A-nuorille tappio Helsingissä

19.05.2014

A-nuorten SM-sarjan kolmannen kierroksen ottelu pelattiin Helsingissä HJK:n vieraana 18.5. erikoista kyllä Talin hallissa. Ulkona paistoi aurinko ja lämpötila oli runsaat 20 astetta. Liekö lämpimän sään ansiota kun lämmittelyaikaa kentälle ennen ottelua ei ollut varattu yhtään minuuttia!

Peltsi

Itse ottelussa kävi juuri niin kuin ei pitänyt käydä. Jos meinaa Klubille pärjätä niin puolustuspäässä ei voi tehdä virheitä ja vastaavasti hyökkäyspäässä täytyy omat paikat käyttää tehokkaasti.

Ottelu alkoi kuten osattiin odottaa, HJK lähti prässäämään kovaa, nyt ei vaan pystytty murtamaan prässiä. Syöttötarkkuus, -kovuus ja pallottomien pelaajien liike ei riittänyt vaan ensi minuutit pelattiin HJK:n hallinnassa. HJK teki paikoistaan murhaavalla prosentilla maaleja, kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen ottelu oli 3 – 0 ja käytännössä ratkaistu. Ensimmäisellä jaksolla JJK:llakin oli omat paikkansa tehdä pelistä numeroiden valossa tasaisempi, Tonilla, Peltsillä, Tumilla ja Ardilla oli maalintekomahdollisuudet, mutta viimeistely ei onnistunut. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen Klubin prässi alkoi hyytymään ja JJK pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan, maalit vaan jäivät puuttumaan. Tauolle mentiin kotijoukkueen 3 – 0 johdossa.

Toinen jakso oli tasaista peliä, jälleen HJK teki maalit JJK:n virheistä. Peltsillä ja Tonilla oli omat paikkansa, mutta ratkaisut menivät joko ohi maalin tai HJK:n puolustus ehti peittämään laukaukset. Lopputulos tyly 5 – 0 HJK:lle. Ottelun saldo: HJK oli selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Kuitenkin neljä viidestä Klubin maalista tuli JJK:n puolustuspään virheestä. Vastaavasti JJK:lla oli kaksi huippupaikkaa ja lisäksi puolenkymmentä paikkaa josta hyvänä päivänä olisi maalin voinut tehdä. Omien virheiden minimointi voisi olla teema seuraavaan peliin.

Seuraava vastustajamme on SJK, joka saapuu vieraaksemme 25.5. sunnuntaina. Ottelu pelataan Vehkalammen kakkoskentällä 16.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan!