SM-sarja-avauksessa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

04.05.2014

A-nuorten SM-sarjan avausottelu pelattiin lauantaina 3.5. Valkeakoskella Saharan tekonurmella FC Hakaa vastaan. Kevään karsintasarjapelissä Jyväskylässä Haka pelasi hyvää jalkapalloa ja vei ansaitusti pisteet 1 – 0 voitolla. Karsintalohkon voittajana Haka sai kolme lähtöpistettä SM-sarjaan, kun JJK joutui vastaavasti lohkonelosena lähtemään liikkeelle nollilta.

Peltonen

Sarja-avaukseen JJK lähti luonnollisesti revanssi mielessä. Ottelu tarjosikin vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja kumpikin joukkue olisi voinut tehdä maalipaikoistaan viisikin maalia onnistuneella viimeistelyllä.
Ensimmäinen jakso alkoi katsojien kannalta lupaavasti, jo puolen minuutin pelin jälkeen Oskari Peltonen oli nokikkain Hakan maalivahdin kanssa, Peltsin laukaus meni kuitenkin ohi maalin. Minuutti tämän jälkeen Hakan pelaajan laukaus osui JJK-maalin ylärimaan. Ja jatkoa seurasi; kymmenen minuutin pelin jälkeen Hakan hyökkääjä pukkasi avopaikasta pallon tolppaan. Varttitunnin pelin jälkeen jysähti sitten ensimmäisen kerran, Severi Vielman avauksen jälkeen Peltsi nosti pallon maalivahdin yli ja Saku Leppänen siirsi pallon tyhjään maaliin. Maalin jälkeen pelissä testattu JJK:n uusi pelisysteemi jätti Hakalle mahdollisuuden keskikentän pallonhallintaan, pallonhallinnan seurauksena Haka sai paljon keskityspalloja JJK:n maalille mutta maalit jäivät tekemättä. JJK:lla oli pari kolme maukasta paikkaa lisätä johtoa, mutta tauolle mentiin JJK:n johdossa lukemin 0 – 1.

Toiselle jaksolle JJK muutti pelisysteemiä ja eliminoi tällä Hakan avauspelin. Laidat oli tukossa ja puolustus sekä keskikenttä katkoi Haka-hyökkäyksiltä terävimmän terän. Jakso alkoi kuitenkin Hakan kannalta hyvin kun 50. minuutin pelin jälkeen kotijoukkue tasoitti kulmapotkusta ottelun. Ottelulle tyypillisesti seuraavaksi tapahtui kuitenkin Hakan kenttäpäädyssä, minuutti Hakan tasoitusmaalista Saku syötti Peltsin läpi ja Peltsi siirsi JJK:n 1 – 2 johtoon. Tämän jälkeen pelin kulku oli pitkään Hakan puolustuksen pallonkierrätystä jonka jälkeen seuranneet pelinavaukset JJK järjestelmällisesti katkoi. JJK:n hyökkäyspelistä puuttui kuitenkin malttia ja pallo siirtyi riistojen jälkeen seuraavaksi Hakalle. Muutos kaavaan tuli 75. minuutin kohdalla kun Hakan puolustuksen pallonsiirtely epäonnistui ja Peltsi karkasi läpiajoon; Peltsi pisti pallon maaliin, nosti paidan ylös, otti toisen varoituksen ja uransa ensimmäisen ulosajon. Vajaalla pelaaminen sujui kuitenkin vierasjoukkueelta suhteellisen helposti, puolustusmuodostelma piti ja palloa pidettiin välillä maltilla hyökkäyspäässä ajantappohengessä. Ottelun lopputulos JJK:n vierasvoitto 1 – 3.
Seuraava ottelu onkin keskisen Suomen paikallisottelu JJK – KuPS, peli pelataan Säynätsalon tekonurmella lauantaina 10.5 klo 15.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan!