A19: Ei ollut ”palkkapäivä” Tampereella

06.06.2014

JJK:n A-nuoret vierailivat Tampereella 4.6. keskiviikkona Tampereen Ilveksen vieraana. Ottelu pelattiin Hervannan kohtuullisen hyväkuntoisella nurmikentällä hikevissä olosuhteissa. Kotijoukkue Ilves pelasi vakuuttavan karsintasarjan kevättalvella voittaen oman lohkonsa ja on jatkanut hyviä otteitaan myös SM-sarjassa. Pelattujen otteluiden perusteella Ilves kuuluu niihin joukkueisiin jotka taistelevat tosissaan mitaleista tämän kesän aikana. Karsintasarjan perusteella Ilves tiedettiin hyvin puolustavaksi ja taistelevaksi joukkueeksi jota vastaan on kaikkien pelaajien oltava hereillä jatkuvasti  kentällä.

Peltsi

Ensimmäinen puoliaika alkoi JJK:lta hyvin, etenkin Honar Abdi ja Toni Järvinen rakensivat oikealla laidalla hyvin tilanteita, Oskari Peltonen ja Arjan Goljahanpoor eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa avopaikoistaan. Varttitunnin pelin jälkeen Ilves hyökkäsi ensimmäisen kerran, Severi Ikäheimo torjui ensin kaukolaukauksen, Ilves jatkoi hyökkäystä ja kun puolustuksen purkupallo epäonnistui pääsi Ilves-pelaaja laukomaan.  Pallo muutti ikävästi suuntaa puolustajasta ja painui maaliin. Ote säilyi hyvin Ilveksen maalinkin jälkeen JJK:lla, kulmapotkut, vapaapotkut eikä läpiajot tuottaneet kuitenkaan tulosta vaan tauolle mentiin Ilveksen johdossa 1 – 0.

Toinen jakso oli ensimmäistä selkeämmin JJK:n hallintaa, keskikentän keskustassa Aatu Manninen ja Ville Kirvesoja pitivät Ilveksen pelinrakentelun aisoissa ja hallitsivat keskikentän keskustaa. Ensimmäisen jakson tapaan Toni Järvinen oli vauhdissa laidallaan ja tasoitti ottelun 49. minuutin kohdalla kauniilla sijoituksella reilusta 20 metristä maalin takanurkkaan. Kaikki näytti hyvältä vierasjoukkueelle kun peli kulki ja aikaa voittomaalin tekemiseen oli yllin kyllin. Ilves osoitti kuitenkin välillä vaarallisuutensa, kuin salama kirkkaalta taivaalta Ilves hyökkäsi, laidalta tuli kova kierteinen keskitys ja Ilves-hyökkääjä puski pallon voimalla tolppaan. JJK oli kuitenkin tullut Tampereelle voittamaan peliä ja jatkoi hyökkäämistä, pallo pysyi Ilveksen puolustusalueella, mutta maaleja ei onnistuttu tekemään. Peltsillä oli avopaikka viidestä metristä, maalivahti torjui; Ville pääsi laukomaan kymmenestä metristä, laukaus epäonnistui.. kulmurit ja vaparit eivät tuottaneet tulosta… ja kun näytti siltä että pisteet jaetaan, Ilves iski harppuunahyökkäyksellä: pistopallo puolustuslinjan taakse tuotti tuloksen kun Ilves-hyökkääjä ehti palloon ennen JJK:n puolustajia ja puski pallon rangaistusalueen ulkopuolelta ohi vastaan tulleen Severin. Aikaa olisi vielä ollut tasoitukseen viitisen minuuttia lisäaika huomioiden, mutta tuloksena oli vain yksi laukaus joka nousi selvästi yli Ilveksen maalin. JJK:n nuoret taistelivat kentällä, voittivat kaksinkamppailuja ja pelasivat hyvän pelin muuten, mutta nyt ei ollut pojilla ”palkkapäivä”. Tappiosta huolimatta peli on ollut kahdessa viimeisessä ottelussa parempaa kuin aikaisemmin tällä kaudella joten eiköhän sieltä ”palkkakin” vielä tule kun asenne säilytetään samalla tasolla. Lopputuloksena Tampereella Ilveksen kotivoitto numeroin 2 – 1.

JJK:n A-nuorten pelit jatkuvat kotiottelulla Jyväskylässä lauantaina 14.6. klo 15.00 FC Interiä vastaan.