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen molemmat joukkueet epäonnistuivat vuoron perään tekopaikoissaan kunnes 81. minuutin kohdalla Haka onnistui siirtymään uudelleen kolmen maalin johtoon. JJK ei luovuttanut vaan onnistui heti perään kaventamaan eron Nikon kaukolaukauksella kahteen maaliin. Kavennuksen jälkeen nähtiin hukatut läpiajot molemmilta joukkueilta ja kun kahdesta väsyneestä joukkueesta Haka vaikutti enemmän väsyneeltä niin toivo eli vielä… viisi minuuttia ennen loppua JJK:lle tulikin kulmurin jälkitilanteesta mahdollisuus päästä peliin oikeasti mukaan: Joel Hakkaraisen laukaus nousi kuitenkin Haka-maalin ylärimaan. Siihen varsinaisesti tappiota ja kelloa vastaan pyristely sitten päättyikin, loppulukemat 2 – 4 ja pisteet Hakalle oikeutetusti. Vuoroin vieraissa käydään ja ”ryöstöretki” onnistui taas kuten aikaisemminkin kaudella. Haka voitti ottelun ensimmäisen jakson nälkäisemmän esityksen ansiosta, Hakan pelaajat taistelivat tilanteet loppuun asti ja maalivahti Mikko Ananin teki oman hommansa silloin kun joukkuepuolustus petti. Jonkinmoisena Hakan voitontahdon ilmentymänä voitaneen nostaa esille puolusvoimissa asepalvelustaan parhaillaan suorittava Veeti Liljedahl, hänen taistelustaan JJK:n pelaajat voisivat ottaa oppia seuraaviin SM-sarjaotteluihin!
Tappion myötä ero kärkeen venähti seitsemään pisteeseen, kahdeksan ottelua on vielä sarjaa jäljellä ja tappioihin ei taida enää olla varaa jos meinataan mitaleille päästä. JJK:n ottelut jatkuvat vierasottelulla KuPSia vastaan 16.8. Savon Sanomat Areenalla klo 11.30 alkaen.